Am luat legătura cu cei de la Netflix după lansarea în România, pentru a lămuri câteva dintre problemele semnalate de utilizatori și comentatori. De ce nu este House of Cards disponibil în România? Ce planuri au pentru viitor, dacă pregătesc content local sau subtitrări și meniuri în limba română.
Mi-au răspuns la întrebări în circa 60 de minute, deși la ei este acum 4-50 dimineața.

house of cards netflix

Cei mai mulți comentatori au părut afectați de lipsa unor filme și seriale care apar pe versiunea US a Netflix, dar nu pot fi accesate pe varianta din România. House of Cards a fost cel mai citat exemplu.

– De ce nu sunt unele filme și seriale disponibile și în România?
– “După ce ne lansăm într-o țară oficial, imediat începem să adăugăm conținut. În majoritatea piețelor unde am deschis serviciul, catalogul de conținut s-a dublat în primul an”, au declarat pentru Computerblog.ro oficialii Netflix. “Încercăm să păstrăm prețurile similare la nivel mondial”, au adăugat ei.

“Foarte multe filme sunt licențiate la novel global și disponibile oriunde în lume pentru membrii Netflix. De exemplu filmele Marvel precum Daredevil sau Jessica Jones, Unbreakable Kimmy Schmidt, Grace and Frankie, Master of None, Narcos sau Marco Polo. Sunt seriale pentru pasionați, documentare, filme pentru copii și pentru familii.

“Pe de altă parte, Netflix este un serviciu global care nu oferă acces la toate filmele sau serialele TV existente peste tot în lume. Încercăm la nivel global să oferim acces simultan la conținutul original Netflix sau la filme și seriale pentru care avem licență de la parteneri”, explică echipa de PR de la Netflix (n.a. mai mult ca sigur există conținut pe care proprietarul îl marchează ca disponibil doar în America, maxim SUA și Canada).

“Nu vă putem spune câte filme sunt disponibile deoarece lista este în continuă expansiune și schimbare. În 2016 vom cheltui 5 miliarde de dolari pentru drepturi de redifuzare, inclusiv pentru conținut video care va fi exclusiv Netflix, dar disponibil în toată lumea. Peste 30 de noi seriale sau sezoane noi ale serialelor existente vor fi dezvoltate exclusiv. Anul acesta vor fi 10 filme noi lansate exclusiv pe Netflix. La fel pentru filmele de animație sau seriale pentru copii, la fel și pentru documentare.

– Pregătiți adăugarea de conținut local, subtitrări pentru filme, meniuri în limba română?

– “Oferta de conținut local este limitată pentru câteva țări. Vom adăuga conținut pe măsură ce Netflix este tot mai utilizat, iar noi începem să înțelegem ce conținut vor membrii din fiecare țară”, au declarat pentru Computerblog.ro oficialii Netflix.

Deocamdată interfața Netflix este disponibilă în 21 de limbi, iar pe viitor totul depinde de numărul de utilizatori. “Pe măsură ce avem mai mult feedback de la utilizatori vom înțelege modul de utilizare mai bine, vom lua apoi decizii privind adăugarea de noi limbi”.

Ce alte întrebări ați avea pentru Netflix?