Am luat legătura cu cei de la Netflix după lansarea în România, pentru a lămuri câteva dintre problemele semnalate de utilizatori și comentatori. De ce nu este House of Cards disponibil în România? Ce planuri au pentru viitor, dacă pregătesc content local sau subtitrări și meniuri în limba română.
Mi-au răspuns la întrebări în circa 60 de minute, deși la ei este acum 4-50 dimineața.
Cei mai mulți comentatori au părut afectați de lipsa unor filme și seriale care apar pe versiunea US a Netflix, dar nu pot fi accesate pe varianta din România. House of Cards a fost cel mai citat exemplu.
– De ce nu sunt unele filme și seriale disponibile și în România?
– „După ce ne lansăm într-o țară oficial, imediat începem să adăugăm conținut. În majoritatea piețelor unde am deschis serviciul, catalogul de conținut s-a dublat în primul an”, au declarat pentru Computerblog.ro oficialii Netflix. „Încercăm să păstrăm prețurile similare la nivel mondial”, au adăugat ei.
„Foarte multe filme sunt licențiate la novel global și disponibile oriunde în lume pentru membrii Netflix. De exemplu filmele Marvel precum Daredevil sau Jessica Jones, Unbreakable Kimmy Schmidt, Grace and Frankie, Master of None, Narcos sau Marco Polo. Sunt seriale pentru pasionați, documentare, filme pentru copii și pentru familii.
„Pe de altă parte, Netflix este un serviciu global care nu oferă acces la toate filmele sau serialele TV existente peste tot în lume. Încercăm la nivel global să oferim acces simultan la conținutul original Netflix sau la filme și seriale pentru care avem licență de la parteneri”, explică echipa de PR de la Netflix (n.a. mai mult ca sigur există conținut pe care proprietarul îl marchează ca disponibil doar în America, maxim SUA și Canada).
„Nu vă putem spune câte filme sunt disponibile deoarece lista este în continuă expansiune și schimbare. În 2016 vom cheltui 5 miliarde de dolari pentru drepturi de redifuzare, inclusiv pentru conținut video care va fi exclusiv Netflix, dar disponibil în toată lumea. Peste 30 de noi seriale sau sezoane noi ale serialelor existente vor fi dezvoltate exclusiv. Anul acesta vor fi 10 filme noi lansate exclusiv pe Netflix. La fel pentru filmele de animație sau seriale pentru copii, la fel și pentru documentare.
– Pregătiți adăugarea de conținut local, subtitrări pentru filme, meniuri în limba română?
– „Oferta de conținut local este limitată pentru câteva țări. Vom adăuga conținut pe măsură ce Netflix este tot mai utilizat, iar noi începem să înțelegem ce conținut vor membrii din fiecare țară”, au declarat pentru Computerblog.ro oficialii Netflix.
Deocamdată interfața Netflix este disponibilă în 21 de limbi, iar pe viitor totul depinde de numărul de utilizatori. „Pe măsură ce avem mai mult feedback de la utilizatori vom înțelege modul de utilizare mai bine, vom lua apoi decizii privind adăugarea de noi limbi”.
Ce alte întrebări ați avea pentru Netflix?
O sa cumpere oare drepturi de redifuzare de la HBO Romania si Protv pentru serialele romanesti create de aceste companii?
 
Nu cred, dar o sa intreb.
 
Probabil ca ai vorbit cu un robot pentru ca ai doar un singur răspuns de PR sau FAQ la toate întrebările tale : „vom Adaugă conținut pe măsura ce …”. Cine sunt „oficialii” cu care ai vorbit ?
 
Salut,
Am vorbit cu echipa de PR de la Netflix, iar datele lor de contact sunt pe site.
Raspunsurile sunt evident pregatite din timp, dar nu, nu era niciun robot 🙂
 
si unde a raspuns de ce nu sunt disponibile unele filme si seriale? Au spus ca dupa lansare incep sa adauge continut, ca se dubleaza intr-un an, ca in unele locuri nu ofera acces la toate filmele/serialele. Deci au confirmat prin vorbele lor ceea ce stiam deja, dar motivul nu il vad nicaieri spus, sau poate mi-a scapat mie.
 
Nu ai citit tot 🙂
„Pe de altă parte, Netflix este un serviciu global care nu oferă acces la toate filmele sau serialele TV existente peste tot în lume. Încercăm la nivel global să oferim acces simultan la conținutul original Netflix sau la filme și seriale pentru care avem licență de la parteneri”, explică echipa de PR de la Netflix (n.a. mai mult ca sigur există conținut pe care proprietarul îl marchează ca disponibil doar în America, maxim SUA și Canada).
 
Ok, răspunsul ăsta era de așteptat. Întrebarea e, în ce condiții vor lua decizia de a se retrage de pe o piață, dacă aceasta nu are rezultate satisfăcătoare? S-a mai întâmplat asta până acum? Thanks!
 
Bună întrebarea, am să le scriu 🙂
 
Mi-a plăcut ideea „Încercăm să păstrăm preţurile similare la nivel mondial” adică aceleaşi preţuri ca şi cifre: acelaşi preţ în dolari, şi tot acelaşi preţ în euroi, evident euro fiind mai mare că valoare, deci şi abonamentul în România (Europa) este mai mare !
În ce priveşte subtitrările, lucrurile sînt cît se poate de clare: „…vom adăuga conţinut pe măsură ce Netflix este tot mai utilizat…”, adică dacă nu ai băgat din prima subtitrare în română, cum cred „oficialii” că o să crească numărul de utilizatori, avînd în vedere că nu toţi românii cunosc limba engleză ?! E clar că intenţiile lor sînt de viitor, şi mai puţin de prezent.
Iar cînd or să „…înţelagă ce conţinut vor membrii din fiecare ţară” apăi va mai trece ceva vreme.
Pe mine personal nu mă tentează deloc serviciile lor, grila lor de filme şi preţul nepotrivindu-se cu dorinţele şi disponibilităţile mele.
Le doresc succes !
 
E de știut daca exista posibilitatea sa se retragă dupa o anumită perioada dintr-o piața in funcție de performante. Din ce comentarii am vazut pe Facebook foarte multi romani sunt dezamăgiți de conținutul oferit. Noi am fost obijnuiti sa nu plătim nimic pe conținut video si sa avem acces instant la tot conținutul disponibil.
Eu unul sunt mulțumit. Este conținut legal cu o calitate foarte buna disponibil oriunde te afli. M-am abonat la pachetul de 12€ pentru conținutul original Netflix UHD. Sunt câteva seriale foarte bune (Jessica Jones, Master of None, Daredevil, Orange is the New Black, etc). Măcar sa am timp sa le văd pe toate. Mi-as fi dorit sa am si House of Cards, dar poate il vor adauga. Cred ca motivul pentru care nu este House of Cards disponibil trebuie căutat la Voyo 🙁
 
Folosesc Netflix de mai bine de un an in UK iar unele seriale sunt disponibile numai in SUA din cauza licentelor. Sotia mea este mare fan MASH iar acesta este disponibil numai in SUA.
Problema am rezolvat-o instaland la browser extensia Proxmate. Poti schimba usor tara din care vrei sa vezi contentul. Nu am avut nici o problema chiar daca eu vizionam content din UK in timp ce sotia viziona content din US.
 
Stie cineva de ce nu apar toate serialele ? de exemplu la arrow sunt 4 sezoane aparute si pe site gasesc doar 3 si nu e un singur exemplu am gasit mai multe , daca nu sunt actulizate listele cu seriale mai are vre-un rost sa imi fac abonament la ei ? eu nu vad nici un motiv . Cel mai mare avantaj este ca nu are reclame si merge foarte bine .
 
Păi din câte zic ei, chiar producătorii setează filmele să nu fie disponibile în toată lumea. Producătorii sunt încă rupți de realitatea din online…