Pentru al doilea an consecutiv, am ocazia să urmăresc exerimentele trăznite Fun Science și să învăț alături de copii ce înseamnă spiritul de echipă și cum putem salva planeta, prin geturi simple, la nivel individual. Să nu mai aruncăm PET-uri în pădure, să punem gunoaiele în coș. Ce greu e pentru unii 🙂

Tabăra din Țara lui Andrei
Tabăra din Țara lui Andrei

Mi-a plăcut de la început ideea proiectului și cred că dacă s-ar face mai multe proiecte de acest gen, în mai multe școli din țară, poate că următoarea generație va avea într-adevăr o viață mai bună. Mai civilizată. Majoritatea proiectelor câștigătoare de anul acesta și-au propus să facă mici schimbări în viața comunității lor locale – să facă un spațiu verde, un loc de joacă, un parc.

Nu mi se pare deloc că e doar un proiect de marketing, cum au sugerat unii. Dacă Petrom vroiau să facă un proiect de marketing, îmbrăcau copiii în tricouri galbene și îi duceau la o stație de benzină să alimenteze și să spele geamurile clienților. Sau îi duceau la rafinărie să descopere cum se produce benzina. Țara lui Andrei este cu mult mai mult decât atât.

De-asta am revenit – mi-a plăcut ideea, mi-au plăcut oamenii, iar copiii chiar au învățat o mulțime de lucruri noi și importante pentru ei.

ads
Fun Science în Țara lui Andrei
Fun Science în Țara lui Andrei

Ideea Fun Science e una genială, educație prin distracție. Sincer, comparat cu orice lecție de chimie sau fizică, oricine ar prefera experimentele Fun Science.

Mi-ar place să văd chiar o școală Fun Science, la care să fie experimente pe un termen mai lung, în care copiii să învețe lecțiile de chimie, fizică, într-un mod atât de interesant. Dacă am fi avut și noi așa ceva, parcă altfel am fi învățat 🙂

Am avut ieri lecția de primul ajutor, precum și deschiderea oficială a taberei. Astăzi avem „Ziua apei”, în fiecare zi dedicată descoperim unul din elementele naturii. Promit că am să revin cu povești.

Galerie foto

[nggallery id=423]