LDK este un brand nou, intrat recent pe piața locală, iar produsele sunt bune. În plus, s-au gândit să ofere o tabletă și pentru cititorii blogului, ca să vă invite astfel să descoperiți noile tablete și produse LDK. Eu am testat modelul LDK 785 3G, o tabletă Android cu display de 7,85 inch, procesor quad-core și 1GB de RAM, display IPS, 8GB pentru stocare internă și slot de card, dar și un slot pentru SIM-uri, compatibil cu tehnologia 3G pentru cei care călătoresc prin țară. Poate fi folosită pe post de telefon, pentru cei care vor un ecran atât de mare.
Același tip de tabletă va fi oferită și celor care se înscriu să participe la concurs, prin tragere ta sorți (detalii la final).

LDK 785 3G
LDK 785 3G

Pe scurt: pro și contra LDK 785

Mi-a plăcut foarte mult:
– design-ul și finisajele tabletei;
– ecranul foarte bun (LG);
– procesor rapid, fără lag (MT8125-Cortex A7);
– 1GB de RAM;
– stocare + slot de carduri;
– GPS;
– 3G;
– autonomie bună;
– garanție 2 ani;

Rămân de discutat:
– chiar ai nevoie de 3G?
– prețul este moderat;

Prima impresie în utilizare

Fiind vorba despre un nou brand și un produs care nu este tocmai vârf de gamă, mă așteptam să fie asemănător cu Allview sau E-Boda, dar am fost plăcut surprins. Formatul 4:3 și carcasa metalica pe spate fac din tabletă un produs de nivel mediu, foarte bun, echilibrat ca raport calitate/preț. Tableta este foarte subțire și stă bine în mână, e foarte ușoară și comod de utilizat. Nu scârțâie atunci când o strângi în mână și nici nu mi-a dat impresia că se rupe sau își pierde butoanele, așa cum se întâmplă cu unele modele ieftine testate.

LDK 785 3G - impresii
LDK 785 3G – impresii

A doua surpriză, după impresia foarte bună lăsată la prima vedere, a fost combinația potrivită dintre hardware și software, cu alte cuvinte procesorul e foarte bun, totul merge bine, nu are lag în interfață și nici în aplicații. Nu a dat nicio eroare, nu s-a blocat, nu s-a resetat vreodată.

Am rulat câteva din testele de performanţă obișnuite, pentru a încerca să-mi dau seama cât de bună este pentru pasionații de jocuri, filme și multimedia. Nu se bate cu produsele de top din industrie, dar nu este nici la coada clasamentului. Se compară cu produse care acum un an erau chiar vârf de gamă lucru care arată cât de rapid evoluează procesoarele și aplicațiile.

Mi-a plăcut mult ecranul, deși este un IPS standard (1024 x 768 pixeli) – calitatea imaginilor este foarte bună, atât în filme, cât și în jocuri. Interfața este bine făcută, pozele sunt de o calitate foarte bună, nu are deloc senzația de pixelare care apare la unele terminale de nivel mediu. Puteți vedea și în prezentarea video câteva aplicații și câteva clipuri video.

Autonomia este de asemenea bună, am folosit tableta moderat în prima zi, a doua zi am rulat testele de performanţă, iar în cea de-a treia zi am pus și am urmărit clipuri video pe ea. Per-total, cred că sunt vreo 6 ore de utiliare și are încă 25% baterie.

Procesorul este un quad-core, puternic, dar economic, făcut de Mediatek, cum spuneam iese bine și la testele de performanţă. Veți fi mulțumiți de alegerea făcută. Faptul că are 1GB de RAM este esențial. Am testat zeci de produse cu diverse configurații bune, dar pentru a avea preț avantajos producătorii puneaum 512 MB de RAM. Totul merge bine la prima vedere, dar cum instalezi și rulezi aplicații, memoria se încarcă pînă când totul se blochează. Cu 1GB de RAM n-ai problema asta, totul merge perfect.

Partea de 3G nu este dorită de toată lumea, pentru că în general utilizatorii vor să folosească doar Wi-Fi-ul gratuit. Dar dacă aveți un SIM de RCS&RDS sau o ofertă bună pentru date mobile de la Cosmote, veți vedea că modului 3G integrat în tabletă este chiar util. Puteți accesa Internetul în tren sau în autobuz, în locuri unde ceilalți pasageri doar se joacă fără acces online.

Am apreciat de asemenea pozitiv faptul că memoria integrată este de 8GB, nu doar 4, chiar contează la aplicații, unele nu vor să se instaleze decât în memoria tabletei, chiar dacă le poți muta apoi pe un card SD. Dar dacă nu ai loc în memoria internă nu le poți instala deloc, oricâte carduri ai pune. Așa că tableta LDK primește încă o bilă albă.

LDK 785 3G benchmark
LDK 785 3G benchmark

Detalii tehnice pe scurt

Procesor: quad – core, 1,2GHz, Mediatek Cortex-A7
Display: 7,85 inch, IPS, 1024 x 768 pixeli
Memorie: 1 GB DDR 3
Stocare: 8 GB
Camera foto: 5 megapixeli
Conectivitate: USB 2.0, Wi-Fi b/g/n, 3G, GPS, Bluetooth 4.0,
Baterie: 4000 mAh
Sistem de operare: Android 4.2.2 (Jelly Bean)
Garanție: 2 ani
Preț: 799,91 lei

Concurs

Intră pe site-ul Tonis și descoperă produsele LDK (tableta 3G e aici) – scrie într-un comentariu la acest articol de ce ți-ai dori acel model și cum ți se pare.

Intră în tragerea la sorți doar un singur comentariu de persoană, doar cele scrise la obiect, care răspund la întrebare.

Tragerea la sorți va fi peste două săptămâni, tot aici în articol. Apasă Ctrl+D pentru a memora adresa. (Pentru a fi la curent cu concursurile intră în grup).

Galerie foto

Prezentare video