Vă las mai jos să experimentați Carnavalul din Barcelona din 26 februarie, filmat din mână cu Galaxy S23 Ultra. Și în galeria foto găsiți imagini realizate cu telefonul în plimbările prin oraș. Nu ai nevoie de alt aparat foto sau video pentru vacanță. Cum spuneam, mi se pare cel mai bun din 2023.



Filmare și sunet

Și la utilizarea telefonului Pentru filmarea din mână mi se pare una dintre cele mai bune variante disponibile la ora actuală pe piață. Este adevărat că am folosit un suport pentru filmare din mână, dar nu am folosit unul de tip gimball, ci doar un suport și stabilizarea oferită de Samsung. recunosc că poziția pentru filmare nu a fost cea mai bună. Teoretic ar fi trebuit să stau în mijlocul străzii și să încadrez perfect trecătorii, dar am folosit telefonul exact ca un utilizator obișnuit, pentru a face poze și filme. Fix din mână, exact pe unde am trecut.

Calitatea filmărilor mi se pare la fel una dintre cele mai bune disponibile pe un telefon la ora actuală. am citit și eu ca și voi foarte multe texte pozitive privind filmarea cu iPhone, însă la testare mi s a părut că filmează absolut obișnuit ca orice telefon premium. Culorile sunt într-adevăr corecte și clare, dar nu au nimic impresionant.

Cu Samsung Galaxy S23 Ultra filmarea apare impresionantă, culorile sunt vii, detaliile corecte, imagini foarte clare și luminoase. Și sunetul mi s a părut de asemenea de foarte bună calitate, nu se aude vântul bătând sau vreun alt zgomot pe fundal. Muzica este clară și te simți în mijlocul acțiunii.

Impresii despre camera foto

Cred că Galaxy S23 Ultra este cel mai dotat telefon foto/video pentru orice creator digital. Este singurul care are zoom optic 10x și care poate face un zoom utilizabil la 100x. Se datorează combinației dintre senzorul foto special și procesarea avansată realizată de Samsung. Rămân la părerea că are cele mai bune culori pentru consumatori în continuare. Consider că majoritatea creatorilor de conținut digital sunt de fapt consumatori, deci beneficiază de avantaje multiple având la dispoziție flexibilitatea și calitatea oferită de Samsung.

Noul senzor de 200 de megapixeli este optimizat special pentru Ultra. Seamănă cu cel lansat anul trecut, au fost două variante până acum, iar asta este a treia variantă (chiar dacă numele este HP2). Are o rezoluție de 200 MP, cu aceeași dimensiune ca și senzorul de 108 megapixeli folosit anterior. Pixelii sunt însă de 0,6 micrometri (μm) într-un format de 1/1,3”. Ceva mai mic decât rivalii de „aproape 1 inch” folosiți de rivali. A fost o controversă anul trecut că senzorii de 1 inch pentru telefoane nu au de fapt diagonala 1 inch, ci diametrul de 1 inch. Acum sunt numiți separat „1 inch type”. Diferența aici o fac algoritmii de combinare a pixelilor. Iar camera poate combina pixelii 4×4, atingând dimensiunea 1,2μm și făcând poze la 50 de megapixeli. Dar poate combina 16×16 făcând pozele cu pixeli de 2,4μm, cu o rezoluție de 12,5 megapixeli. Sau poate face poze cu toți cei 200 de megapixeli. Pentru lumină slabă modul de noapte combină și pixelii, dar și algoritmii perfecți.

Eu cunoșteam camera foto deja bună și cu senzor de 108 megapixeli, iar cea de 200 mi se pare și mai bună. Ultrawide a fost mereu o chestie simpatică, dar nu neapărat utilizabilă. Uneori, când nu ai loc, este bună. Dar ceea ce folosesc cu adevărat și este mereu util e zoom-ul optic. Iar Samsung este singurul brand care l-a luat în serios. Ai și cameră clasică cu zoom 3x, dar ai și periscop cu 10x. Și merge super-bine, iar de data asta zoom-ul digital este genial. Am făcut poze și la 20x, dar și la 50x sau 100x. Iar fotografiile sunt destul de clare, pot fi folosite.

Au și foarte multe moduri foto pe care le poți folosi. Pozele de noapte beneficiază de tehnologii speciale. Dar nu e ca și cum ai avea mare nevoie de moduri speciale. Vedeți mai jos fotografii pe lumină mai slabă fără nicio setare specială. Detectează singur scenele. Iar pe partea de selfie-uri și poze cu mâncare știe toată lumea foarte bine că imaginile sunt fără rival.

Galerie foto