Când am realizat primul test cu camera foto, promiteam că revin cu un test de fotografie pe noapte. Și în general pe lumină redusă.
UPDATE: Am terminat de scris review-ul Samsung Galaxy S8 Plus .

Testez Samsung Galaxy S8+ în cadrul programului Orange Smartphone Tester.

Experiența cu camera foto Galaxy S8+

Cum spuneam, Samsung nu a pus pe acest model o cameră foto nouă, ci a preferat să actualizeze doar partea de software și procesare digitală. Senzorul este cel de 12 megapixeli de la Galaxy S7 sau Note 7. Ce s-a adăugat acum ține de procesarea imaginii, preluând o tehnică folosită de Google Pixel pentru a realiza cele mai bune imagini. Camera foto de pe Google Pixel, deși nu are o lentilă foarte bună, a reușit să obțină cele mai multe puncte în textele DXOMark. Acum Samsung vrea să detroneze această cameră folosind aceeași tehnică pe o cameră foto cu lentile mai bune.

Apertura camerei Samsung de pe Galaxy S8+ este f/1.7, poate cea mai mare dintre modelele smartphone de top. Pixel are f/2.0, iar alte telefoane au f/2.2, iar cu cât numărul este mai mare, camera poate absorbi mai multă lumină și realizează fotografii mai clare. Evident, Samsung a inclus în softul Auto o mulțime de îmbunătățiri, dar cele mai frumoase imagini le-am făcut utilizând modul Pro și setările manuale. De fapt din ISO, timp de expunere și white balance poți controla cum ies imaginile pe timp de noapte. Sigur, nu poți face instantanee rapide și probabil vei pierde scena dorită dacă stai să faci setări manuale. Dar în același timp, pe auto vor ieși imagini destul de corecte, dar lipsite de acea vibrație care face oamenii să exclame “wow”.

O altă notă slabă pentru Samsung: dacă nu folosești camera o perioadă, ecranul telefonului se blochează și când este deblocat camera foto a revenit automat pe modul Auto, uită toate setările Pro și o iei de la capăt.

Fotografiile sunt micșorate cam 50% fără altă procesare. Dacă interesează pe cineva să vadă originalul, lăsați un comentariu.

Poze pe lumină slabă

Poze de noapte pe mod Auto

Poze făcute pe modul Pro