Am avut ocazia să testez două produse Logitech din ultima generație: tastatura Logitech MX Keys S și mouse-ul MX Anywhere 3S. Prima este mai mult pentru birou, iar mouse-ul este orientat mai degrabă spre mobilitate, dar poate fi folosit și pe birou, bineînțeles. Ambele sunt ușor de instalat și configurat împreună cu softul Logi Options+, iar conectarea se face fără fire, cu ajutorul Unifying Receiver.

Tastatura Logitech MX Keys S

Sunt un utilizator și fan Logitech de mulți ani, dar nu mai testasem produse de ceva vreme. Mi se pare că layout-ul tastaturii este mai bun pentru productivitate și că este un produs confortabil pentru utilizare îndelungată. Sunt tastaturi pe care îmi obosesc mâinile sau mă dor degetele după utilizare din cauza durității.

Butoanele MX Keys S sunt bine definite, cu destul spațiu pentru a evita apăsările greșite, precum și o cursă plăcută, destul de moale, confortabilă. Da, nu are sunetul unei tastaturi mecanice, dar nici nu era cazul să aibă. Este o tastatură pentru birou sau pentru momentele când tastatura de pe laptop sau dispozitivul 2-în-1 pare să fie limitată. Mi se întâmplă deseori să testez notebook-uri la care zona de palm-rest se încinge dacă scrii pe tastatura încorporată. Sau mâinile nu stau comod. Sau sunt greu de apăsat. Astfel, teoretic o poți lua și la cafenea, să scrii de pe ea în locul celei integrate în dispozitiv.

Tastatura MX Keys S are baterie integrată și se conectează fără fire, folosind USB Unifying Receiver. Are autonomie bună și controlul iluminării backlit se face din aplicația specială Logi Option+. Mi s-a întâmplat ca la început să se stingă iluminarea și chestia părea deranjantă, dar cred că era doar bateria descărcată și acum după ce s-a încărcat complet nu am mai avut problema. Am setat din aplicație să se oprească iluminarea automată cât mai târziu după ce n-am mai atins tastele.

Conectarea la PC se face imediat după ce introduci controllerul USB și pornești tastatura. Este compatibilă cu Windows 10 și Windows 11, macOS 11 sau versiuni mai noi, ChromeOS, Linux, iPadOS 14 sau o versiune ulterioară și Android 9.0 sau variantele noi. Așa că poate fi folosită cu o serie întreagă de dispozitive compatibile. Prețul la ora actuală este de 599,99 lei.

Mouse Logitech MX Anywhere 3S

Modelul de mouse este clar dedicat mobilității. Nu este un Logitech în sensul MX Master, care a fost mouse-ul meu favorit din toate timpurile. Dar mai degrabă un mouse pentru deplasări, la fel fără fire, doar cu un mic conector USB și conexiunea Bluetooth.

MX Anywhere 3S

Evident, are toate funcțiile de care ai nevoie. Este construit special pentru confort și precizie. Doar că mi s-a părut prea mic pentru mâna mea. Dacă mâna nu stă corect pe mouse apar și aici posibile probleme și te pot durea degetele și încheieturile care nu sunt poziționate corect.

MX Anywhere 3S este o actualizare a modelului Anywhere 3, un mouse portabil fără fir lansat în 2020. Aduce un design plăcut și o durată lungă de viață a bateriei. Schimbarea de la Anywhere 3 la 3S nu este senzațională, arată cam la fel. Dar are un senzor îmbunătățit și butoane de click silențioase. Plus îmbunătățiri aduse software-ului Options+.

A fost la fel de simplu de conectat, doar pornești mouse-ul și este detectat automat. Senzorul Darkfield de la Logitech revine pe acest model, iar rezoluția crește de la 4.000 dpi la 8.000 dpi. Mouse-ul rămâne la fel de rapid ca întotdeauna, suportă mai multe suprafețe, inclusiv sticlă. Este ideal pentru multe tipuri de birouri, inclusiv cele pe care le veți folosi în timp ce călătoriți.

Durata de viață a bateriei rămâne excepțională, poate atinge până la 70 de zile cu o încărcare. Poți folosi până la trei ore de după ce a stat 60 de secunde conectat la cablul de încărcare. Suportă în continuare trei dispozitive diferite, iar mouse-ul este compatibil cu aproape orice sistem de operare, inclusiv macOS 11 mai nou, Windows 10 și 11, Linux, ChromeOS, iPadOS 14 mai nou și Android 9.0 sau mai nou.

Prețul său este acum de 499,99 lei.

Concluzii

Tastatura Logitech MX Keys S este excelentă pentru orice birou și teoretic o puteți lua și pe drum pentru a putea lucra la cafenea, când tastatura dispozitivului nu este prea grozavă. Totuși, este destul de mare și dificil de transportat, deci nu cred că lumea se va înghesui să ia tastatura pe drum. Dar mouse-ul este perfect pentru călătorie.

MX Anywhere 3S este compact și ușor, dar este precis și ușor de manevrat. Este perfect pentru călătorie.

Galerie foto