Samsung și-a actualizat gama Galaxy A cu două noi modele, iar , un smartphone bine dotat, arătos, cu performanțe peste medie și preț bun. Vă redau mai jos cinci dintre atuurile sale care justifică achiziția.


În perioada 18-25 aprilie, ca parte din campanie de Paște, la orice telefon Galaxy A53 5G cumpărat primiți o pereche de Galaxy Buds Live cadou.

Top 5 motive pentru a cumpăra Samsung Galaxy A53

  1. Actualizările software extinse. Samsung s-a diferențiat de principalii competitori prin implementarea de actualizări software pe termen mai lung și actualizări de securitate mai dese. Modelul Galaxy A53 aduce chiar patru ani de actualizări de Android și cinci ani de actualizări de securitate. Cu alte cuvinte, termenul de utilizare este garantat peste cinci ani. Iar dacă aveți grijă de el și îl folosiți cu husă de protecție și folie pe ecran va putea fi vândut atunci și utilizat de altcineva în continuare. O ofertă de neratat.
    Până acum telefoanele ofereau un an de actualizări, uneori maxim doi. În orice caz nu exista un plan pe o perioadă atât de lungă. Samsung a schimbat situația în 2020, când pentru prima dată a anunțat actualizări de OS pentru 3 ani și de securitate pe patru ani. Mulți rivali au reacționat mărind și ei perioadele de actualizare. Dar în 2022 Samsung depășește iar așteptările trecând înaintea tuturor cu patru ani de actualizări ale platformei și cinci ani actualizări de securitate.
  2. Dotări hardware bune. Samsung Galaxy A53 este printre cele mai bine dotate terminale midrange. Lăsăm la o parte acum camerele, ecranul și bateria despre care vorbim mai jos, separat. Mă refer aici doar la procesor, memorie, stocare. Procesorul este exclusiv deocamdată pentru acest model și Galaxy A33. Exynos 1280 are două nuclee de mare putere ARM Cortex-A78 la 2.4 GHz și șase nuclee economice ARM Cortex-A55 la 2.0 GHz. Procesorul grafic este ARM Mali-G68 cu 4 nuclee, la 1 GHz. Versiunea disponibilă în România oficial are 6GB RAM și 128GB de stocare. Tehnologia RAM Plus analizează utilizarea și oferă memorie RAM virtuală suplimentară, pentru o experiență de utilizare mai bună. Este de asemenea printre ultimele modele Samsung care includ slot de carduri de memorie microSD. Creatorii pot stoca pe card clipurile 4K și fotografiile realizate.
  3. Camere foto fără rival. Ca de obicei, un smartphone Samsung Galaxy oferă cea mai bună experiență fotografică posibilă. Camera principală se descurcă în orice situație. Senzorul principal de 64 megapixeli are apertura f/1.8, lentilă de 26mm (wide). Este un senzor mare, de 1/1.7 inch, pixeli 0.8 microni. Dispune de autofocus PDAF și stabilizare optică integrată (OIS). Senzorul ultra-wide este de 12 megapixeli. Se descurcă în orice situație. Puteți încărca poze pe orice rețea socială. Macro de 5 megapixeli permite fotografii cu insecte sau plante de foarte aproape. Iar senzorul de adâncime este util la portrete. Camera frontală de selfie este și ea de 32 de megapixeli, una dintre cele mai puternice disponibile acum.
  4. Baterie mare. Față de modelele anterioare din serie, Galaxy A53 trece acum la 5.000 mAh, cu încărcarea rapidă de 25W. Deși a crescut bateria, telefonul rămâne subțire și ușor. Autonomia a crescut mult față de generațiile anterioare. Iar în ziua de astăzi durata de viață a bateriei este tot mai importantă pentru utilizatori. Mai ales pentru cei care călătoresc des sau creatorii care au conturi social media foarte importante.
  5. Display foarte bun. Terminalul aduce un ecran foarte bun, Super AMOLED, cu diagonala de 6.5 inch. Modelul are rata de refresh de 120Hz necesară pentru jocurile de tip shooter. Are și o luminozitate mare de 800 de nits, foarte utilă pentru zilele însorite. Iar vizionarea de clipuri video se face în condiții ideale. A53 are și multe optimizări pentru jocuri video, inclusiv funcția Game Booster.

Telefonul arată foarte bine, este realizat în stilul seriei Galaxy S, beneficiază de culori noi. , deci sunt foarte puține lucruri care i se pot reproșa acum.