M-a invitat un partener să devin manager pe canalul lor de Youtube, să pot încărca clipuri direct acolo. Bănuiam că trimite o invitație, eu dau click că sunt de acord și gata. Puf! Magie… Sunt managerul canalului de Youtube. Din păcate nu este așa și trebuie să parcurgi 1.000 de pași și să descoperi un link secret pe care nu-l are nici managerul canalului. Noroc că am găsit acest tutorial, pe care îl las aici pentru cei care vor avea nevoie.


Evident, prima oară am căutat pe site-ul Youtube, bănuind ca orice utilizator naiv că trebuie să fie ceva acolo, care mie mi-a scăpat și de-asta nu pot gestiona canalul. Ei bine, acolo este aceeași poveste. Întâi că trebuie să fie canal de business (companie), ca să poți adăuga noi manageri. Apoi, că tu adaugi acolo pe canal persoana. După numele de Youtube sau după adresa de mail. Apoi, persoana devine managerul canalului de Youtube și punct.

Partenerul meu chiar îmi trimisese invitația, dar eu nu puteam intra decât pe canalul meu. Nici vorbă să meargă. Pe mail nu vine nicio invitație, am testat cu mai multe adrese, nu trimite nimic. Pe Youtube nu vine nicio notificare, absolut nimic. Am intrat în zona unde teoretic poți schimba canalul:

Îmi apar celelalte adrese de email pe care le folosesc ocazional cu mențiunea să încep un canal nou. Nu, Google, nu asta vroiam să fac. Vreau să fiu manager de canal la pagina partenerului respectiv și atât.

După o oră de frustrări inutile, am găsit clipul de mai sus. Procedura ca să accepți invitația să devii manager de canal de Youtube este în continuare atât de dificilă, trebuie să fii atent la pași.

Întâi, trebuie verificat că este profil de companie și că are profil identic pe Google Plus. Da, ați auzit bine, e nevoie de Google Plus pentru ceva (yes!). Apoi intri pe pagina clientului și găselte ID-ul din cifre al paginii dacă poți. În cazul meu, evident că partenerul avea URL-ul curat, de genul plus.google / +NumeleFirmei. După încă o oră de frustrări, am observat din greșeală cum obții ID-ul cu cifre respectiv:

Te duci la cel mai recent post de profil, pui mouse-ul deasupra numelui firmei, iar în josul paginii apare link-ul cu ID numeric. Sau click-dreapta și copy link, paste într-un Notepad.

Bine, dar acum ce facem cu link-ul acelei pagini de Google Plus? Ei bine, pentru a accepta invitația să devii manager de canal de Youtube, trebuie să dai click pe fix acest linK:

https://myaccount.google.com/u/1/brandaccounts/123456789123456789123/accept

ATENȚIE! Folosind ID-ul cu cifre explicat mai sus. Altfel va returna doar eroare.

În momentul în care am avut ID-ul în Notepad și l-am pus în link, s-a deschis o pagină care spunea: “Partenerul X te-a invitat să devii manager de canal de Youtube”. Bine, băi Google! N-am pierdut timpul azi, am învățat ceva nou. Așa că m-am gândit că poate o să vă fie de folos și vouă.

În orice caz, filmul de mai sus ARE UN AN VECHIME, timp în care nimeni la Google nu a rezolvat situația asta. INCREDIBIL !