În lipsă de subiecte, se discută și despre chestii de-astea: cum se va numi următorul iPhone? Unii zic că Apple schimbă denumirile și va păstra doar iPhone și iPhone X. Eu nu cred asta, așa că vreau să facem un sondaj.

[poll id=”56″]

Este adevărat, după ce au lansat iPhone 8 în loc de 7S cum era normal, precum și modelul aniversar iPhone X, este greu de crezut că anul ăsta trec la 9. Pe de o parte, iPhone 9 ar părea cumva pierdut față de iPhone X, sau sub nivelul acestuia. Pe de altă parte, nici iPhone 11 nu prea merge, sună cam aiurea, iar iPhone 8S/XS par de asemenea scoase din discuție.

De-asta amintesc că se discuta de câțiva ani despre faptul că Apple e gata să renunțe la numărătoare. Că o să aibă iPhone și iPhone Pro sau iPhone și iPhone Plus. În orice caz nu cred că vor face precum Huawei să treacă direct la generația 20. Nu cred.

Știm deja destul de clar din sursele producătorilor de telefoane că va fi anul acesta un model cu ecran LCD care continuă tradiția și două telefoane cu ecran OLED care continuă design-ul iPhone X. Se zice că moțul (notch) va fi mai redus ca amploare și va avea un design special, diferit de iPhone X. De asemenea, sunt două zvonuri contrarii, unul care spune că iPhone X nu va mai fi produs, altul care spune că va fi un iPhone X 2, zis și SE2. În plus, se tot zvonește de doi ani că Apple va face un telefon ieftin, care pare să nu facă parte din seria de trei modele lansate în septembrie. Ar fi un fel de iPhone SE, doar că acum cu ecran mai mare.

Cea mai recentă teorie vine de la un analist Guggenheim, care susține că Apple va numi telefonul simplu iPhone, modelul cu moț iPhone X, iar modelul de top iPhone X Plus. Modelul de top ar fi de fapt cel care va fi mai scump, va avea un preț spre 1.200 de dolari. Cu ecranul mai mare, dar și toate dotările pe care le doresc utilizatorii cu bani.

Specialiștii notează că Apple a schimbat denumirile și la iPad, nu a mai păstrat numerele după generația 4. La fel și la Mac a păstrat două/trei variante. Macbook Air, Macbook și Macbook Pro.