Pentru mine, ca și pentru orice freelancer, rețeaua mobilă este esențială. Serviciile de date mobile mă ajută să rămân permanent conectat și să pot face online tot ce am nevoie. Și sunt convins că foarte mulți profesioniști și antreprenori sunt în aceeași situație. Sunt deseori uimit de cât au evoluat serviciile mobile, cât de repede transferi fișiere acum și cum poți rezolva orice, oriunde ai fi, la orice oră.

Vodafone a primit iar certificarea umlaut

Certificare “Best in test” pentru Vodafone GigaNetwork

Rețeaua mobilă Vodafone GigaNetwork a fost certificată pentru al doilea an consecutiv „Best in test” de către auditorul german independent umlaut, parte din Accenture. Acesta stabilește standardele în industrie prin măsurătorile efectuate pentru peste 200 de rețele mobile din peste 120 de țări. Totodată, acesta este al optulea an consecutiv în care auditorul german a conferit recunoaștere rețelei mobile a Vodafone România.

Campania de măsurare comparativă s-a desfășurat în perioada 18 februarie – 23 martie 2023, rețeaua Vodafone obținând cel mai mare punctaj total în evaluarea umlaut – de 877 de puncte, la diferență de 27 de puncte de următorul operator clasat și înregistrând cel mai mare punctaj pentru serviciile mobile de voce, date și cel mai mare punctaj pentru fiabilitatea rețelei.

Măsurătorile umlaut au fost realizate cu echipamente profesionale și au acoperit o distanță rutieră de 8.677 km și localități însumând 25% din populația României. Campania de măsurători s-a desfășurat pe un traseu care a inclus localitățile: București, Iași, Cluj-Napoca, Timișoara, Constanța, Brașov, Ploiești, Arad, Pitești, Târgu Mureș, Drobeta-Turnu Severin, Suceava, Bistrița, Tulcea, Salonta, Marghita, Șimleu Silvaniei, Zalău, Turda, Reghin, Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului, Fălticeni, Pașcani, Vaslui, Bârlad, Tecuci, Babadag, Fetești, Slobozia, Câmpina, Câmpulung, Balș, Filiași, precum și pe drumurile rutiere de legătură.

În contextul actual, în care mobilitatea e indispensabilă, în care activitatea la birou, școală, accesul la servicii sunt strâns legate de o conexiune rapidă și stabilă la internet, această noua certificare umlaut confirmă eforturile și investițiile susținute ale Vodafone România de a le oferi clienților o rețea de telefonie mobilă de încredere pe care se pot baza. În ultimul an, am îmbunătățit calitatea rețelei noastre în peste 300 de localități din mediul urban și rural și am crescut cu 10% acoperirea cu servicii 4G la nivel național, în prezent acestea fiind disponibile pentru 97% din populație. Facem pași importanți și pentru extinderea accesului la servicii 5G, esențiale pentru digitalizare”, a declarat Nicolae Vîlceanu, Network Director, Vodafone România.

Articol susținut de Vodafone România.