Webfactor ar fi fost preluat de SimpliQ, scrie Cetin, iar majoritatea blogurilor și site-urile hostate de ei merg acum. Luni dimineața, serverele Webfactor dispăreau din online și o mulțime de bloggeri cunoscuți rămâneau fără blog. De asemenea, zeci de site-uri și magazine online au rămas săptămâna asta offline.

Foto: © Elgris29 | Dreamstime.com

Astăzi a început să meargă blogul TVDece, al lui Groparu, dar și altele. Deocamdată cabral.ro văd că tot nu e up.

Mesjul oficial este de pe noua pagină de Facebook Webfactor:

Având în vedere probleme suferite de Webfactor, în urmă unor discuții, am ajuns la un acord pentru că serverele noastre să fie preluate de către SimpliQ. Astfel s-a început deja mutarea fizică a serverelor din data center-ul nostru în datacenter-ul celor de la SimpliQ de ieri și vom lucra la activarea tuturor serverelor în cursul zilei de astăzi, 11.05.2018.

În acest moment se facem tot posibilul să reluăm funcționarea servicilor în cel mai scurt timp. Personalul Webfactor ajută în acest sens. Înțelegem de asemenea că anumiți clienți sunt nerăbdători să mute site-urile la alți furnizori. Pentru a evită o supra-încărcare a serverelor am vrea să va rugăm să amânați eventuale migrări în primele zile. Va asigurăm că serverele, odată puse în funcțiune, vor rămâne online, și indiferent de situația financiară a fiecărui cont, serviciile vor rămâne active pentru cel puțin 30 de zile.

Am vrea de asemenea să ne oferiți șansa de a va convinge să rămâneți că și client SimpliQ, iar în acest sens se va onora pachetul dvs. avut la Webfactor cât și eventuale perioade plătite în avans. SimpliQ este o companie de hosting, din Cluj, cu peste 10 ani vechime, o situație financiară stabilă, fără datorii. Aceștia au propriul data center în Cluj-Napoca. Mulțumim pentru înțelegere și ne cerem scuze pentru neplacerele cauzate.

Din păcate nu prea am informații despre SimpliQ, ultimele discuții și articole sunt de prin 2009. Înțeleg că unii sunt mulțumiți de ei, iar în restul cazurilor au avut mici neplăceri care apar aproape în orice firmă de hosting, nimic de amploarea Webfactor.