Am vizitat hub-ul WeLoveDigital, unde câștigătorii programului WeAccelerate vor primi sediu subvenționat pentru 6 luni. Cei 10 câștigători vor primi bani, mentorat și promovare, dar și birouri pentru a-și dezvolta afacerea.
Sfatul meu? Dacă aveți un start-up care a produs bani în ultimul an mergeți pe site-ul lor și înscrieți-vă.


Prin programul WeAccelerate,un proiect susţinut de Telekom Romania, se caută zece start-up-uri, care vor fi selectate prin concurs, fiecare va primi câte 10.000 de euro, vor trece prin mentorat, vor avea un spațiu de lucru și vor beneficia de promovare. Spațiile de lucru vor fi în sediul WeLoveDigital, pe care l-am vizitat săptămâna asta.

Telekom Romania va investi 100.000 de euro în acest proiect, iar proiectul se va derula în parteneriat cu hub-ul WeLoveDigital. Câștigătorii vor fi selectați în urma unei analize de business minuţioase. Competiția vizează start-up-uri din toate domeniile de business, care au depăsit stadiul de prototip şi au generat venituri de minim 1.000 lei. Un participant poate înscrie mai multe start-up-uri in competiţie, cu condiţia ca acestea să fie constituite în societăţi juridice distincte.

WeAccelerate este prima iniţiativă dintr-o serie de astfel de proiecte derulate de Telekom, menite să sărbătorească fiecare 100.000 de antreprenori “eliberaţi” cu portofoliul Freedom.

Start-up-urile care doresc să beneficieze de avantajele oferite prin programul WeAccelerate se pot înscrie în competiţie în perioada 23 mai – 30 septembrie 2018, completând formularul postat pe pagina web menționată mai sus.

Selecţia se va realiza în etape. În prima etapă, desfăşurată între 23 mai şi 30 septembrie 2018, participanţii trebuie să acceseze pagina campaniei şi să completeze integral formularul de înscriere în competiţie. Toate proiectele înscrise vor merge în a doua etapă – preselecţia, care va avea loc între 1–30 octombrie 2018. Proiectele vor fi analizate de un juriu format din mentorii implicaţi în program, iar la finalul acestei etape vor fi desemnate 25 de start-up-uri semi-finaliste.

A treia etapă – selecţia finală, se va desfăşura între 1-10 noiembrie, interval în care fiecare dintre cei 25 de candidaţi îşi va susţine proiectul în faţa juriului. Cei 10 câstigători vor fi anunţaţi pe 10 noiembrie 2018 pe site-ul competiţiei, iar în cadrul unei gale care va avea loc tot în luna noiembrie 2018, vor fi invitaţi să îşi prezinte proiectele şi obiectivele propuse în cele 6 luni de mentorat prin programul WeAccelerate.