În următoarea perioadă o să urmăresc un nou eveniment cu și pentru start-up-uri românești, respectiv programul WeAccelerate. Se caută zece start-up-uri, care vor fi selectate prin concurs, fiecare va primi câte 10.000 de euro, vor trece prin mentorat, vor avea un spațiu de lucru și vor beneficia de promovare. Unele poate chiar aici, pe blog.

Foto: © Sarinya Pinngam | Dreamstime.com

WeAccelerate este un proiect susţinut de Telekom Romania prin care operatorul sărbătoreşte primii 100.000 de antreprenori „eliberaţi” cu portofoliul Freedom, care beneficiază, astfel, de libertate şi flexibilitate în utilizarea serviciilor de comunicaţii.

Telekom Romania va investi 100.000 de euro în acest proiect, iar proiectul se va derula în parteneriat cu hub-ul WeLoveDigital. Câștigătorii vor fi selectați în urma unei analize de business minuţioase, iar câștigătorii vor primi finanţare şi beneficii constând în spaţiu de lucru, mentorat şi promovare, pentru o perioadă de şase luni. Competiția vizează start-up-uri din toate domeniile de business, care au depăsit stadiul de prototip şi au generat venituri de minim 1.000 lei. Un participant poate înscrie mai multe start-up-uri in competiţie, cu condiţia ca acestea să fie constituite în societăţi juridice distincte.

Banii vor fi alocaţi astfel: susţinere financiară în valoare de 6.000 de euro, şase luni de chirie subvenţionată în cadrul hub-ului WeLoveDigital aflat în Bucureşti, 60 de ore de mentorat şi consultanţă în domeniul promovării online precum şi campanii de promovare în mediul online.

WeAccelerate este prima iniţiativă dintr-o serie de astfel de proiecte derulate de Telekom, menite să sărbătorească fiecare 100.000 de antreprenori “eliberaţi” cu portofoliul Freedom. Una dintre oportunităţile oferite prin acest program este accesul pe care antreprenorii îl vor avea la mentori cu o experienţă remarcabilă în business, printre care se numără: Radu Ionescu (COO Dentus Aegis Network), Marian Şeitan (Director General Grupul Mediapost Hit Mail), Peter Barta (Angel Investor), Marius Ghenea (Partener 3TS Capital), Orlando Nicoară (Fondator WeLoveDigital), Radu Apostolescu (Fondator eMag).

În plus, prin parteneriatul cu hub-ul WeLoveDigital, cele zece start-up-uri finaliste vor beneficia de un spaţiu neconvenţional de lucru în care antreprenorii au şansa să interacţioneze în fiecare zi cu oameni care se confruntă cu provocări similare. Astfel, start-up-urile selectate vor avea un mediu de lucru în care să găsească suport şi reale oportunităţi de business.

Start-up-urile care doresc să beneficieze de avantajele oferite prin programul WeAccelerate se pot înscrie în competiţie în perioada 23 mai – 30 septembrie 2018, completând formularul postat pe pagina web menționată mai sus.

Selecţia se va realiza în  etape. În prima etapă, desfăşurată între 23 mai şi 30 septembrie 2018, participanţii trebuie să acceseze pagina campaniei şi să completeze integral formularul de înscriere în competiţie. Toate proiectele înscrise vor merge în a doua etapă – preselecţia, care va avea loc între 1–30 octombrie 2018. Proiectele vor fi analizate de un juriu format din mentorii implicaţi în program, iar la finalul acestei etape vor fi desemnate 25 de start-up-uri semi-finaliste. A treia etapă – selecţia finală, se va desfăşura între 1-10 noiembrie, interval în care fiecare dintre cei 25 de candidaţi îşi va susţine proiectul în faţa juriului. Cei 10 câstigători vor fi anunţaţi pe 10 noiembrie 2018 pe site-ul competiţiei, iar în cadrul unei gale care va avea loc tot în luna noiembrie 2018, vor fi invitaţi să îşi prezinte proiectele şi obiectivele propuse în cele 6 luni de mentorat prin programul WeAccelerate. După desemnarea câştigătorilor urmează perioada de incubare care se va derula pe parcursul a şase luni, în intervalul 4 februarie–2 august 2019.

Eu am să vizitez hub-ul WeAccelerate și am să discut și cu mentorii din program și sper să cunosc cât mai multe dintre echipele înscrise. Succes!

Telekom Romania a introdus noile abonamente Freedom prin campania #BUSINESSLIBER, lansată în octombrie 2017, care au adus, în premieră pentru segmentul de business, internet nelimitat 4G, voce şi mesaje nelimitate, de la 5 euro pe lună. #BUSINESSLIBER a schimbat radical serviciile oferite antreprenorilor, prin eliminarea, în premieră pe piaţa serviciilor de comunicaţii din România, a perioadei minime contractuale şi a taxei de reziliere.