Am testat și unul din cuburile Tenda MW6, un WiFi Mesh care permite acoperirea unei suprafețe mari cu semnal de mare putere. Vedeți în testele de mai jos cum arată cifrele, dacă le văd cei de US, UK sau alte țări occidentale, leșină.

Din ce am observat se găsesc routerele în varianta 1 cub, care costă vreo 300 de lei, cu două elemente costă vreo 600 de lei și cu trei la un preț de circa 900 de lei. Varianta cu trei vă poate acoperi o vilă întreagă, iar calitatea internetului va fi bună peste tot.

Detalii tehnice Tenda Nova MW6

Standard WiFi: IEEE802.3, IEEE802.3ab
Porturi (principal): 2 Gigabit Ethernet WAN and LAN
Porturi (secundar): 2 Gigabit LAN
Rată de transfer: 867Mbps + 300Mbps
Securitate: WPA2-PSK
Frecvențe: 2.4 & 5 GHz simultan
Tehnologii: Beamforming+, Mesh, MU-MIMO
Preț: 300 lei 1-pack, 600 de lei 2-pack, 900 de lei 3-pack
Mai multe specificații vedeți pe site-ul Tenda.

Experiența cu Tenda Nova MW6

Am testat anterior și Nova MW3 și Nova MW5 și pot să vă spun că sunt dispozitive care oferă un design plăcut și performanțe bune la un preț excelent. Genul ăsta de routere nu mai are secrete pentru mine, dar nici nu testez foarte des routere. Faptul că instalarea a devenit cu adevărat plug-and-play este esențial.

Doar am conectat cablurile de Internet și am accesat noua rețea WiFi, cu parola înscrisă pe router, totul a funcționat ok. Testele ieșite pe Digi sunt foarte bune, nu chiar nivelul maxim atins de rețea, dar am senzația că astăzi nu mergea la întreaga capacitate, deci am obținut rezultate foarte bune. Vedeți mai jos câteva teste.

Tenda a realizat pentru cei care vor să controleze mai bine rețeaua și mai ales pentru cei care folosesc mai multe cuburi combinate pentru acoperire de calitate mai bună o aplicație mobilă din care se controlează dispozitivele. Se numește Tenda Wifi și este disponibilă în Google Play pentru telefoane Android sau App Store al Apple pentru telefoane iPhone. Iarăși mi s-a părut esențial faptul că a mers fără nicio problemă, a găsit routerul din prima și s-a conectat la el pentru control. Poți face diverse setări direct din aplicație, de asemenea este de notat că a cerut schimbarea rețelei afișate și a parolei de acces standard. De asemenea, au trecut de faza când datele de conectare standard erau admin/admin și generau o groază de problemele pentru utilizatorii nepricepuți.

Din aplicație am făcut toate setările necesare și am rulat apoi teste și pe smartphone, cu rezultate foarte bune. În general, pe dispozitivele ieftine, testele WiFi nu trec de 100Mbps și cele pe fir ajung la 300/500 Mbps, dar cu acest router nu a fost cazul. Totul a mers perfect și dacă le combinați aveți net bun peste tot în casă. Celelate cuburi funcționează ca un repeater pentru rețea, la fel combină ambele frecvențe și oferă și WiFi puternic, dar și rețea pe fir foarte rapidă. Astfel crește mult zona acoperită.

Concluzii finale

Tenda Nova MW6 este de asemenea o soluție modernă și puternică pentru a crește acoperirea WiFi și pentru conexiuni mai rapide în toate birourile, în toate camerele vilei, în toată sala de spectacole, restaurant sau alte spații de genul ăsta. Da, este pentru spații mai mari, un cub poate acoperi 165 de metri pătrați, iar plasând celelalte cuburi în rețea, se pot forma rețele de mare viteză cu semnal bun.

Nu este un produs premium, dar nu am întâmpinat nicio problemă și totul a funcționat foarte bine. Rezultatele testelor vorbesc de la sine.