Xiaomi Mi 9 se va lansa pe 20 februarie, în aceeași zi cu Galaxy S10. Terminalul este foarte interesant și are o cameră foto triplă, prima cu senzorul de 48 de megapixeli care atrage atenția tuturor anul acesta. De asemenea, proiectul Xiaomi de telefon pliabil mi se pare cel mai interesant.


Dați play la video și vă aștept să povestim despre tehnologie.

Dacă vor reuși să realizeze un display pliabil atât de bun precum cel din videoclip, Xiaomi le va da o lecție dură celor de la Samsung și Huawei. Arată într-adevăr ca un device din viitor. Dar desigur, poate fi doar un film regizat, fără o finalitate practică.

Xiaomi Mi 9 – detalii tehnice

Display: 6.4 inch, 2280 x 1080 px, 19:9
Procesor: Qualcomm SDM855 Snapdragon 855
GPU: Adreno 640
Memorie:6/8 GB RAM
Stocare: 128/256 GB fără card
Camera foto: triplă, 48/12/TOF*
Camera selfie: 24 mpx
OS: Android 9 Pie
Interfața: MIUI 10
Bateria: 3500 mAh
Preț: 550 euro

* TOF = Time-of-flight camera

Xiaomi Mi 9 – informații neoficiale

Cei de la Xiaomi nu mi-au răspuns la mesajele legate de un eveniment de lansare la MWC 2019, era anunțată lansarea pe 24 februarie. Acum, cele mai noi zvonuri vorbesc despre lansarea pe 20 februarie, odată cu Galaxy S10. Mi se pare amuzant tocmai pentru că Samsung a mutat evenimentul de lansare pe 20 tocmai ca să atragă toată atenția pasionaților de tehnologie, iar acum vor avea un eveniment concurent.

Producătorul chinez a avut anul trecut un model foarte bun, Xiaomi Mi8 și a reușit să lanseze cel mai ieftin smartphone performant, Pocofone F1. Acum toată lumea așteaptă modelele noi, care reușesc să combine procesoare foarte puternice și alte caracteristici tehnice bune, totul la un preț mai avantajos decât principalii producători.

Xiaomi mi 9 render

Xiaomi Mi 9 va aduce nu numai procesorul de top Qualcomm Snapdragon 855, ci și 6 sau 8 GB de RAM, 128 sau 256 GB de stocare internă, iar pe spatele telefonului vom găsi trei camere foto. Din păcate numai două sunt utilizabile, dar vorbim de un senzor de 48 de megapixeli, al doilea de 12 megapixeli și un senzor de distanță care va permite un focus mai bun pe elementele din imagine. Camera frontală pentru poze selfie este de 24 de megapixeli. Singura veste mai proastă este legată de baterie, care ar fi de 3.500 mAh, destul de mică pentru un ecran de 6.4 inch, dar presupun că au vrut să mențină telefonul mai subțire.

Xiaomi Mi 9 ar putea avea de asemenea un senzor de amprentă în display, tehnologie care vine și la Samsung pentru prima dată, iar dintre marii jucători doar Huawei a implementat-o deja pe Mate 20 Pro.

Camera foto de 48 de megapixeli a fost deja prezentată pe Honor View 20, pe care îl aștept la teste curând. Senzori de 48 de megapixeli au fost anunțați oficial și de către Sony, dar și de către Samsung. Chinezii de la Xiaomi au trimis însă primele modele Mi 9 la test, iar câteva imagini au fost postate online. Fotografiile arată detalii impecabile și au o claritate foarte bună, dar sunt de dimensiuni foarte mari.

Evident, un senzor de mari dimensiuni cuplat cu o lentilă bună va permite și realizarea de imagini mai bune la zoom mare. Abia aștept să aflăm oficial care sunt detaliile tehnice ale camerelor.

Legat de prețul Xiaomi Mi 9 nu există o informație oficialîă încă, probabil îl vor anunța la eveniment. Țin însă să vă reamintesc o chestie, acum trei-patru ani mereu terminalele Mi de top se anunțau la 300-400 de dolari, dar ajungeau la noi 600-700 de euro. Oamenii erau foarte entuziasmați și cu toate astea ele erau la fel de scumpe ca un flagship. Acum Xiaomi Mi 9 se anunță la 450 de dolari pe surse, eu am pus 550 de euro doar din experiența anterioară.

Urmăresc lansarea de pe 20 februarie și vă anunț.