Am văzut azi Xiaomi Mi Mix și trebuie să vă mărturisesc ceva: sunt iar entuziasmat în legătură cu ecranele mari. În ultimii ani mi-am pierdut iar interesul pentru zona phablet și credeam că niciun smartphone de acest gen n-o să mă cucerească. Dar am văzut la Mobile World Congress 2017 destule modele interesante.

xiaomi mi mix

Experiența cu Xiaomi Mi Mix

Scrisesem despre Mi Mix de la lansarea oficială, iar apoi evident că am citit toate părerile pozitive despre el. Dar tot aveam o reținere și părerea mea negativă tocmai fusese confirmată de un i7 Plus dezamăgitor. Iar apoi am dat peste acest model. Da, cred că putem spune că Xiaomi a trasat o linie pe care toți marii jucători o adoptă acum: marginile subțiri. Ecranul este spectaculos. Senzația în mână este incredibilă. Cu un astfel de device chiar simți că nu mai e nevoie de laptop sau de altceva, doar de o extra-baterie pentru toate activitățile de peste zi.

Ecranul de 6.4 inch este Full HD și se simte asta doar la dimensiunea iconițelor și a textului. Încă nu sunt sigur că nu se putea face zoom-out în interfață, nu există un stand al Xiaomi, prezentarea era la standul Qualcomm. În rest fotografiile sau filmele se văd excepțional, iar ecranul nu are pixelii mari pe care îi vedeam pe vremuri la ecranele mari fără rezoluție. Arată impecabil. Telefonul stă bine în mână, dar au pus pe spate un material lucios care adună toate amprentele, probabil similar cu alte modele cunoscute pentru astfel de probleme.

Xiaomi Mi Mix are procesorul Snapdragon 821 cu 6GB de RAM, practic zboară, iar stocarea internă este de 256GB. Modelul cu 4GB de RAM are 128GB de stocare internă, probabil un pic mai ieftin. Bateria integrată are 4.400 mAh, aproape de nivelul unei tablete, deci nu cred că ai mari probleme cu autonomia. Dar dacă lucrezi toată ziua pe el, cred că poți fi sigur că trebuie baterie externă. Mai ales dacă ești pe roaming, folosești localizarea și Google Maps și altele asemenea. Nu are slot pentru carduri MicroSD, dar cum spuneam capacitatea de stocare este mare. 128GB sunt greu de umplut pe un telefon. Problema ar fi dacă filmezi 4K, dar astăzi poți transfera mai rapid fișierele alea pe un laptop sau hard-disc extern.

Telefonul nu este foarte gros cum mă așteptam, dar exact cum spun cei din industrie, nu merge ținut în buzunar “la blugii skinny”. Este pentru buzunarul de la sacou, pentru ținut în poșetă alături de alte 200 de lucruri, sau pentru cei care au borsetă sau gentuță cu acte. Dar și când scoți monstrul la iveală… Zici că ai luat televizorul după tine.

Camera foto de pe spate este de 16 megapixeli, iar frontala de 5 megapixeli. Telefonul apare pe la noi la un preț gonflabil de 5.500 de lei, dar la chinezi este 975 de euro, cam 1.100 lei mai ieftin.

Update cu video:Galerie foto