Am avut ocazia să văd și să testez un mousepad cu adevărat uriaș gândit pentru gameri: XPG Battleground XL Prime. Simpatic, comod și ideal pentru jocuri video.

Am testat acest mousepad oferit de XPG România.

Avantajele XPG Battleground XL Prime

  • suprafață pentru mâini extra-mare
  • material rezistent la stropire, zgârieturi
  •  iluminare RGB în două zone
  •  baza este din cauciuc antiderapant
  •  cablu împletit detașabil

De ce un mouse pad uriaș?

Cu cât stați mai mult la birou (fie pentru jocuri video, fie pentru muncă), veți descoperi că poziția mâinilor și a spatelui este esențială. De asemenea, este important pe ce se odihnesc mâinile. Pentru o experiență perfectă aveți nevoie atât de poziția corectă, cât și de materiale confortabile. Dacă mâna atinge colțul mesei sau suprafețe dure veți avea probleme în timp.

Pe de altă parte, gamerii au altă problemă: mousepad-ul moale poate duce la erori ale mouse-ului. Așa că ei au nevoie de o suprafață mai întărită, pe care mouse-ul să fie extrem de precis. Baza din cauciuc face ca suportul să nu alunece pe masă, iar poziția să fie perfectă pentru mâini, susținând și precizia mouse-ului.

Are și o iluminare RGB pe două zone. Se conectează prin cablul inclus la un port USB de unde se poate controla iluminarea. Asta pentru a crea o atmosferă specifică pentru gaming. Cred că este ideal de folosit în fața monitorului de gaming, să țineți doar tastatura și mouse-ul pe acea suprafață. Dar cred că merge și cu un laptop de gaming care are și el iluminarea RGB.

Mi se pare foarte important faptul că mousepad-ul XPG Battleground XL Prime este rezistent la zgârieturi și la lichide. De obicei se mai întâmplă fie să mai verși cafeaua sau cola pe el, fie să îl zgârii cu obiectele de pe masă. Am destule modele pătate sau zgâriate. Dar e bine că s-au gândit și la acest aspect.

Un astfel de mousepad te va ajuta sa folosești mouse-ul într-un mod mai precis. Suprafața fină, texturată, oferă mișcari exacte mai ales în timpul jocurilor video. Poate fi utilizat atât cu un mouse optic, cât și pentru cele laser. Cred că s-ar potrivi în special cu modelele care au și ele iluminare LED.

Demonstrație video