În seara asta sunt la lansarea ZenFone 6, am să vă scriu live text tot ce se întâmplă în cadrul evenimentului. Asus lansează oficial noua versiune a smartphone-ului pentru toată lumea. Se pare că anul acesta vor pune focus pe flagship-ul Zenfone 6, nu vor fi prezentate modelele ieftine.


Detalii tehnice Asus ZenFone 6

Ecran: 6.4″, FHD+, 2340×1080 pixeli, fără notch
Procesor: Snapdragon 855
GPU: Adreno 640
Memorie: 6/8GB RAM
Stocare: 128/256GB
Camera foto: 48 + 13 megapixel
Camera selfie: flip- aduce camerele foto de pe spate
OS: Android Pie
Preț: 2500/3300 lei

Asus ZenFone 6 cu Snapdragon 855 a scos în teste 363.172 de puncte în Antutu, mai mare decât iPhone XS Max sau Galaxy S10, peste Huawei P30 Pro.

Lansarea ZenFone 6

CEO-ul Asus Jonney Shih urcă pe scenă acum. Spune că acest model a fost gândit pentru fanii Asus și construit pe baza tradiției de inginerie de la Asus. Are display cu margini subțiri și procesor de top, design modern și camere foto fără egal.

Se confirmă oficial cam toate specificațiile anunțate anterior.

ZenFone 6 specificații

Un oficial Qualcomm vorbește despre procesorul Snapdragon 855, putere hardware și setări de securitate. Procesare foto și video dedicată.

Urmează o prezentare a detaliilor tehnice, prima este bateria, care are capacitate mare, dar și fast charging, rezistă o zi de utilizare. Bateria are 5.000 mAh și rezistă mai mult.

Camera foto are un senzor de 48 de megapixeli Sony și un senzor de 13 megapixeli ultra-wide. Asus spune că nu ai nevoie de mai multe camere că sa faci imagini bune. Utilizează cei doi senzori simultan că să proceseze imagini de calitate mai bună. Pentru zoom, faci poze la rezoluție mare și faci zoom-in după ce ai făcut poza, spun oficialii Asus.

Are difuzoarele stereo in ambele părți ale ecranului. Are mufa de căști 3.5 MM jack, USB Type-C, iar ecranul are Gorilla Glass 6.

Interfața ZenUI are optimizări pentru imagine, sunet, management pentru memorie și multe altele. Are și dark mode pentru utilizarea comodă pentru ochi. ZenFone 6 este parte din Google Android Beta Program, va primi actualizări la Android Q și la Android R anil viitor.

Camera selfie este flip cu acces direct prin Google Assistant, comandă vocală. Se întoarce cu modulul de cameră foto de pe spate.

Filmează 4K la 60fps cu stabilizare electronică (EIS). Camera se poate roti doar 90 de grade pentru fotografii mai stabile, în special cele cu copii sau animale. Se poate roti in orice unghi, pentru imagini creative. Are un mod de control manual pentru a alege perspectiva.

Sistemul de camere foto a fost proiectat dintr-un metal lichid, de 4 ori mai rezistent decât oțelul, revine mereu la forma inițială. A fost testată pentru 100.000 de îndoiri. Are și un sistem care detectează căderea și retrage camera să nu se deterioreze.

Pe scurt, putere hardware, bateria imensă, camera foto ingenioasă. Este gândit ca un telefon pentru creatorii de conținut digital și pasionați de tehnologie.

Modelul 6GB/ 64GB costă 499 euro, iar 6GB/128GB costă 599 euro modelul de top fiind cu 8GB RAM și 256GB la 799. Prețul pe România ar fi 2500 lei primul, 2999 lei al doilea și 3300 lei al treilea.

Revin cu poze și impresii după ce pun mâna pe ZenFone 6.