În ultimul an, Google a acordat o atenție specială dezvoltatorilor de jocuri indie, iar astfel au apărut inițiative precum programul Indie Corner sau Google Play Indie Games Festivals. Acum, Google aduce concursurile Google Play Indie Games și în Europa, inclusiv în România.

indie

Competiția încearcă să scoată în evidență cei mai buni dezvoltatori de jocuri indie din țările în care se desfășoară și le va oferi premii care să le evidențieze creațiile în față experților și gamer-ilor din lumea întreagă. Înscrierile au început aici în această săptămâna și se vor închide la 31 decembrie 2016.

În competiția Google Play Indie Games pot intra companii care să aibă până la 15 angajați (full time) și să fi publicat un joc în Google Play după 1 ianuarie 2016. Dacă jocul urmează să fie lansat în curând, dezvoltatorul poate intra în concurs înregistrând o variantă “private beta” a lui.

ads

După analiza propunerilor, vor fi aleși până la 20 de finaliști, pe baza gradului de inovație, divertisment, design, calitate a tehnicii și producției. Aceștia își vor prezenta jocurile într-un eveniment public care va avea loc la Londra pe 16 februarie 2017, unde audiența va alege cele 10 jocuri care vor intra în runda finală. Ierarhia va fi stabilită de un juriu format din experți din industria de gaming. Sunt mai multe premii, de la bilete la Google I/O 2017 și alte evenimente de top ale industriei de gaming până la campanii pe YouTube în valoare de 100.000 euro.