Age of Empires revine într-o variantă cu grafică modernă, promit cei de la Microsoft. Va fi compabil și cu sistemele de joc 4K, iar titlul complet este Age of Empires Definitive Edition. Lansarea oficială este pe 19 noiembrie.Age of Empires este unul din jocurile care a influențat toată istoria industriei, foarte multe titluri de succes au avut la bază Age of Empires. Am început să joc prin 1999, uneori petreceam 12-14 ore în joc și nici nu simțeam cum trece timpul. Cred că pînă în 2002/2003 am tot jucat Age of Empires.

Se pare că dezvoltatorii de jocuri și-au adus aminte și de fanii mai vechi, iar anul acesta Starcraft Remastered a avut mare succes. Evident, asta după ce a fost relansat cu succes Mortal Kombat și au mai fost și alte titluri similare.

Conform dezvoltatorilor Microsoft, nici măcar nu se mai găsea codul sursă al primului joc Age of Empires, dar pînă la urmă au reușit să dea de cei care au lucrat la prima variantă și să recupereze jocul. Există în continuare pe piață diverse povești similare sau care continuă acțiunea din Age of Empires. Eu pe smartphone joc Castle Siege, care este oarecum similar, doar că interacțiunea este mai mică. Construiești un oraș, aduni resurse, antrenezi armata și apoi pleci la cucerit prin vecini. Dar nu are nici povestea, nici campaniile clasice. De-asta cred că Age or Empires refăcut va prinde destui nostalgici.

Cei de la Microsoft spun că fanii jocului nu pot găsi acum prima versiune decât pe site-urile de piraterie, iar versiunea veche nu se poate juca pe computere cu grafică modernă, monitoare mari și așa mai departe. La un moment dat vroiam să joc Transport Tycoon iar, dar pe un ecran Full HD deja grafica este oribilă și am renunțat după primele tentative.

Versiunea nouă nu are doar grafica refăcută, ci are și muzică nouă, în același stil, dar sunt refăcute complet. Abia aștept să vedem cum va fi în realitate 🙂