Asphalt 9: Legends este următorul titlu Gameloft din seria cu mașini de curse. Personal am jucat Asphalt 7 și 8, mi-au plăcut ambele, dar nu mi-a plăcut schimbarea de stil, în sensul că nu mai poți juca oricând vrei orice competiție, cum era pe vremuri.

Asphalt 9: Legends este în perioada de pre-lansare, vă puteți înscrie pentru a fi printre primii care îl jocaă (Android / iOS). Se spune că jocul este deja disponibil în câteva țări, unde se desfășoară teste pentru a vedea că totul este ok.

Pe site-ul oficial există de asemenea un formular unde vă puteți înscrie pentru a primi eventuale bonusuri la lansarea oficială. Se pot câștiga premii suplimentare dacă dați share pe Twitter sau Facebook la anunțurile oficiale. Jocul video rămâne gratuit, dar va fi în continuare monetizat prin achiziția de diverse obiecte și pachete din joc. Asphalt 9 va fi lansat întâi pe iOS și Android și va veni pe Windows abia în toamnă, nu este anunțată o dată oficială pentru lansare.

Noua versiune a celebrului Asphalt va avea în total 49 de mașini de curse, iar numărul de circuite este de peste 70, conform informațiilor oficiale. Evident, vor fi numeroase tipuri diferite de curse și evenimente la care se pot câștiga premii.

Există și un teaser oficial al Gameloft pentru acest joc:Primul joc din seria Asphalt a fost lansat în 2004, pe vremea aia se putea juca pe Nokia N-Gage și Nintendo DS. Urmează actualizări în 2005 și 2006, abia din 2007 Asphalt 4: Elite Racing devine primul joc din serie disponibil pe iOS. Asphalt 5 este lansat tot pe platforma Apple, dar din 2010 devine disponibil și pe Android.

Asphalt 7 mi-a plăcut foarte tare, cred că aveam Galaxy S4 și Note 3 când jucam. Era și mai interesant pentru că puteai concura și cu motocicleta, chiar dacă nu atingea viteza mașinilor, existau curse la care puteai câștiga, pentru că plecai primul la start și puteai distruge rivalii când încercau să depășească. Criticii au considerat însă că jocul este prea predictibil și nu se întâmplă nimic nou.

La Asphalt 8 au introdus diverse evenimente și competiții diferite, dar ceea ce m-a enervat a fost că nu mai puteai juca cursele simple când vrei tu. Eu nu am foarte mult timp pentru jocuri și îmi plăcea să joc anumite curse iar și iar, mai ales când învâțam scurtături și unde sunt plasate chestiile de colectat. Acum, ultima oară când am intrat, nu se mai puteau juca normal sau nu am găsit cum. Erau active doar evenimente, multe din ele mă lasă complet rece. Nu mă interesează deloc.

Sper să revină Asphalt 9 și să aibă disponibile și cursele clasice și modurile clasice de a concura. Vedem curând.