Este o combinatie intre Sah si StarCraft, dar s-ar putea spune ca e asemanator si cu jocul GO. In esenta contine o harta Google pe care sunt asezate 55 milioane de celule care pot fi cucerite cu diverse strategii. Combina si social networking, poate fi jucat pe Facebook. Poate fi jucat aici puteti viziona episoade pe YouTube. Pentru fanii Facebook, jocul se gaseste aici.

Promit sa revin cu un mic review.

Mai multe detalii despre joc:

Battlecell este un joc social, free, online si multi-player. Deci nu in timp real. Ideea este ca el se poate juca pe o perioada lunga de timp, timp in care jucatorul are timp sa faca aliante cu altii, sa aplice strategii de cucerire a teritoriilor etc. Scopul final este acela de a cuceri toate celulele de pe Pamant si deveni numarul 1.

Jocul vine cu urmatoarele noutati:

– chat in joc, care traduce automat intre 30 limbaje ( adica tu vorbesti cu un chinez, tu scrii in romana si el primeste in chineza mesajul )

– imitarea pe cat posibila a realitatii geografice si fizice: celulele produc credite, atacul depinde de altitudinea celulei, se pot cumpara credite aditionale, se pot cumpara soldati, nave de razboi, arme atomice, se pot face mutari de trupe, mutari de nave, exploda nukes, etc

– pe parcursul desfasurarii jocului, o serie de video-uri editate profesional vor fi publicate pe internet, sub forma unor news flash, prin care jucatorii vor putea afla secrete din joc, informatii despre miscari de trupe ale altora, noutati despre joc etc. Videourile sunt insa create sa reflecte situatiile si persoanele reale din joc.