Blizzard a anunțat oficial că va redenumi platforma de jocuri Battle.net după ce din 2016 anunțase că renunță la acest nume. Au trecut la numele de Blizzard în erfortul de a-și promova propriul brand, dar se pare că numărul de utilizatori a scăzut și trebuie să revină asupra deciziei.

Platforma de jocuri video se va numi de-acum Blizzard Battle.net, așa că include numele vechi, dar nu renunță deocamdată nici la brandul nou, deși decizia este destul de complicată. Compania spune acum că vrea să arate astfel că respectă istoria Battle.net, care a fost primul serviciu de acest gen și i-a stimulat și pe ceilalți să investească în soluții similare. Platforma a fost lansată în 1996 împreună cu Diablo, atunci oferea posibilitatea de chat între jucători și avea câteva opțiuni suplimentare pentru jocuri. Comunicarea dintre utilizatori se făcea direct, fără a trece prin serverele Blizzard, iar acest lucru a încurajat și cheat-urile și răspândirea lor pe platformă.

Lansarea Starcraft a dus la o adopție mai rapidă pentru Battle.net, iar apoi au început să apară topurile cu cei mai buni jucători și prin 2000 au ajuns la zeci de mii de jucători conectați la orice oră, astăzi probabil sunt mai mulți. În 2009 Blizzard lansa versiunea 2.0 a platformei, care inlcude noi opțiuni de integrare a conturilor, listelor de prieteni și descoperirea de diverse avataruri unice pentru fiecare cont. Din 2013, platforma de jocuri devine și magazin de jocuri video, se pot cumpăra jocuri noi.

Din septembrie 2016, Blizzard decide să schimbe numele serviciului, o decizie foarte comentată și criticată de unii dintre fani. Trec la brandul unic Blizzard, probabil crezând că asta îi va ajuta la comunicare, când de fapt este un factor de confuzie. Firma e una, platforma e alta, era logic să păstreze o distanță între ele. După decizia de rebranding și un start aparent dificil, oamenii din companie au început să menționeze iar Battle.net, iar acum, în august, au decis că este cazul să revină la o formă mai apropiată de numele original.

Așa că se va numi Blizzard Battle.net, iar probabil pînă la anul vor renunța și la asta, doar știe orice jucător că Battle.net este la Blizzard 🙂