Companiile românești care produc sau lucrează la jocuri video se reunesc la Dev.Play, un eveniment care are loc pe 11 și 12 septembrie la Grand Cinema&More din Băneasa Shopping City. Anul trecut, industria de gaming din România a înregistrat o cifră de afaceri de 145,3 milioane de dolari, conform RGDA (Romanian Game Developers Association). Cifra a crescut constant din 2014, când s-au atins 114,7 milioane de dolari în timp ce, în 2015, industria a realizat o cifră de 137 milioane de dolari.

Studiul realizat de RGDA a relevat că în industrie activează peste 80 de studiouri. Peste 50 dintre acestea dezvoltă jocuri în București în timp ce peste 16 companii își desfășoară activitatea în Cluj, Timișoara, Brașov și Iași. Creșterea industriei este susținută și de numărul mare de companii înființate doar în 2016, 25% din totalul studiourilor de gaming.

În ceea ce privește activitatea, 85% din studiourile din România sunt specializate pe dezvoltare de jocuri noi iar 15% din studiouri se focalizează pe servicii de specialitate pentru industrie.

Cele mai mari companii dezvoltatoare de jocuri din România sunt Ubisoft, Electronic Arts, Gameloft, Amber Studio, Bandai Namco Entertainment, King Games Studio, Mavenhut, Super Hippo, Green Horse Games și AMC Pixel Factory. Industria s-a remarcat prin dezvoltarea sau co-dezvoltarea în România a unor titluri internaționale mari precum seria FIFA, seria NFS, seria Assasin’s Creed, seria Ghost Recon, Modern Combat 5:Blackout, dar și prin jocuri dezvoltate de companii românești precum Door Kickers, Frozen Free Fall, Move or Die, Solitaire Arena sau Black The Fall.

Pe lângă numeroșii speakeri internaționali și locali, evenimentul Dev.Play va oferi o multitudine de oportunități pentru dezvoltatorii indie. Există o competiție pentru proiecte noi, Discovery Contest constă într-o serie de pitch-uri live, jurizate, iar cele mai bune proiecte sunt premiate. Va exista o zonă expozițională dedicată dezvoltatorilor indie, Indie Expo. Aceștia își vor putea prezenta în mod gratuit creațiile către participanții DEV.PLAY și jurnaliștilor prezenți la eveniment.

Mai mult, în cadrul conferinței va exista un corner dedicat educației, o zonă specială în cadrul conferinței în care vor fi prezente câteva instituții sau programe ce oferă cursuri de formare profesională în domeniul jocurilor video: University of Suffolk (UK), Universitatea Politehnica București, Gamedev Academy.

Puteți urmări evenimentul și pe pagina de Facebook.