Conferința de gaming E3 a fost anulată, decizie care trimite un semnal negativ privind industria de jocuri video. Electronic Entertainment Expo, mai cunoscut sub numele de E3, reunea editorii de jocuri, retaileri și presa din lume la Los Angeles. Concurența crescută de la alte evenimente și retragerea partenerilor majori se numără printre motivele dispariției expoziției.

Conferința de gaming E3 a fost anulată

Sursa: CNet

„După mai bine de două decenii în care a servit ca imagine principală pentru industria jocurilor video din SUA și la nivel mondial, ESA a decis să pună capăt E3”, a declarat Electronic Software Association într-un comunicat. „Accentul și prioritatea ESA continuă să susțină companiile membre ESA și forța de muncă din industrie, care alimentează zilnic un impact cultural și economic pozitiv”.

Sfârșitul E3 vine după ce editorii au început să se retragă pe rând de la emisiune în ultimul deceniu. Nintendo a încetat să mai facă conferințe de presă la E3 în 2013, optând în schimb să încarce videoclipuri preînregistrate online. Atât Microsoft, cât și EA au ales să organizeze evenimente în afara locației în timpul E3, îndepărtând oamenii de Centrul de Convenții din Los Angeles. Un lovitură majoră a venit în 2019, când Sony a decis să renunțe cu totul la E3.

Începând din 2020, în timpul pandemiei de COVID-19, E3 a anulat sau amânat spectacole în persoană, deși a organizat un eveniment doar online în 2021. În 2022, ESA a spus că E3 va reveni anul următor, dar în cele din urmă a anulat și ediția de anul acesta, din cauza lipsei de interes.

Declinul E3 a coincis cu ascensiunea Summer Game Fest, o serie de evenimente de dezvăluire a jocurilor găzduite de veteranul industrie Geoff Keighley. Summer Game Fest a început online și, în 2022, a găzduit primul său eveniment în persoană în Los Angeles, care a avut loc în mod evident în fereastra obișnuită a evenimentului E3.