Compania Walt Disney a anunțat o nouă colaborare cu Epic Games, producătorul Fornite. Disney a anunțat o investiție de 1,5 miliarde de dolari, care le aduce circa 9 procente din pachetul de acțiuni al companiei. Evaluarea Epic Games în urma acestei investiții este la aproximativ 22,5 miliarde $.

Disney investește serios în producătorul Fortnite, Epic Games

Disney investește în Fortnite

Comunicatul de presă a subliniat interesul pentru crearea unui viitor „univers de jocuri și divertisment complet nou, care va extinde și mai mult acoperirea poveștilor și experiențelor îndrăgite Disney”. Fortnite pare să fie doar prima țintă de pe o listă extinsă de noi proiecte interactive pentru Disney.

„Universul (nostru) persistent va oferi o multitudine de oportunități pentru consumatori de a se juca, de a viziona, de a cumpăra și de a interacționa cu conținut, personaje și povești de la Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, Avatar și multe altele. Jucătorii, jucătorii și fanii vor putea să-și creeze propriile povești și experiențe, să-și exprime pasiunile într-un mod distinct de Disney și împărtășesc conținut unul cu altul în moduri pe care le iubesc. Toate acestea vor fi alimentate de Unreal Engine”.

Decizia de a colabora cu Epic Games vine pe fondul criticilor tot mai mari adresate Disney pentru ceea ce unii percep ca o scădere a calității ofertelor sale de divertisment. De la emisiuni TV grăbite până la filme slabe, gigantul divertismentului s-a confruntat cu atenția atât din partea criticilor, cât și a consumatorilor deopotrivă. În plus, au apărut rapoarte care sugerează eșecuri financiare pentru serviciul de streaming Disney, Disney Plus, intensificând și mai mult preocupările cu privire la traiectoria viitoare a companiei.

Prin lansarea în această aventură cu Epic Games, Disney încearcă să exploateze potențialul imens al Metaversului social – un spațiu în care indivizii se pot implica în diverse activități, de la jocuri și socializare până la cumpărături. Această mișcare strategică subliniază angajamentul Disney față de inovare și adaptare la preferințele în evoluție ale consumatorilor.

Din punct de vedere istoric, incursiunile Disney în industria jocurilor, în special cu francize precum Star Wars, au fost întâmpinate cu recenzii mixte, nereușind adesea să surprindă esența și atractivitatea materialului sursă. Cu toate acestea, unindu-și forțele cu Epic Games, Disney își propune să valorifice expertiza și viziunea creativă a unuia dintre cei mai de succes dezvoltatori de jocuri din industrie.