FIFA23 va apărea anul acesta și va fi ultimul din serie. EA SPORTS FC este următoarea ediție a jocului, care va înlocui FIFA24. Se încheie colaborarea cu FIFA, iar Electronic Arts nu a putut ajunge la un acord pentru a continua seria. Probabil neînțelegerile au fost legate de bani.

EA SPORTS FC

Ce este EA SPORTS FC

EA SPORTS va continua colaborarea cu mai mult de 300 parteneri de licențiere, pentru a crea cel mai mare club de fotbal din lume. Noua eră va începe din 2023 – după ce EA SPORTS va dezvălui, în anul curent, cel mai expansiv joc FIFA de până acum. Nu va mai exista FIFA24.

Celebra franciză de jocuri video de fotbal interactive va continua, dar sub un nou nume: EA SPORTS FC. Mutarea va permite EA să ofere comunității sale cea mai interactivă și vastă experiență de sport la nivel global, în colaborare cu peste 300 parteneri din lumea fotbalului.

EA SPORTS FC va deveni platforma prin intermediul căreia EA va inova, va crea și va dezvolta experiențe noi. În plus, aceasta va anima mai multe domenii din jurul sportului, dar va și valorifica forța colectivă a celor 150 milioane jucători de fotbal virtual EA SPORTS. De asemenea, platforma va permite extinderea la sute de milioane de fani, în anii imediat următori.

Le va oferi jucătorilor acces la peste 19.000 atleți din 700 cluburi de fotbal, peste 100 de stadioane și 30 ligi din toată lumea. Cu EA SPORTS FC, EA va continua să crească amprenta portofoliului său de licențe fotbalistice, prin continua extindere a conținutului licențiat, furnizarea de noi experiențe și noi niveluri de acces asigurate jucătorilor, prin și mai multe platforme decât până acum. De asemenea, EA va continua să contribuie la promovarea globală a inclusivității și la producerea de inovație în direcții noi, precum fotbalul feminin sau fotbalul amator.

Introducerea EA SPORTS FC nu va impacta în niciun fel jocurile actuale de fotbal video produse de EA SPORTS, iar EA și FIFA privesc cu anticipație sosirea toamnei, care va coincide cu livrarea celei mai expansive ediții ale EA SPORTS FIFA de până acum. Ultimul joc video FIFA dezvoltat de EA SPORTS va prezenta mai multe moduri de joc, noutăți, ligi, cluburi de fotbal, jucători și competiții decât orice ediție anterioară. În plus, suporterii vor putea experimenta aceste noutăți la nivelul întregului ecosistem EA SPORTS FIFA – incluzând FIFA Mobile, FIFA Online 4 și eSports.

Mai multe informații despre EA SPORTS FC vor fi disponibile începând cu vara anului 2023.