În perioada 1-8 noiembrie 2020 o selecție de jocuri video dezvoltate în România și în țările vecine vor fi promovate pe prima pagină a platformei Steam. Acestea vor fi jocuri care sunt deja populare pe Steam vor fi disponibile cu reduceri considerabile în această perioadă. Jocurile românești și est europene vor beneficia de reduceri de până la 80%.

Unbound: Worlds Apart

Reducerile vin în contextul Dev.Play, conferința dezvoltatorilor de jocuri video din România și Europa de Est, care va avea loc online anul acesta în perioada 3-4 noiembrie.

Jocuri la ofertă

Printre jocurile care urmează să se lanseze în lunile următoare, dar au deja pagini de promovare pe Steam se vor număra Unbound: Worlds Apart (foto, creat de românii de la Alien Pixel), un joc care și-a construit deja o comunitate numeroasă după o campanie de succes pe platforma de crowdfunding Kickstarter în 2019, cât și Door Kickers 2: Task Force North (dezvoltat de KillHouse Games), unul dintre cele mai așteptate jocuri independente din 2020 de către fanii jocurilor de strategie. Printre jocurile video est-europene deja cunoscute publicului ce vor avea reducere în această săptămână se vor număra titluri precum jocul românesc Move or Die (dezvoltat de Those Awesome Guys), RPG-ul post-apocaliptic Underrail (creat de Stygian Software din Serbia) sau RPG-ul hack and slash Victor Vran (creat de Haemimont Games din Bulgaria)

Totodată, reprezentanții Valve se vor alătura conferinței Dev.Play la o masă rotundă specială pentru a discuta despre cele mai bune practici pentru publicarea jocurilor pe Steam, un subiect foarte de interes pentru dezvoltatorii independenți interesați să-și publice singuri jocurile pe platformele de jocuri. În plus, începând de astăzi, Dev.Play deschide pre-înregistrările pentru workshop-urile sale, acestea fiind sesiuni mai lungi, aplicate, în cadrul cărora se vor dezbate în profunzime anumite subiecte de interes.

Printre acestea se află și workshop-ul susținut de Dave Pimm, lector la Universitatea din Suffolk, care revine la Dev.Play pentru a oferi o introducere despre rolul dramaturgiei în procesul creativ al designerilor de jocuri, sau workshop-ul lui Gwen Foster, specialist în business development, publicarea și producția de jocuri video, care îi va învăța pe dezvoltatorii independenți de jocuri cum pot să atragă interesul publisher-ilor și investitorilor pentru proiectele lor de jocuri.

Locurile pentru majoritatea acestor workshop-uri sunt limitate, iar participarea va fi curatoriată, pe baza unui formular de înscriere. Lista completă a workshop-urilor, link-urile de înregistrare, precum și eligibilitatea pentru înscriere sunt detaliate pe pagina dedicată acestei secțiuni a conferinței

Conferința online de 2 zile va avea peste 30 de speakeri internaționali, workshop-uri specializate și instrumente de business matchmaking pentru posibilitatea programării întâlnirilor online între participanți. Dev.Play are, de asemenea, oportunități suplimentare pentru dezvoltatorii independenți de jocuri, precum sesiuni de pitching cu publisheri și investitori, o expoziție virtuală unde vor fi expuse jocurile video independente, renumitul concurs internațional Nordic Games Discovery și Gala Premiilor care va celebra cele mai bune jocuri prezentate la eveniment.