Asus G75VW este următorul laptop în seria de gaming a taiwanezilor, un monstru, adevărat desktop-replacement și de asemenea un computer multimedia complet, perfect pentru jocuri, filme, divertisment 3D. Am avut ocazia să testez noile procesoare Intel Ivy Bridge înainte de lansarea oficială, așa că vă pot spune – performanțele sunt foarte bune.
De-a lungul timpului v-am povestit despre Asus G73 și apoi despre Asus G74, să descoperim împreună ce aduce noul G75…

Asus G75 VW
Asus G75 VW

Click pe imagini pentru mărire…

[nggallery id=351]

Asus G75VW

Sunt mai multe tehnologii noi în laptop și aș vrea să comentez un pic pe tema asta. Procesorul este Core i7 3720QM, cel mai puternic din generația Ivy Bridge, lansată oficial azi. A scos un scor excelent foarte bun, de nivelul Core i7 Extreme din generația actuală (Sandy Bridge 2). Procesorul e susținut de 16GB de RAM DDR3 la 1600MHz, iar placa video este Nvidia Geforce GTX 670M, 3GB VRAM, DDR5. Ecranul mi s-a părut de asemenea, foarte bun, 17,3 inchi, Full HD, format 16:9 – rata de refresh este 120Hz.

Tehnologia 3D din Asus G75VW a evoluat, iar Nvidia 3D Vision 2 merită toată lauda. Mi-a plăcut cum se vede, mi-a plăcut că pornește direct 3D, iar dacă te deranjează îl oprești instant. Am jucat doar un Starcraft 2, nu e cel mai potrivit joc pentru 3D, dar m-am distrat. Cred că ar merge perfect un Grand Theft Auto sau un Half Life, adică să fii în centrul acțiunii. Nu știu dacă au astfel de versiuni… Atenție mare la Youtube 3D, clipurile de acolo nu par a fi făcute pentru ochelarii activi, poate pentru cei pasivi roșu+verde. Pe portalul Nvidia 3D Vision am văzut niște filme și niște poze. Insuficient pentru o experiență 3D ok. Playerul Blu Ray nu știe să redea automat 3D, trebuie să cumperi un alt soft, nu era cazul acum. Oare Windows Media Player când va învăța 3D?

Unitatea de stocare este un HDD hibrid de 750GB, care include un SSD de 128GB.

Hardware*: [rating:9.5]
Display: [rating:9]

* merita 10, dar nu vreau să fiu acuzat de favoritisme, plus că unii cârcotași vor găsi un model rival care are două plăci grafice și dacă va fi actualizat la Ivy Bridge + Kepler, ar putea pretinde nota 10. Deci 9,5.

Design

Seria de laptopuri G de la Asus are cel mai interesant design, dacă lăsăm la o parte cele realizate împreună cu Lamborghini. Probabil design-ul este inspirat de navele cosmice din jocuri sau de avioanele de vânătoare invizibile americane 🙂 Arată foarte bine și este făcut din materiale ok, mate, fără nimic lucios.

Asus G75 design
Asus G75 design

Designul ia nota: [rating:9]

Detalii utile

Sistemul de răcire e foarte bine făcut, nu s-a încins nici după jocuri. Mi-a plăcut mult tastatura, butoanele sunt bine făcute, poziționate corect – pui mâna pe ea și scrii fără probleme, chestie care nu se întâmplă cu 90% din laptopurile testate. Tastele sunt luminate – foarte util pe seară, iar tastatura include și partea de butoane numerice.

Unitatea optică are sens la un desktop replacement, a mers foarte bine, e bine să o ai integrată. Sistemul de sunet integrat este 2.1, dar are o calitate a sunetului foarte bună, muzica iese clar și puternic, într-o cameră nu mai ai nevoie de alte boxe. În living însă, recomand un sistem de sunet mai elaborat.

Scorul în Novabench a fost 1.850, puteți vedea niște scoruri comparative la alte teste de laptopuri pe care le-am scris recent (spulberă orice competiție, Core i7 Extreme Sandy Bridge 2 overclocked scoate 1900 de puncte). În 3D Mark Vantage are 12.500 de puncte. Nu mă pot abține și îi dau un zece:

[rating:10]

Puncte negative

Nu prea are. Aș putea menționa greutatea, nu este un laptop portabil are 4 kilograme, totuși, este mai ușor decât generația anterioară. De asemneea, aș putea menționa ca punct negativ prețul, costă vreo 9.300 de lei. Dar la modelul ăsta știi bine pe ce dai banii. Nu este un moft.

Prețul îi mai scade media: [rating:7.5]

Cel mai slab lucru este viața bateriei, nefiind un model foarte portabil, bateria de 5.200 mAh este fix cât una de la tabletele cu Android. Dar dotările hardware nu sunt comparabile. Autonomia iese maxim 3 ore. Deci iată încă o notă slabă: [rating:7]

Concluzii

Este un sistem pe care l-aș lua mâine, nu neapărat pentru jocuri și filme 3D, ci pentru muncă mai eficientă. Orice faci pe un laptop normal, se mișcă de trei ori mai repede cu un astfel de sistem. Orice aplicație se deschide instant, chiar simți îmbunătățirea comparat cu un laptop din 2011. Orice model de laptop.

Nota finală

Media generală iese:
[rating:8.66]

Cea mai mare notă din 2012…

Galeria cu poze oficiale

[nggallery id=352]