Dacă există un gadget Android capabil să concureze iPad, atunci Asus Transformer este. Tableta a stat la mine vreo 10 zile şi am avut parte de o mulţime de jocuri interesante mulţumită celor de la Nvidia. Transformer este cu Tegra 2 şi tocmai de-aia se mişcă atât de bine. Iar tastatura completă îl ajută să semene foarte bine un Eee PC pentru activităţile tip Office, dar şi browsing şi comunicare online.
Bonus: nişte filme cu jocurile la final (adaug pe măsură ce se încarcă).

Update: am scris despre Asus Transformer și pe Mobile-News.ro.
Click pe poză pentru mărire…

Asus Transformer
Asus Transformer

Dacă ţi se pare interesantă tableta, să vezi ce preţ are: 1.799,99 lei. Este foarte adevărat că dacă vrei şi tastatura, atunci plăteşti. Mai exact 499,99 lei.

Asus Transformer

Chiar dacă am privit tableta cu reţinere, ca pe orice alt hibrid care vine la teste, am descoperit că asta e o prejudecată şi atât. Merge foarte bine, face o mulţime de chestii, iar unora li se pare că sutele de aplicaţii realizate pentru Android 3 sunt puţine. Eu folosesc regulat maxim 10 aplicaţii, iar tableta nu este smartphone. Dar fiecare cu părerile lui. Design-ul este un punct forte pentru produsele Asus, iar Transformer nu este deloc o excepţie. Arată perfect, este stilat, poate fi folosit de orice manager sau profesionist pentru prezentări, iar la multimedia este perfect. Dotările hardware ajută: procesor dual-core la 1GHz, memorie RAM 1GB, memorie Flash integrată de 16GB. Mufele USB sunt bine plasate, are cititor de carduri SD, tehnologie WiFi. Pe mine personal tastatura fizică mă ajută. Dar ea nu este deloc obligatorie.

Asus Transformer
Asus Transformer

Aplicaţii

Asus Transformer a făcut update la Android 3.1 în doi timpi şi trei mişcări fără niciun bug. De altfel este de notat că Transformer nu s-a blocat şi nu s-a restartat deşi am instalat o grămadă de aplicaţii şi jocuri şi am testat diverse conexiuni wireless şi i-am secat bateria cu diverse teste. Ţine mai bine ca orice netbook testat de mine. Cam 7 ore de lucru fără bătăi de cap, în cazul laptopurilor testate de mine, tot un Asus a ţinut cel mai mult. Deşi am citit multe prezentări cu cifre mai mari.

Asus Transformer - jocuri
Asus Transformer - jocuri

Vedetele experienţei au fost jocurile oferite de Nvidia. Am descoperit câteva noi, despre care nu ştiam. Cel mai tare mi-a plăcut cel cu samurai-ul din filmuleţul de la final. Puteam să pierd câteva ore pe zi cu el :-)) Grafica e perfectă, nu simţi mare diferenţă faţă de PC.
Asus Transformer are şi aplicaţii Office, poţi lua un Office complet, cu Word, Powerpoint şi Excel complet, exact ca la computer. Mai mult ca sigur găseşti aplicaţii de editare foto, soluţie pentru filmuleţe, pentru încărcarea pe Internet, pentru blogging, pentru ce vrei tu.

Concluzii

Transformer are un preţ bun, arată bine, se mişcă bine. Fiind un fan al gadgeturilor, sunt impresionat de noua generaţie hibrid, care combină funcţii diverse. Acoperă o nişă, e adevărat. Dar este un produs versatil şi interesant şi cred că de-aia se şi vinde bine.

Galeria foto

[nggallery id=216]

Jocuri Flash

Preţ

Pentru tabletă: 1.799,99 lei.
Pentru tastatură: 499,99 lei.