Dacă există un gadget Android capabil să concureze iPad, atunci Asus Transformer este. Tableta a stat la mine vreo 10 zile şi am avut parte de o mulţime de jocuri interesante mulţumită celor de la Nvidia. Transformer este cu Tegra 2 şi tocmai de-aia se mişcă atât de bine. Iar tastatura completă îl ajută să semene foarte bine un Eee PC pentru activităţile tip Office, dar şi browsing şi comunicare online.
Bonus: nişte filme cu jocurile la final (adaug pe măsură ce se încarcă).
Update: am scris despre Asus Transformer și pe Mobile-News.ro.
Click pe poză pentru mărire…
Dacă ţi se pare interesantă tableta, să vezi ce preţ are: 1.799,99 lei. Este foarte adevărat că dacă vrei şi tastatura, atunci plăteşti. Mai exact 499,99 lei.
Sumarul articolului:
Asus Transformer
Chiar dacă am privit tableta cu reţinere, ca pe orice alt hibrid care vine la teste, am descoperit că asta e o prejudecată şi atât. Merge foarte bine, face o mulţime de chestii, iar unora li se pare că sutele de aplicaţii realizate pentru Android 3 sunt puţine. Eu folosesc regulat maxim 10 aplicaţii, iar tableta nu este smartphone. Dar fiecare cu părerile lui. Design-ul este un punct forte pentru produsele Asus, iar Transformer nu este deloc o excepţie. Arată perfect, este stilat, poate fi folosit de orice manager sau profesionist pentru prezentări, iar la multimedia este perfect. Dotările hardware ajută: procesor dual-core la 1GHz, memorie RAM 1GB, memorie Flash integrată de 16GB. Mufele USB sunt bine plasate, are cititor de carduri SD, tehnologie WiFi. Pe mine personal tastatura fizică mă ajută. Dar ea nu este deloc obligatorie.
Aplicaţii
Asus Transformer a făcut update la Android 3.1 în doi timpi şi trei mişcări fără niciun bug. De altfel este de notat că Transformer nu s-a blocat şi nu s-a restartat deşi am instalat o grămadă de aplicaţii şi jocuri şi am testat diverse conexiuni wireless şi i-am secat bateria cu diverse teste. Ţine mai bine ca orice netbook testat de mine. Cam 7 ore de lucru fără bătăi de cap, în cazul laptopurilor testate de mine, tot un Asus a ţinut cel mai mult. Deşi am citit multe prezentări cu cifre mai mari.
Vedetele experienţei au fost jocurile oferite de Nvidia. Am descoperit câteva noi, despre care nu ştiam. Cel mai tare mi-a plăcut cel cu samurai-ul din filmuleţul de la final. Puteam să pierd câteva ore pe zi cu el :-)) Grafica e perfectă, nu simţi mare diferenţă faţă de PC.
Asus Transformer are şi aplicaţii Office, poţi lua un Office complet, cu Word, Powerpoint şi Excel complet, exact ca la computer. Mai mult ca sigur găseşti aplicaţii de editare foto, soluţie pentru filmuleţe, pentru încărcarea pe Internet, pentru blogging, pentru ce vrei tu.
Concluzii
Transformer are un preţ bun, arată bine, se mişcă bine. Fiind un fan al gadgeturilor, sunt impresionat de noua generaţie hibrid, care combină funcţii diverse. Acoperă o nişă, e adevărat. Dar este un produs versatil şi interesant şi cred că de-aia se şi vinde bine.
Galeria foto
[nggallery id=216]
Jocuri Flash
Preţ
Pentru tabletă: 1.799,99 lei.
Pentru tastatură: 499,99 lei.
N-am aflat nimic din reviewul dvs, doar o laudă de la cap la coadă, chiar nu are niciun minus această tableta? Nu ştiu de ce, însă acest review mi se pare că e făcut din obligatie
 
Andrei, daca ai citit articolul, atunci sigur ai aflat ceva. Sau poate stiai dinainte totul? 🙂
Am o obligatie si anume sa spun cand un produs e chiar bun.
 
Transformer e chiar misto, lbam cumparat in detrimentul unui iPad. Nu e perfect insa este peste asteptari. tastatura e buna dar are um mic delay la introducerea datelor. minusurile sunt cele ale sistemului de operare nu ale device-ului in sine. Android e inca imatur, iar pentru tablete sunt putine aplicatii.
 
e un hibrid interesant datorita tastaturii detasabile. sunt convins ca segemetul tabletelor hibrid va evolua mai mult. mai sunt si hibridurile de tip slide care sunt interesanta. avandajul acestor dispozitive este dimensiunea/greutatea/autonomie. pentru sarcini usoare de editare text/navigare/socializare…si ceva entertainment. tendinta de mobilizare se va mentine, si vor deveni tot mai puternice, si smartphonurile la fel, iar autonomia daca va creste mai mult cu siguranta vor avea mai mult succes. timpul le va demonstra pe toate.
 
cum se descurca cu mkv-urile? ruleaza fluent 720p? dar 1080p?
 
Întreb un amic care și-a luat și revin cu un răspuns.
 
Din câte înțeleg Android 3.1 n-are suport mkv și trebuie convertite filmele cu un soft special. Filmele 1080p nu merg tocmai optim, „parca imaginile nu au cursivitatea naturala”. 720p merge ideal. Si omul a folosit fisiere de test relativ mici (100MB).
 
multumesc pentru raspunsuri!
 
Cum e cu navigarea pe internet in ceea ce priveste dimensiunea ecranului? Textul e mic? E usor de folosit si de cineva cu vederea mai slaba sau e discutabil?
Sotia tocmai s-a „indragostit” de Transformer dar ecranul mic s-ar putea sa-i fie un impediment pentru ca ea il vrea pentru chestiile pe care le face zilnic la un calculator – internet, redactare de documente text si altele.
 
La capitolul display sunt mereu discutii subiective. Mie mi s-a parut relativ ok si oricum poti mari cu zoom daca e ceva in neregula.
Pentru documentele text exista o aplicatie cu plata. Costa cativa dolari, dar n-am prea gasit-o free.
 
Multumesc. In principiu suna bine, dar cum Transformer 2 bate la usa o sa mai asteptam nitel. 🙂 Sa speram ca va veni si cu o capacitate mai mare, ca 32 GB e putin pentru un dispozitiv pe care mai si vrei sa lucrezi frecvent. Cel putin pentru noi e aproape insuficient acum si privind in viitor cu siguranta va deveni insuficient in relativ scurt timp.
 
iPAD 2 este mai misto de 1000 de ori. e simplu de folosit, reda 1080p, are designul optim.
nu exista concurent pentru apple la design cel putin, iar pt mine conteaza f mult.
 
@Florin: 1080p este exces de zel pentru dimensiunea ecranului unei tablete, indiferent de producator. Concurenta trebuie sa existe in fiecare segment, iar ASUS Transformer se ridica la un nivel inalt. Chiar si Intel vede potentialul acestei tablete. Sper sa vedem curand ASUS Transformer 2 cu un upgrade conistent.