Drift Stealth 2 a ajuns la mine tot de la ActionCamera.ro, unde este una dintre cele mai accesibile camere video pentru mașină. Are în pachet suportul de prindere, este ușor de instalat și utilizat, este compactă și suportă carduri de memorie microSD. Aici calitatea imaginii nu este nemaipomenită, ca în cazul GoPro Hero 4, dar este o cameră bună, în care poți avea încredere că nu face figuri. Am pus și un clip video la final.

Drift Stealth 2
Drift Stealth 2

Pro și contra Drift Stealth 2

Mi-a plăcut foarte mult:

– realizarea compactă și rezistentă, ușor de utilizat, intuitiv;
– imaginea e bună ziua;
– are conectivitate și mufe standard corecte;
– prețul este bun;

Rămâne de discutat:
– calitatea imaginii putea fi mai bună, mai ales noaptea;

Experiențe cu camera video

Prima oară când am scos din cutie camera video m-am bucurat că este foarte simplu de utilizat și instalat. Am pus-o pe bord și am filmat, m-am întors bucuros acasă și când am descărcat filmul, era rotit. Pusesem camera într-un unghi de 90 de grade față de normal. Că na, doar nu era să citesc eu manualul… Cine mai citește așa ceva astăzi, în era digitală? 🙂 Apoi am fost cu adevărat surprins cât de simplu era de rezolvat asta, practic întorci doar lentila, care are un inel în jurul ei. Am pus corect lentila și filmările au fost ok. Am făcut și poze cu ajutorul modului special care permite realizarea de cadre de 12 megapixeli. Bateria integrată este de 1.500 mAh, deci va ține cam 3 ore fără să o alimentați. Vestea bună este că puteți folosi o baterie externă dacă vreți să o folosiți mai mult timp. Știe să facă rafale de cadre la 3 fps și are mod Time-Lapse.

Drift Stealth 2 a fost declarat cel mai compact model de cameră video al acestui producător. Cu 48% mai mică decât Ghost S și cu 42% mai ușoară. Cântărește sub 100 de grame și are dimensiuni foarte compacte (80 x 42 x 27 mm). Senzorul este de 1/3 inch, cu rezoluție 3 megapixeli. Filmează la 30 de cadre pe secundă Full HD sau 720p, iar formatul este 4:3. Am citit că poate filma la 60 de cadre pe secundă, dar numai 720p, iar slow motion este 120 de cadre pe secundă, la 480p. Lentila are o deschidere de 135 de grade, iar ea se poate roti aproximativ 300 de grade – pentru a filma drept are un marcaj care trebuie poziționat fix în sus.

Drift Stealth 2 nu are ecran pe care să poți vedea filmarea sau să revezi ce a înregistrat. De-asta este cea mai compactă de pînă acum. Camera video are un LCD pe care arată modul de lucru și setările, iar când filmează emite o lumină roșie. Pentru vizionare se poate conecta wireless la un smartphone cu Android sau iOS, prin aplicația Drift Connect. Tot prin aplicație vezi nivelul bateriei și poți face diverse modificări. Eu am învățat asta pe pielea mea 🙂

Sistemul de prindere Drift Stealth 2
Sistemul de prindere Drift Stealth 2

Concluzii

Drift Stealth 2 este foarte compactă și pe lângă utilizarea de cameră video pentru mașină ea poate fi utilizată și prinsă pe cască pentru motocicliști sau bicicliști, atașată de o dronă sau așa mai departe. Pentru a vizualiza imaginile folosiți aplicația pentru smartphone sau tabletă. Camera filmează ok ziua și are conectivitate foarte bună. Prețul este de 999 de lei.

Video

Galerie foto