Am testat Energizer Power Max P600S, un smartphone de nivel mediu, dar bine dotat și cu un preț ok. Brandul de baterii a venit în zona smarpthone de vreo doi ani, iar acum vor să iasă mai mult în evidență. Au telefoane cu autonomie bună, cu design modern, funcții avansate și o cameră foto foarte bună la acest nivel de preț.

Am și filmat cu acest model, dați un play dacă vreți să aflați mai multe.

De vreo doi ani am urmărit telefoanele Energizer, iar la începutul acestui an s-au lansat oficial în România. Telefoanele sunt disponibile în magazinele Internity (Avenir Telecom). Pe eMAG prețul este , destul de competitiv pentru dotările acestui model.

Pro și contra Energizer P600S

Avantaje ale acestui model:
– design modern;
– baterie de mare capacitate;
– ecran bun;
– cameră foto bună;
– preț bun;

Rămâne de discutat:
– există modele concurente la acest nivel de preț;
– brandul Energizer încă nu e perceput ca fiind producător de telefoane;

Experiența cu Energizer P600S

Sub brandul Energizer se produc acum trei serii de telefoane, Power Max, care este cea de top, Hard Case care este midrange și Energy Plus care este de telefoane ieftine. Produc inclusiv telefoane mobile cu butoane, pentru nostalgicii care nu vor smartphone. Încă se vând anual sute de milioane de telefoane mobile clasice, deci au vânzări și acolo.

Energizer Power Max P600S este modelul de top din gama de top, nu au mers mai departe cu un telefon mai scump. Modelul are un procesor MediaTek Helio P25, octa-core cu nuclee economice ARM Cortex-A53, patru sunt la 1.700 MHz și alte patru la 2.400 MHz. Performanța va fi ok, modelul testat are 3GB de RAM și 32GB de stocare internă, există și unul cu 6GB de RAM și 64GB de stocare, dar cu siguranță este mai scump și nu știu exact dacă el vine în România. Totuși, s-a descurcat destul de bine și așa.

Ecranul este de 5.9 inch cu rezoluție 2160×1080 pixeli, pe formatul 18:9, cu margini subțiri, trebuie să recunosc că arată ok și se vede foarte bine. Camera foto Power Max P600S este una de calitate foarte bună. Are doi senzori, de 13 megapixeli și de 5 megapixeli, au ieșit imagini foarte clare, fără probleme de lumină, fără zgomot de imagine, fără distorsiuni. Am pus câteva mai jos în galerie. Camera foto frontală este de 8 megapixeli, mi s-a părut de asemenea foarte ok.

Bateria Power Max P600S este de 4.500 mAh, mă așteptam să stea foarte bine în testul de autonomie. Rezultatul a fost de 10 ore și 4 minute de utilizare intensă cu ecranul aprins. Asta înseamnă că în utilizarea normală va trece destul de bine de 20 de ore, cred că vă ține mai mult de o zi. Însă cei care folosesc mai intens telefonul vor avea nevoie să îl încarce peste noapte. Energizer promit și modele cu baterie de capacitate mai mare, sper să le lanseze oficial repede și să ajungă la test.

Performanțe hardware

Am pus la test noul model Energizer Power Max P600S, deși nu aveam mari speranțe date fiind dotările tehnice. Am rulat Antutu, Geekbench, GFX Bench și alte teste. Helio P25 este un model ok, pentru telefoane accesibile, se descurcă în orice situație, dar nu este foarte performant la modul general. Puteau alege modele un pic mai performante, dar probabil ar fi pierdut la capitolul autonomie, ceea ce nu și-au dorit. Fiind un brand de baterii, vor ca modelele lor să se remarce prin autonomie, dar asta înseamnă să alegi procesoare mai economice, care oferă o experiență mai slabă.

Rezultatele sunt ok, în Antutu a scos 78.500 de puncte, este sub Samsung Galaxy A8 (2018) sau sub Huawei Mate 10 Lite, dar nici nu mă așteptam să fie peste. Vedeți mai jos și celelalte informații.

Camera foto

Am testat în special camera foto de pe spate. Se pare că este foarte bună, la acest nivel de preț de obicei sunt camere slabe. Imaginile au ieșit însă foarte clare, cu culorile corecte, fără distorsiuni sau alte probleme pe care în general le remarcăm la camerele foto ieftine. Am pus în galeria de mai jos câteva imagini, dar să știți că aici sunt micșorate și comprimate. Dacă vrea cineva să le vadă full, i le pot trimite pe mail.

Oricum, a fost o surpriză plăcută.

Concluzii

Energizer Power Max P600S este un smartphone mid-range foarte bun, pentru orice situație, cu un preț destul de atractiv. Singura problemă pentru el ar fi că există alte modele care sunt brand-name, au dotări similare și preț similar. Astfel, pentru Energizer va fi destul de greu să concureze cu Huawei sau Samsung. Compania trebuie întâi să demonstreze că are produse de o calitate foarte bună, iar apoi, după ce atrage atenția publicului, va putea ridica prețul la nivelul competitorilor.

Cum spuneam, la eMAG prețul este .

Pe de altă parte, dacă nu vă pasă în mod special de branduri, acest telefon este destul de performant și bine realizat, are camera foto foarte bună și un preț destul de bun încât să merite cumpărat. Și nu o să regretați banii dați pe el.

Galerie foto