Am testat Honor 400 Pro, încă un model de smartphone care se bate cu marile flagship-uri, dar are un preț ceva mai atractiv. Vine cu dotări de top și camere foto excelente, însă procesorul de vârf din 2025 este înlocuit aici de Snapdragon 8 Gen 3. Acest lucru le oferă și performanță, dar și un nivel de preț mai bun. Sunt puține lucruri care i se pot reproșa, însă găsiți la acest preț și telefoane cu Snapdragon 8 Elite, cel puțin două modele concurente. Sau flagship-uri de anul trecut ajunse acum la preț mai bun.

Pro și contra Honor 400 Pro

Avantaje:

  • performanțe bune;
  • construcție solidă;
  • autonomie peste așteptări;
  • camere foto peste medie;

Dezavantaje:

  • procesorul este din 2024;
  • ecranul nu pare protejat de vreo sticlă specială;
  • la acest preț există competiție;

Detalii tehnice Honor 400 Pro

Ecran: 6.7 inch, AMOLED, 2800×1280 px, 120Hz, HDR Vivid, 5000 nits
Procesor: Snapdragon 8 Gen 3 (4 nm)
GPU: Adreno 750
Memorie: 12 GN RAM
Stocare: 512 GB UFS 4.0
Camere foto: 200 + 50 + 12 megapixeli
Selfie: 50 + 2 megapixeli
Dimensiuni: 160.8 x 76.1 x 8.1 mm
Greutate: 205 g
Baterie: 5300 mAh + 100W
OS: Android 15, MagicOS 9 + 6 versiuni noi de Android
Tehnologii: Wi-Fi 7, Bluetooth 5.4, USB Type-C 2.0, NFC, infraroșii, IP68/IP69
Preț: 3.999 lei

Dă nota ta înainte de a merge mai departe:

Acordă nota ta:
[Total: 3 Media: 5]

Impresii după testare

Honor 400 Pro este construit după toate regulile unui flagship-killer, adică aduce toate elementele unui flagship, dar la un nivel de preț mai bun. Are ecran de calitate, procesor puternic, camere foto de top, baterie de mari dimensiuni și cu încărcare rapidă și cam tot ce ai nevoie. Arată bine, are design plăcut, se simte plăcut în mână. Cred că singurul lucru despre care nu au comunicat este sticla de pe ecran, nu este sigur Gorilla Glass sau Kunlun. Evident, are toate tehnologiile AI posibile, de la asistent personal, la traduceri live, la tehnologii foto.

Acuma, telefonul este un nivel mai jos decât flagship-ul companiei, Honor Magic7 Pro. Este chiar comparabil cu Magic6 Pro, dar telefonul de anul trecut păstrează și el câteva atuuri, de exemplu are bateria mai mare.

Pe partea de hardware au mers pe procesorul de anul trecut, Snapdragon 8 Gen 3, dar cu 12 GB de RAM și 512 GB de stocare, UFS4.0. Este mai rapidă și totul se mișcă mai fluent. Ecranul este AMOLED, are 6,7 inch și rezoluție 2800×1280 de pixeli. Atinge 5.000 de nits maximum, atunci când este nevoie. Bateria integrată este de 5.300 mAh, cu încărcare rapidă de 100W. La chinezi vine cu 6.000 mAh, dar la noi au redus bateria. Nu e clar din ce cauză. Se discuta pe un site că nu ar fi producție suficientă de acumulatori de 6.000 mAh pentru toate modelele lansate deja.

Camerele foto sunt bune, de nivel premium. Senzorul principal este de 200 de megapixeli, formatul 1/1.4 inch. Are rezultate excelente, imaginile ies clare, vibrante, curate. Camera telefoto este de 50 de megapixeli, cu zoom optic 3x și un zoom special asistat de 6x. Poate face însă zoom digital de foarte bună calitate până la 50x. Camera de selfie are 50 de megapixeli și au și un senzor secundar de 2 megapixeli pe partea frontală.

Terminalul are rating IP68/IP69 adică rezistă la apă, dar și la jeturi puternice de apă (IP69). Autonomia este bună, un atu important de achiziție. Are și ceva performanțe, dar nu la nivelul celor cu Snapdragon 8 Elite.

A fost poziționat la circa 800 de euro, un prag la care găsim multe telefoane noi, dar și foste flagship-uri. Sunt două modele cu Snapdragon 8 Elite disponibile la noi: Realme GT7 Pro, un smartphone complet, dar și Poco F7 Ultra. Niciunul nu are camerele foto și tehnologiile foto Honor. Însă pentru unii va conta foarte mult performanța.

Dintre telefoanele mai vechi, găsiți aproape ca preț un Galaxy S24 Ultra, care nu are nicio nevoie de prezentare. Puteți lua Galaxy S25 cel compact sau iPhone 16 de bază. De asemenea, Google Pixel 9 Pro XL. Care are performanță mai slabă, dar poate pe foto stă decent.

Teste benchmark

Am făcut pe telefon toate testele și unele chiar de două ori. După ce am terminat Antutu și Geekbench mi-am dat seama că telefonul este în modul Balanced, dar are și mod High Performance. Așa că am repetat testele. Crește performanța semnificativ cu modul de performanță, dar consumă și baterie corespunzător.

Scorul single-core a crescut de la 1.450 de puncte la 2.100 în modul de putere. Iar multi-core de la circa 4.700 spre 6.500. Desigur, nu se bate cu telefoanele cu Snapdragon 8 Elite, dar cu cele de anul trecut concurează bine.

Autonomia a ieșit 17 ore fără setări suplimentare, cum a venit el din fabrică. Și Honor a păstrat cumva o linie în care oferă mereu multă autonomie. Cu setări de Power Saving active, duce peste 23 de ore de utilizare, ceea ce mi se pare foarte tare. Vedeți mai jos și alte teste realizate de mine.

Camere foto

Senzorul foto Honor 400 Pro este de 200 de megapixeli. Are format 1/1.4 inch și mai mult ca sigur este Samsung. Are stabilizare optică și dispune de autofocus laser. Conform unor discuții neoficiale, este același senzor de pe Galaxy S25 Ultra. Rezultatele sunt bune, se văd cu ochiul liber. Unde mai sunt probleme, sunt de la autorul pozelor 🙂

Senzorul camerei telefoto este de 50 de megapixeli, iar cel ultrawide de 12 megapixeli. Acuma știm că unii preferă ultrawide mai bun, dar sunt multe telefoane foste flagship care aveau senzor de 12 megapixeli. Se descurcă bine, pozele arată corect, identic cu cele făcute cu camera normală. La zoom merge bine până la vreo 10-15x, poate face chiar și 50x, iar imaginile sunt utilizabile.

Camera de selfie este duală, are un senzor de 2 megapixeli pentru adâncime de câmp, dar are senzor principal de 50 de megapixeli. Asta apropo de ăia care pun 12 megapixeli la selfie. Desigur, nu doar megapixelii contează, dar uneori, parcă ai vrea mai mulți.

Camera foto are tehnologie AI, dar are și setări speciale de portret. Modul este realizat împreună cu Studio Harcourt Paris, un celebru studio de fotografie tip portret. Aceștia au făcut setări speciale pentru mai multe tipuri de portret și se vede imediat.

Vedeți mai jos câteva imagini realizate.

Concluzii

Honor 400 Pro este un terminal flagship-killer, care țintește foarte sus, dar nu chiar la nivelul lui Magic7 Pro. Este foarte bun, are preț mai accesibil. Ecranul foarte luminos, procesor puternic, baterie mare cu încărcare rapidă și camere foto bune. Doar că la acest nivel de preț are competiție foarte mare și este greu să recomanzi sau să alegi un model. Aici fiecare va alege după preferințele sale de brand, ecosistem, fotografie sau performanță.

Galerie foto