Am avut ocazia să testez și varianta Lite a modelului Honor Magic 4. Un terminal echilibrat, dotat, cu preț destul de ok. Singura problemă ar fi că există terminale de la competiție, mai dotate și cu preț mai bun. Pentru fanii Honor (Huawei mai bine zis) este o alegere potrivită, destul de aproape de modelele Lite cunoscute și cu tot cu servicii Google.
Sumarul articolului:
Pro și contra Honor Magic4 Lite
Avantaje:
- design bun și dotări decente;
- camere foto destul de bune;
- autonomie ok;
- încărcare rapidă cu 66W;
Dezavantaje:
- ;
- LCD-ul nu este favoritul meu;
- nu are microSD sau mufă de căști;
Detalii tehnice Honor Magic4 Lite
Ecran: 6.81 inch, IPS LCD, FHD+, 120Hz
Procesor: Snapdragon 695 5G (6 nm)
GPU: Adreno 619
Memorie: 6 / 8 GB RAM
Stocare: 128 GB UFS 2.2
Camera: 48 + 2 + 2 megapixeli
Selfie: 16 megapixeli
Dimensiuni: 166 x 75.8 x 8 mm
Greutate: 189 g
Baterie: 4800 mAh + 66 W
OS: Android 11, Magic UI 4.2
Tehnologii:
Preț:
Dă nota ta înainte de a merge mai departe:
Impresii după testare
La fel ca Honor Magic4 Pro telefonul mi-a lăsat o impresie pozitivă. Amintește de telefoanele Huawei, atât prin design, cât și prin interfață. Acum Honor fiind o companie independentă are și serviciile Google. Modelul este un mid-range din zona entry-level. Adică dotări de nivel mediu, dar nu spre varianta de top, ci spre partea de jos a clasamentului. Din punctul ăsta de vedere are și un preț echilibrat, doar 1.500 de lei. Pentru fanii companiei este o ocazie bună să cumpere un model decent. Dar pentru restul lumii, comparațiile ne arată că un Galaxy A52s este mai dotat și mai ieftin.
Ecranul este un IPS LCD, în contextul în care toți marii rivali au migrat spre AMOLED sau OLED. Da, este bun și LCD – oferă consum de energie redus și nu are efecte de burn-in. Însă este mai puțin luminos și oferă o experiență vizuală mai slabă decât celelalte două tehnologii mai moderne.
Procesorul este Snapdragon 695, un model decent. Se descurcă în orice aplicație și are și autonomie decentă. Totuși, era de preferat aici un model mai performant. Rivalii utilizează Snapdragon 778G, cam cu 20-25% mai puternic. Găsiți la acest preț modele cu acest procesor, cu stocare mai rapidă sau cu camere foto mai bune. Modulul de 48 de megapixeli este ok. Dar este cam depășit anul acesta. Toți folosesc camerele noi de 50 de megapixeli. Sau modulele de 108 megapixeli. Cei mai slabi competitori tot au măcar 64 de megapixeli. Sigur că Honor împrumută și aici niște algoritmi de la telefonul de top. Ies imagini decente. Dar lipsa unor senzori mai buni te limitează oricum.
Bateria este de 4.800 mAh, are încărcare rapidă la 66W, cam bate tot la acest capitol. La rivali doar telefoanele scumpe au așa ceva. Autonomia a ieșit foarte bine, aproape de 26 de ore, cum ar trebui să fie un midrange. Vedeți mai jos toate testele realizate.
Teste benchmark
Am realizat pe acest model principalele teste. Rezultatele nu sunt slabe, sunt în linie cu așteptările. Scorul Antutu a fost de aproape 400.000 de puncte. Destul de slab pentru 2022, majoritatea modelelor midrange au scoruri mai mari. Dar desigur există și telefoane precum Redmi Note 11s și altele, care folosesc procesoare mai slabe și au scoruri mai mici. La Geekbench 5 scorul single-core a fost de 670, la jumătatea clasamentului, iar multi-core a atins 1900 de puncte, destul de ok. Cum spuneam și mai sus, autonomia este aproape de 26 de ore cu ecranul aprins. Probabil spre 52 de ore de utilizare normală, ceea ce este un record anul acesta.
Vedeți și alte teste realizate în galeria de mai jos.
Camere foto
Telefonul are o cameră foto decentă, cea de 48 de megapixeli. Probabil este senzorul obișnuit de 1/2 inch. Nu se laudă cu ea, deci nu știm dacă este vreun senzor special făcut de Sony sau Samsung, sau doar unul chinezesc. Mai degrabă a doua variantă. Camera macro de 2 megapixeli și senzorul de adâncime de câmp de 2 megapixeli sunt acolo doar pentru a bifa că este cameră triplă. Camera selfie de 16 megapixeli se descurcă ok. Probabil Honor a copiat ceva algoritmi avansați aici, pozele ies decente. Evident, nu este cazul să faceți poze noaptea sau în alte condiții mai grele, nu veți reuși mare lucru.
Accesorii pentru Honor Magic4 Lite
Indiferent de brand și preț, un telefon nou merită o husă de protecție, o folie, accesorii noi. Chiar dacă are în cutie husa de silicon, ea nu este de ajuns pentru protecție. Ecranul se zgârie, marginile se cojesc, telefonul este în pericol să cadă tot timpul. Știm cu toții că nu este plăcut.
Deci înainte de toate, mergeți și căutați huse Honor Magic4 Lite. Nu au venit deocamdată pentru noul model, dar poate apar în timp.
Concluzii
Honor Magic4 Lite este un midrange obișnuit. Nu prea iese cu nimic în evidență și are preț echilibrat. Chiar s-au străduit să ofere și ceva dotări și să mențină în contextul actual și un preș bun. : rivalii oferă modele mai dotate, la preț mai bun.