Am avut ocazia să testez Honor Magic4 Pro și este într-adevăr un flagship. Însă este aproape identic cu modelele Huawei, doar că acesta are și servicii Google. Pe scurt: s-au despărțit de Huawei, dar acum vând un produs Huawei. Cam complicată situația. Cred că rămâne să vedem cu ce vor veni diferit de Huawei pe viitor.


Pro și contra Honor Magic4 Pro

Avantaje:

  • arată excelent și este performant;
  • camere foto peste medie;
  • ecran peste medie;
  • autonomie ok;

Dezavantaje:

  • are cinci module foto, dar numai 3 camere și 1 senzor ToF;
  • nu are card microSD sau mufă de căști;
  • ;

Detalii tehnice Honor Magic4 Pro

Ecran: 6.81 inch OLED, FHD+, 120Hz
Procesor: Snapdragon 8 Gen 1
GPU: Adreno 730
Memorie: 8 / 12 GB RAM
Stocare: 256 / 512 GB
Dimensiuni: 163.6 x 74.7 x 9.15 mm
Greutate: 215g
OS: Android 12, Magic UI 6.0
Camere foto: 50 + 50 + 64 megapixeli + ToF 3D
Selfie: 12 megapixeli + ToF 3D
Baterie: 4600 mAh + 100W
Preț:

Dă nota ta înainte de a merge mai departe:

Acordă nota ta:
[Total: 6 Media: 4.3]

Impresii după testare

De la prima atingere îți dă impresia de Huawei. Are un stil care amintește de Mate 40 Pro, de fapt plecând chiar de la Mate 30 Pro. Ecranul cu două camere selfie în decupaj oval, spatele cu modul foto rotund. Interfața este similară. Singura diferență fiind că Honor dispune de servicii Google, de magazinul Google Play și toate celelalte. Am înțeles ideea de a păstra tradiția. Însă erau necesare și schimbări care să sublinieze independența Honor.

Tendința este interesantă mai ales că P50 Pro pare deja ceva nou. E ca și cum ar declara clar că Honor este moștenitorul Huawei, în timp ce brandul Huawei este acum un nou start-up, care va inova în continuare. Am ci9tit de asemenea că o parte din divizia de telefoane Huawei a trecut la Honor, odată cu separarea diviziei. Însă de asemenea am citit că Huawei nu va renunța la telefoane, ceea ce este un lucru bun.

Honor Magic4 Pro ar fi avut nevoie doar de o identitate mai puternică. O identitate proprie. Dar poate vom vedea la anul ceva cu adevărat nou de la Honor.

Telefonul este performant, se descurcă bine, imaginile au ieșit peste medie. Au fost totuși și ocazii în care a ratat focusul, dar nu neapărat foarte multe. Calitatea și claritatea imaginilor amintește și ea de Huawei. Sunt convins că au algoritmii avansați ai companiei chineze. Locul în care nu stă extraordinar este autonomia. A depășit 14 ore, cam standard pentru dispozitive flagship. Încărcarea este cu 100W, foarte bine, dar deja rivalii se mișcă mai rapid.

La acest nivel de preț concurează cu S22 Ultra, Xiaomi 12 Pro sau iPhone 13 Pro Max. Sincer vă zic că nu știu acum pe care dintre ele l-aș alege dacă aș avea doar aceste trei opțiuni.

Teste benchmark

Pentru prima dată în ultimii 5 ani, am reușit să șterg testele și să resetez telefonul, așa că nu le pot recupera acum. Puteți vedea rezultatele exacte în clipul video de mai sus. Ca și telefoanele Huawei, terminalul are un mod de Performanță separat. Deși am activat acest mod, scorurile realizate sunt mediocre. Aici sunt două opțiuni, fie este un “engineering sample”, adică nu este telefonul final, ci un model pentru review-uri. Fie nu au avut timp să optimizeze softul pentru jocuri video. Snapdragon 8 Gen 1 ar trebui să aibă scoruri mai mare. La Geekbench 5 a scos doar 900 de puncte single-core, față de 1350 pentru rivali. La multi-core circa 2.990 față de 3300-3500 pentru rivali. Chiar și în Antutu a obținut doar 850.000, un scor apropiat de Samsung, dar departe de rivalii chinezi care optimizează mai bine telefoanele.

Autonomia a fost 14 ore și 47 de minute cu ecran aprins. Se putea mai bine, au fost și modele cu autonomie mai mare. Dar este cam peste Samsung și Xiaomi.

Camere foto

Au făcut treabă bună cu camerele foto. Nu mi-a plăcut ideea cu cele cinci lentile de pe spate. Înțeleg că arată mai simetric așa. Dar se înțelegea dacă puneau blițul într-un modul. Așa modulul arată ca o sorcovă și ai doar 3 camere utilizabile. Din care una este în centru. Deci sunt două găuri nefolosite pe margine. Numai chinezii se puteau gândi la așa ceva. Înțeleg că ar exista o variantă în China, Magic4 Ultimate, care are 4 camere utilizabile și senzorul ToF. Dar asta nu are decât 3 camere + ToF.

Senzorul principal este de 50 de megapixeli, este relativ mare. Are 1/1.56 inch, printre cele mai mari, dar sub nivelul celui de la Xiaomi 12 Pro. Senzorul de ultrawide este tot de 50 de megapixeli, dar un senzor mai mic ca dimensiuni. Doar 1/2.5 inch, spre nivelul camerelor de selfie. Iar camera telefoto este de 64 megapixeli, un senzor destul de ok, de 1/2 inch. Senzorul ToF 3D asigură un autofocus mai bun, analizând obiectele din imagine.

Camera de selfie este de 12 megapixeli, dar este acompaniată de senzor ToF 3D, deci se descurcă ok. Vedeți mai jos imagini realizate cu acest telefon. Vă prindeți automat care sunt culorile spre Huawei.

Concluzii

Honor Magic4 Pro este un super-flagship. Are dotări de top, performanță, ecran, camere foto. Chiar și autonomia este decentă, iar prețul nu este cu mult peste al principalilor rivali. Este însă un telefon Huawei și nu are o identitate proprie. Din fericire are însă serviciile Google și cred că astfel va deveni rapid o alternativă la modelele de top. Dar eu aș vrea să văd ceva ADN Honor și ceva inovație înainte să cumpăr un telefon nou. E bine, dar hai să facem un model super.

Totuși, cred că orice fan Huawei se va bucura de un astfel de telefon. La fel și cei care nu știu situația, vor regăsi un flagship puternic și dotat. Așa că probabil vor face și vânzări bune.

Galerie foto Honor Magic4 Pro