Am avut ocazia să testez LG M2280, un monitor LED Full HD, cu funcție TV și telecomandă, bun și pentru muncă, dar și pentru jocuri video, filme de pe DVD sau Blu Ray (vezi și galeria foto mai jos). Prinde televiziunea prin cablu sau pe cea digitală HDMI, se conectează la player, la computer sau la o consolă de jocuri video. Ecranul are diagonala 21,5 inchi sau altfel spus 55 de centimetri. Nu inlocuieste televizorul din living, dar este perfect pentru orice cameră, poate chiar și pentru garsoniere. Te salvează de multe bătăi de cap, plus că nu ocupă foarte mult loc fiind extrem de subțire și ușor.

LG M2280

Are un tuner TV capabil să redea posturile HD (respectiv TVR HD, ProTV HD, Discovery Showcase, Fashion TV sau HBO HD), știe MPEG-4, DivX, are mufă SCART, VGA sau HDMI, dar și boxe încorporate.
Monitorul este unul avansat, rezoluție 1920×1080 de pixeli cu format 16:9, contrast 5.000.000:1, timp de răspuns 5 milisecunde și luminozitate 250 cd/m2, iar tehnologia LED crește calitatea imaginii și îmbunătățește consumul de energie. De asemenea, n-am avut probleme cu unghiul de vizualizare, iar calitatea imaginii mi s-a părut foarte bună, indiferent de aplicația testată. Rămân un fan al imaginilor HD, cred că și industria media și cea din divertisment trebuie să se miște spre rezoluția mai clară.
Ca și televizor, am conectat receiver-ul de la Dolce Interactiv, direct prin conexiunea HDMI, iar calitatea imaginii este excelentă. Sigur, după experiențele mele cu televizorul de 55 de inchi, nu mai rămân impresionat de 22 de inchi, dar dacă mă gândesc la un student sau la camera copiilor, LG M2280 este o alegere înțeleaptă.
Îmi place evident și funcția de auto-play pentru dispozitive USB, hard-discuri externe și altele asemenea. Adică redă imediat pozele, filmele și clipurile. Reunoaște imediat JPEG clipurile AVI sau muzica MP3. Include un soft special de slide-show, poate include și muzică.
LG M2280 nu are butoane, ci un sistem de control tactil, pe baza unor senzori. Doar treci mâna pe lîngă și activezi opțiunea. Dacă vrei să stai pe canapea relaxat, folosești telecomanda inclusă în pachet. Boxele incluse sunt pentru atunci când îl folosești ca televizor și nu ai alte opțiuni. Probabil că boxele de la computer sau un sistem home theater ar da rezultate mult mai bune.
Monitorul TV LG este negru lucios, deci poate fi și un serios monitor de birou și un televizor mic pentru camera copiilor. Are 3,5 kilograme, deci nu e nevoie de vreun specialist pentru a fi mutat sau instalat.
Îmi place că are două mufe HDMI (player și TV HD), așa că nu trebuie să tot schimbi cablurile.

Concluzie

Poate părea un pic scump la 1500 de lei, dar gândiți-vă că luați un singur produs în loc de monitor și televizor, plus că el rezolvă problemele de spațiu și de conectare, fiind ideal și pentru birou și pentru cameră.

Galerie Foto

[nggallery id=103]