Am testat noul Moto G32, un model de bază, dar care se descurcă la orice capitol. Are și cameră foto bunicică, are autonomie foarte mare, nu arată rău. A păstrat slotul de carduri de memorie sau mufa de căști. Iar . Foarte puține lucruri i se pot reproșa.

Pro și contra Moto G32

Avantaje:

  • preț foarte bun;
  • autonomie peste competiție;
  • soft simplu și optimizat;
  • design „water-repellent”;

Dezavantaje:

  • performanță mediocră;
  • ecranul nu e foarte luminos;
  • mult plastic;

Detalii tehnice Moto G32

Ecran: 6.5 inch, IPS LCD, 2400×1080 pixeli, 90Hz
Procesor: Snapdragon 680 4G (6 nm)
GPU: Adreno 610
Memorie: 6GB RAM
Stocare: 128GB UFS 2.1
Camere foto: 50, 8, 2 megapixeli
Selfie: 16 megapixeli
Dimensiuni: 161.8 x 73.8 x 8.5 mm
Greutate: 184 g
Baterie: 5000 mAh + 30W
OS: Android 12
Tehnologii: microSD, 3.5mm jack, NFC, Bluetooth 5.2, Wi-Fi ac, USB Type-C 2.0, radio FM
Preț:

Dă nota ta înainte de a merge mai departe:

Acordă nota ta:
[Total: 20 Media: 4.3]

Impresii după testare

Motorola reușește să surprindă iar cu un midrange de nivel de bază, care face de toate. Se descurcă bine și la fotografie, rulează decent fără lag, are și autonomie mare. Cam tot ce ai nevoie de la un telefon de acest nivel. Prețul este foarte bun, nu s-au aruncat la un nivel mai mare.

Nu arată rău, are un design clasic de terminal Moto, cu mici modificări. Terminalul de test a venit cu 6GB de RAM și 128GB de stocare internă. Suficient pentru orice utilizator. Procesorul este Snapdragon 680. Ar fi fost mult mai bine să pună 690. Dar cred că au vrut să crească autonomia și de-asta au mers pe cel mai de bază. Totuși, este o alegere mult mai bună decât modelul mai ieftin Snapdragon 480.

Telefonul nu este pentru jocuri. Se va descurca în majoritatea activităților, dar nu în cele mai intensive jocuri. În schimb la autonomie dă clasă competiției. N-am mai avut demult rezultate în teste de peste 24 de ore. Trebuie spus că majoritatea telefoanelor rezistă cam la jumătate sau poate trei sferturi cât el. Dacă țin bine minte tot un Motorola a depășit anul trecut pragul de 24 de ore. Am găsit, regele era Moto G9 Power.

Camerele foto sunt decente. Chiar și poza cu Macro (aia de 2 megapixeli) a ieșit corect. Senzorul de 50 de megapixeli este decent, ies poze bune. Cel de 8 megapixeli poate fi utilizat pentru imaginile postate pe rețele de socializare. Camera de selfie de 16 megapixeli este ok, se descurcă în majoritatea situațiilor. Chiar decent pentru un telefon atât de ieftin.

La acest nivel de preț nu sunt multe opțiuni. De exemplu Nova 9 SE, Galaxy A12 sau alte asemenea modele. Nu e competiția prea mare. Dacă aveți alte exemple, lăsați-mi un comentariu și discutăm.

Teste benchmark

Chiar dacă nu este un rege al gaming-ului, a avut teste destul de bune. Pe Antutu a reușit abia 265.000 de puncte, destul de slab. Însă era de așteptat, nefiind axat pe performanțe. În Geekbench 5 a primit 300 de puncte single-core și 1.600 multi-core.

Însă el este cu adevărat vedetă la partea de autonomie. Aici testul PCMark a trecut de 24 de ore, mai exact 24:42 cu ecranul aprins. Probabil peste două zile de utilizare normală, fără jocuri non-stop. Vedeți mai jos o parte dintre testele realizate.

Camere foto

Senzorul de 50 de megapixeli este foarte ok. Dar nu vă gândiți că au pus aici vreun senzor de foarte mare dimensiune. Aici doar un senzor de 1/2.76 inch, genul folosit mai mult pentru selfie. Camera ultra-wide are un senzor și mai mic, de 1/4 inch, despre cel de 2 megapixeli nici nu mai discutăm. Totuși, imaginile ies decent, utilizabile. Am făcut poze în diverse situații și sunt ok. Chiar a trebuit să le micșorez eu pentru a le putea urca pe blog.
Vedeți mai jos câteva fotografii să vă faceți o idee.

Accesorii

  • încărcător fast-charge Ugreen – noul OP10 Pro suportă încărcare rapidă de 80W. Totuși, puteți adopta un încărcător de 100W, care poate fi folosit și la laptopuri. Există multe mărci compatibile, dar vor fi și încărcătoare făcute de OnePlus, desigur. Apropo de discuția asta, problema ne duce la pasul următor.
  • încărcător auto Baseus – dacă tot vrem ca telefonul să se încarce rapid, atunci să o facă și în mașină. Este bine pentru că doar 10-15 minute la priză revigorează bateria suficient să nu îți mai faci griji. Cu încărcarea lentă trebuie ținut conectat mult timp, iar dacă folosești navigația,

Concluzii Moto G32

Motorola Moto G32 rămâne un telefon ieftin, nu ceva de top în industrie. Însă este genul de terminal cu care faci treabă. Se descurcă în orice situație, nu are probleme. Ba ține și bateria mult și bine. Desigur, nu este pentru gaming și nu veți avea experiențe senzaționale pe zona multimedia. Dar el merge, iar pentru chiar face treabă bună. Mi se pare o revenire la ADN-ul Motorola care le lipsea în ultima vreme. E bine uneori să mai facem și lucruri „cum erau odată”.

Galerie foto