Motorola Moto G7 Plus este unul dintre cele mai bune smartphone-uri accesibile disponibile la ora actuală. Bine realizat, cu aspect premium, dotări hardware bune și un preț de 1.299 lei la Altex.

ads

Dați play la clip și vă aștept pe YT să discutăm despre cele mai noi terminale smartphone, aplicații și tehnologii.

Detalii tehnice Moto G7+

Display: 6.2 inch, FHD+ , 19:9
Procesor: Snapdragon 636
GPU: Adreno 509
Memorie: 4 GB RAM
Stocare: 64 GB
Camera foto: 16 + 5 megapixeli
Camera selfie: 12 megapixeli
OS: Android 9 Pie
Bateria: 3.000 mAh
Preț: 1.299 lei

Despre Lenovo Moto G7 Plus puteți afla mai multe pe site-ul oficial.

Experiența cu Moto G7 Plus

Am văzut acest model încă de la lansarea oficială, mi s-a părut interesant chiar de la prima vedere. Am testat multe dintre modelele seriei G de la Moto, le consider printre cele mai bune modele smartphone ieftine, de la cele foarte ieftine, la cele mid-range. Iar Moto G7 Plus este bun din toate punctele de vedere. Încă de când l-am scos din cutie, am notat că G7 este mai performat și mai bine făcut decât modelul anterior.

Vreau să subliniez și aici că îmi place faptul că Motorola păstrează seriile de telefoane similare cu cele pe care le produceau în perioada când compania a fost preluată de Google. Moto X, Moto G și Moto C sunt produse din perioada respectivă și acum puteți găsi modele similare, chiar dacă sunt produse sub brandul Lenovo. Focusul este pe calitatea finisajelor, dotări bune și prețuri corecte și așa au reușit să se mențină pe piață după atâția ani, în unele țări fiind chiar printre brandurile de top.

Mie mi-a plăcut Motorola de la început (primul meu telefon mobil a fost Motorola) așa că am admirat și smartphone-urile lor și aștept cu interes să lanseze un flagship care să fie bine dotat și echilibrat la preț. Ceva care să pună competiție pe Samsung, Apple și rivalii din China. Care prin caracteristici să concureze și să fie poate peste principalii competitori. Poate va veni anul acesta, iar câteva dintre modelele noi Moto sunt excepționale.

Moto G7 Plus este cel mai bun telefon care poate fi cumpărat la 1.299 lei la ora actuală. Are un aspect premium și este bine realizat din toate punctele de vedere, nu alunecă, nu scârțâie, nu are zone care arată aiurea. Sigur, nu sunt un fan al notch-ului, dar este foarte redus și doar pentru camera frontală, îl puteți ignora ușor. Ecranul este de calitate foarte bună, de 6.2 inch, format 19:9, 2270×1080 pixeli și luminozitate bună. Vedeți în clip cât de bine se văd imaginile pe el.

Moto G7+ are USB Type-C pentru încărcare, inclusiv fast-charging, transfer de date rapid, plus Bluetooth 5.0, WiFi ac și o mulțime de tehnologii. Senzorul de amprentă este pe spate, chiar pe logo-ul rotund cu M de la Motorola.

Hardware și autonomie

Procesorul este Qualcomm Snapdragon 636, nu este cel mai puternic, dar este extrem de echilibrat, oferă și performanță când este nevoie, dar și autonomie mai bună. Vă descurcați cu el în orice aplicație. Este un procesor octa-core, cu nuclee dezvoltate special, Kryo 260. Patru dintre ele sunt la 2,2 GHz, iar alte patru sunt la 1.8 Ghz, pentru a rula economic. Per-total iese bine și în testele de putere, dar și în testele de autonomie. Rețineți că performanța este cu 40% mai mare decât în cazul procesoarelor clasice gen Snapdragon 630, care era bazat pe opt nuclee Cortex-A53. Acceleratorul grafic este și el mid-range, Adreno 509 GPU, care iese bine în teste. Dispune de asemenea de modem LTE X12, procesoarele dedicate de imagine Hexagon 680 DSP și Spectra 160 ISP.

În plus, acest model are 4GB de RAM, 64GB de stocare și slot de carduri de memorie. Singurul lucru care i se poate reproșa acestui model este bateria de 3.000 mAh, ar fi fost ideal să fie în zona 3.500 -4.000 mAh și atunci chiar ar fi fost un hit în vânzări. Dar Motorola are modelul din aceeași serie Moto G7 Power cu baterie mare, singurul dezavantaj fiind că acesta are alt procesor, un pic mai leneș. Autonomia va fi de 12-14 ore de utilizare intensă, de 18-20 de ore pentru cei care utilizează mai rar telefonul și dacă numai verificați mail și preluați apeluri, poate trece de o zi de utilizare.

Camere foto

Camera foto este excelentă, pe spate avem un senzor de 16 megapixeli, cu lentila F/1.7, pixeli de 1,22 nanometri, cu stabilizare optică integrată, plus un senzor de adâncime de câmp de 5 megapixeli cu F/2.2. Acest senzor preia informație din scena surprinsă și ajută senzorul principal să capteze fix acele detalii care trebuie. Imaginile au ieșit foarte bine ziua și seara, dar mai slab când se întunecă și există în peisaj alte lumini, felinare și altele asemenea.

Camera pentru selfie este și ea îmbunătățită față de generațiile anterioare, fiind un senzor de 12 megapixeli, cu pixelii de 1.25 nanometri. Dacă Lenovo s-ar concentra un pic mai mult asupra camerei și a metodelor de procesare a imaginilor, cred că ar avea șanse să facă telefoane foto de top.

Concluzii

Recomand Lenovo Moto G7 Plus drept unul dintre cele mai bune terminale smarpthone care pot fi cumpărate acum cu 1.300 de lei. Are toate dotările de care ai nevoie și este construit solid, rezistent, se vede bine, se aude bine, au pus în sfârșit un procesor decent și au o cameră foto foarte bune. Da, aș fi preferat o baterie de capacitate mai mare, dar se descurcă foarte bine și așa, mai ales că vine cu Android 9 și un procesor care știe să salveze energie. Pentru orice utilizator de smartphone obișnuit, Moto G7 Plus este o alegere excelentă. Iar seria asta are și modele mai ieftine, precum G7 Play, model cu baterie mai mare, denumit G7 Power și model intermediar, Moto G7. Deci tot ce trebuie indiferent de buget.

Galerie foto