Am testat Motorola Moto G42, un model accesibil și care nu te dezamăgește la niciun capitol. Oferă una dintre cele mai bune autonomii disponibile pe un midrange, iar prețul este foarte bun. Experiența de utilizare este plăcută, iar camera foto de 50 de megapixeli se descurcă bine. Telefonul urmează să fie la reducere în perioada următoare, așa că rămâneți pe fază!

Motorola Moto G42

Pro și contra Motorola Moto G42

Avantaje:

  • autonomie foarte mare;
  • experiență de utilizare bună;
  • cameră foto ok;
  • suport MicroSD, mufă de căști, radio FM;
  • preț foarte bun;

Dezavantaje:

  • încărcarea este doar cu 18W;
  • cameră macro de doar 2 megapixeli;

Detalii tehnice Motorola Moto G42

Ecran: 6.4 inch, OLED, 2400×1080 px,
Procesor: Snapdragon 680 4G (6 nm)
GPU: Adreno 610
Memorie: 4GB RAM
Stocare: 128 GB stocare
Camere foto: 50 + 8 + 2 megapixeli
Selfie: 16 megapixeli
Dimensiuni: 160.4 x 73.5 x 8 mm
Greutate: 175 g
Baterie: 5000 mAh + 18W
OS: Android 12
Tehnologii: NFC, microSD, 3.5 mm jack, Bluetooth 5.0, Wi-Fi ac
Preț: 999,99 lei la data publicării

Dă nota ta înainte de a merge mai departe:

Acordă nota ta:
[Total: 42 Media: 3.5]

Impresii după testare

Modelul vine ca o nouă surpriză plăcută, după ce Motorola m-a cucerit cu Moto G32. Este destul de apropiat de acesta, doar că folosește un ecran de calitate mai bună, OLED. Practic rezolvă astfel singurul punct discutabil care exista în privința modelului midrange. Telefonul oferă un procesor bun, Snapdragon 680, destul de puternic pentru un utilizator normal. Experiența cu telefonul este îmbunătățită de faptul că folosește un Android aproape curat. Totul se mișcă bine, telefonul nu este pentru jocuri, dar nu veți avea probele de utilizare, este fluid și rapid.

Bateria este de 5.000 mAh, iar autonomia a ieșit foarte bine. Este un semn că Motorola a revenit la ceea ce făcea cel mai bine: telefoane cu autonomie mare. Încărcarea este cu doar 18W, sper să vedem anul viitor o tehnologie actualizată.

Ecranul este OLED, de o calitate mai bună decât clasicele LCD-uri. Luminozitatea este mai bună, contrastul mai puternic, culorile mai bune. Astă nu aș mai alege un IPS LCD sub nicio formă, dar asta depinde de fiecare utilizator.

Camera foto de 50 de megapixeli este foarte bună. Motorola s-a descurcat mereu foarte bine la fotografie. Au propria aplicație de cameră foto. Imaginile ies foarte clare. Este ok și camera ultrawide de 8 megapixeli, imaginile sunt de bună calitate. Macro de 2 megapixeli rămâne discutabilă. Unii o folosesc pentru imagini cu flori sau insecte. Eu apreciez mai mult camerele telefoto. Camera de selfie este destul de ok, modulul de 16 megapixeli se descurcă bine.

Telefonul are design clasic de Motorola. Păstrează spatele de plastic, comun la acest nivel de preț. Iar telefonul este rezistent la picături și stropiri, dar nu are vreun rating special de tip IP.

Pe partea de software, Moto G42 promite upgrade rapid la Android 13. Modelul ar trebui să primească trei ediții noi de sistem de operare, patru ani de actualizări de securitate. La 1000 de lei mi se pare foarte ok, la ora actuală Moto G32 este la preț redus. Telefonul urmează să fie la reducere în perioada următoare, așa că oferta va fi foarte bună.

Teste benchmark

Am rulat pe telefon principalele teste de performanță. Rezultatele sunt bune pentru un telefon buget. Scorul din Antutu nu spune mare lucru despre performanța lui reală. Da, nu este un telefon de gaming. Dar se descurcă chiar și în majoritatea jocurilor video. Vedeți mai jos testele realizate, dacă aveți întrebări despre acest model, le aștept la contact.

Camere foto

Telefonul are senzorul principal de 50 de megapixeli. Nu este un senzor de flagship, ci un modul de 1/2.76″, cu pixelii de 0.64µm, apertura fiind de f/1.8, iar autofocusul este de tip PDAF. Practic este un senzor mai degrabă folosit ca secundar de telefoanele flagship sau chiar pentru selfie. Dar se descurcă foarte bine, procesarea este bună, imaginile sunt de calitate. Procesarea la Moto este rapidă și corectă, fără culori bombastice.

Senzorul pentru camera ultrawide este de doar 8 megapixeli. El are dimensiunea de 1/4.0″, cu pixeli ceva mai mari, de 1.12µm. Imaginile ies destul de bune pentru rețelele de socializare sau mesagerie, dar nu veți face imagini mai mari. Iar camera de macro de 2 megapixeli este cam în plus. Poate că unii o folosesc pentru a surprinde insecte sau flori.

Vedeți mai jos o parte dintre imaginile realizate. Sunt micșorate și comprimate pentru a le urca aici pe blog. Dar vă asigur că vă puteți face o idee cum fotografiază.

Concluzii Motorola Moto G42

Moto G42 este un telefon ieftin și bun. Are un preț onest și se descurcă în orice situație. Oferă o experiență de utilizare bună, ține bateria mult, se descurcă pe partea foto. În plus are și slot de carduri de memorie, are mufă de căști, radio FM și NFC. Cam tot ce-ai nevoie de la un telefon. Iar prețul este chiar bun.

Galerie foto