Am testat Motorola One Vision, unul dintre noile modele cu Android One, bine dotat, cu preț bun, dar mai au de lucru până vor reuși să găsească o combinație perfectă. Poate One Zoom.
Dă nota ta: [ratemypost]


Detalii tehnice Motorola One Vision

Display: 6.3 inch, FHD+ 2520×1080 pixeli, IPS LCD, 432 ppi
Procesor: Exynos 9609 octa-core
GPU: Mali-G72 MP3
Memorie: 3/4 GB RAM
Stocare: 32/64 GB + card microSD
Camera foto: 48 + 5 megapixeli
Camera selfie: 25 megapixeli
OS: Android 9 Pie
Bateria: 3.500 mAh
Preț: 300 euro

Pro și contra Motorola One Vision

Avantaje

ads
  • dotări hardware bune;
  • preț echilibrat;
  • design bun;
  • camere foto bune;
  • Android One cu actualizări;

Dezavantaje

  • ecran slăbuț;
  • baterie cam mică;
  • cam scump pentru ce oferă;

Experiența cu Moto One Vision

Pentru prima dată, un telefon Motorola are procesor Exynos și un ecran care are camera foto decupată rotund, care imită seria A de la Samsung. Ecranul este foarte înalt (21:9), care transformă dispozitivul într-unul foarte îngust, oarecum ciudat față de alte telefoane la ora actuală. Din ce știu doar Sony mai are ecrane pe acest format. La camere foto stă totuși foarte bine. Cea pentru selfie este o cameră selfie cu senzor de 25 de megapixeli, iar pe spate Motorola One Vision are senzorul nou de 48 de megapixeli, acompaniat de un senzor de adâncime de 5 megapixeli. Este o cameră cu modul de fotografiere Night Vision, dar și filmare 4K.

Nu știu cum au reușit să obțină procesor Samsung, poate că sud-coreenii vor să-și extindă afacerea cu componente hardware. Numele oficial este Exynos 9609, dar este Exynos 9610 cu turația redusă la 2.2 GHz pentru nucleele de putere și 1.7Ghz pentru cele economice. Cu alte cuvinte este un procesor puternic, sub nivelul celor flagship, dar peste celelalte modele din seria Exynos 7. Acest procesor este octa-core, are patru nuclee de mare putere ARM Cortex-A73 și patru nuclee economice Cortex-A53. Procesorul grafic este Mali-G72 MP3, similar cu cel de la 9810, dar acolo se folosește varianta premium MP18, cu mai multe nuclee. Pe lângă funcțiile normale, chipset-ul include un co-procesor Cortex-M4F, care va fi utilizat pentru recunoașterea gesturilor și a contextului în care se află telefonul. De asemenea, Exynos 9610 include un modem LTE Cat 13, adică va oferi download de 400Mbps și upload de 150Mbps acolo unde rețelele sunt compatibile. Are WiFi ac cu MiMo și Bluetooth 5.0, dar și receptor radio FM încorporat.

Vedeți mai jos câteva teste de performanță, doar ca să vă faceți o idee despre puterea lui.

Pe scurt: telefonul nu este rău, mai ales la acest nivel de preț, dar nu este nici competitiv. Este fix pentru cei care cunosc brandul și au mai avut telefoane Motorola One. Din păcate este complet diferit de modelele clasice Motorola, precum seria G de exemplu. Arată cumva diferit, ca un telefon ieftin, nu ca un produs de top. Formatul 21:9 mi se pare nepractic. O fi el bun pentru filme și unele jocuri video, dar îi dă telefonului un format ciudat, îngust, nu se vede prea bine în meniuri deși ecranul este listat ca fiind de 6,3 inch. Tot formatul acesta face ca bateria să fie mai mică, la 3.500 mAh este relativ ok, dar sunt alți competitori care la acest nivel de dotări includ o baterie de capacitate mai mare.

Camera foto One Vision

Camera foto principală este foarte bună, vorbim de senzorul de 48 de megapixeli. Este un senzor relativ mare, de 1/2 inch, are de asemenea apertură f/1.7, foarte bună pentru pozele pe lumină slabă, pixeli de 0.8 inch și se pot face imagini de 12 megapixeli unind cei patru pixeli apropiați pentru rezultate mai bune. Tot pe spate are un senzor de adâncime de câmp de 5 megapixeli, o soluție bună, deși la ora actuală cele mai bune camere dotate cu astfel de senzori folosesc tehnologia 3D ToF. Rezultatele sunt decente, vedeți mai jos câteva imagini realizate cu telefonul.

Concluzii

Motorola One Vision este un terminal bine făcut, o idee bună, dar pe de altă parte duce lipsă de câteva elemente cheie pentru a fi un hit. Formatul este ciudat și ecranul este cam îngust și nu foarte performant. Procesorul este bun, peste medie, dar bateria rămâne relativ mică, comparat chiar cu modelele Motorola obișnuite. Camera foto reprezintă un atuu, dar cam atât. Bine, prețul este destul de accesibil.

Galerie foto