Am testat Motorola RAZR 40 Ultra, un pliabil de ultimă generație. Este bine dotat, puternic, arătos. Însă a fost plasat la un nivel de preț extrem, iar particula Ultra nu prea este corect aplicată. Se putea și mai bine, sunt multe îmbunătățiri de făcut pe viitor.


Dați un play la video și aflați despre acest model fără efort.

Pro și contra Motorola RAZR 40 Ultra

Avantaje:

  • formatul pliabil îl face compact și plăcut de ținut în buzunar;
  • dotări tehnice mai bune decât competiția;
  • autonomie decentă cu Power Saving activ;
  • destul de rezistent;

Dezavantaje:

  • camere foto modeste;
  • autonomia rămâne limitată;
  • ;

Detalii tehnice Motorola RAZR 40 Ultra

Ecran complet: 6.9 inch, LTPO AMOLED, 165Hz, HDR10+, 1400 nits
Ecran extern: 3.6 inch, AMOLED, 144Hz, HDR10+, 1100 nits, Gorilla Glass Victus
Procesor: Snapdragon 8+ Gen 1 (4 nm)
GPU: Adreno 730
Memorie: 8GB RAM
Stocare: 256 UFS 3.1
Camere foto: 12 + 13 megapixeli
Selfie: 32 megapixeli
Dimensiuni: 170.8 x 74 x 7 mm
Dimensiuni pliat: 88.4 x 74 x 15.1 mm
Greutate: 184.5 g
Baterie: 3800 mAh + 30W
OS: Android 13, MyUI
Tehnologii: Wi-Fi e, Bluetooth 5.3, USB Type-C 2.0, wireless charging 5W
Preț:

Dă nota ta înainte de a merge mai departe:

Acordă nota ta:
[Total: 2 Media: 4]

Garanție pentru RAZR 40 Ultra

În perioada 1 – 30 iunie, utilizatorii care achiziționează un Motorola RAZR 40 Ultra de la partenerii autorizați beneficiază de asigurare ADP (advance device protection) gratuită pentru un an. Astfel, dacă smartphone-ul este deteriorat neintenționat, dacă este afectat de infiltrarea apei, de o supratensiune electrică sau dacă ecranul OLED/POLED integrat se defectează ca urmare a acțiunii accidentale a utilizatorului, Motorola va repara sau va înlocui gratuit produsul. Motorola va accepta până la două (2) solicitări de reparare a produsului prin intermediul acestui Acord, pe parcursul unei perioade de 12 luni.

Te poți bucura astfel de telefon fără grija accidentelor.

Impresii după testare

Acum că am testat mai multe generații de pliabile Samsung (ultimul a fost Flip 4) precum și modelul N2 Flip de la Oppo, vă pot spune că Moto stă bine. Mă scuzați, nu pot să scriu nici motorola cu literă mică și nici razr mici. Mă zgârie pe retină și mi se par greșeli de tipar. O să merg pe varianta Motorola RAZR 40 Ultra.

Am ajuns cam la a patra generație, Lenovo a readus brandul RAZR în 2020, cu modelul RAZR 5G. Însă evoluția modelelor a rămas slabă. Spre exemplu, RAZR 2022 avea același procesor, Snapdragon 8+ Gen 1. E bine că a crescut ecranul, dar numai de la 6.7 la 6.9 inch. E bine că a crescut bateria, însă foarte puțin, de la 3.500 la 3.800 mAh și cam toate sunt făcute așa, milimetric, fără ceva spectaculos. Dacă ne uităm strict la detalii tehnice, N2 Flip este mai interesant. Are baterie mai mare, camere foto mai bune. Continui să cred că trebuie un Flip mai mare, cu baterie mai mare. Și fără procesoare de anul trecut.

Însă nu cred că anul acesta va face vreun competitor așa ceva. Probabil Flip5 de la Samsung va avea procesorul cel mai puternic. Dar el rămâne tot compact și micuț, deci nu e tocmai practic pentru cineva ca mine. Aș zice că peste 7 inch trebuie să aibă deschis și bateria 5.000 cel puțin. Ecranul de pe capac este mai mult un accesoriu.

Da, este plăcut ecranul extern ceva mai mare. Poți lăsa telefonul pliat și poți face chestii doar pe el. Cred că ține și bateria mai mult așa. Dar pe de altă parte nu de-asta ne-am luat telefon cu ecran de 6.9 inch. Era suficient un ecran de notificări, ba chiar era ok și alb-negru. Doar să vezi ce se întâmplă. Și dacă vrei să detaliezi, desfaci telefonul.

Autonomia a fost ok, performanța la nivel de 2022. Vreau mai mult și cred că Lenovo poate mai mult. Este timpul să nu mai copiem și să facem telefoane diferite, cu inovații.

Camerele foto de pe spate sunt de 12 și 13 megapixeli. Adică am făcut mișto de lansările Samsung degeaba. Sunt ok și senzorii ăștia, te descurci. Dar Oppo au pus cameră de 50 de megapixeli și este mai ieftin pliabilul lor. Acum un Flip4 costă 3.999 lei. Iar noul Flip va aduce și el hardware puternic și camere noi, actualizate. Complicat și e concurență tot mai mare.

Teste benchmark și autonomie

Am rulat pe terminal toate testele obișnuite. Are scoruri de Snapdragon 8+ Gen 1, fără să fie telefon optimizat de gaming. Adică bate 1 milion de puncte în Antutu, lasă în urmă N2 Flip. La autonomie este modest, a avut 13,5 ore pe modul normal, dar ajunge la aproape 17 ore cu Power Saving, un rezultat foarte bun. Stocarea UFS 3.1, este păcat că n-au trecut la noua variantă.
Pe scurt, se descurcă bine, dar este un model din toamna anului trecut. Cam la acel nivel.

Vedeți mai jos testele realizate.

Camere foto

Senzorul principal la acest model este de 12 megapixeli. Pe RAZR 2022 a fost de 50 de megapixeli. Mă așteptam la ceva similar pe un Ultra. Dar și aici s-a făcut un oarece compromis. Poate că o fi tot senzor Samsung, altfel nu-mi explic. Camera ultrawide de 13 megapixeli, nu e rea, se putea și mai rău. Am observat că face imagini mai bune, fără să distorsioneze pe laterale, cum fac multe alte camere ultrawide. O bilă albă. Camera de selfie a rămas de 32 de megapixeli, surprinzător. Dar nu cred că mai folosește nimeni camera aia, pentru că ai lentila mai mare de pe spate.

Vedeți mai jos imagini realizate cu telefonul.

Accesorii mobile

Chiar dacă are husă de plastic în cutie, ar fi bine să investiți în ceva mai interesant. Are Gorilla Glass doar pe ecranul mic de pe capac. Ar merge și acolo o folie de protecție.
Este și primul model care se încarcă wireless, deci eu v-ași recomanda un încărcător fără fire.

Concluzii

Motorola RAZR 40 Ultra este un pliabil bun. Este mai performant decât alte opțiuni pe piață. Arată bine, se mișcă bine. Are autonomie decentă, dar cu Power Saving activ. Aș zice că este mai slab pe partea foto și că are nevoie de încărcare mai rapidă, dacă nu cumva de o baterie mai mare. Dar am insistat prea mult cu asta.

, este cam prohibitiv. Poate undeva la 4.400 să fie competitiv. Și acolo s-ar găsi cârcotași. Dar ar fi ok. Aștept să văd și modelul midrange, sunt curios ce poți face cu el.

Galerie foto