Am tesat OnePlus Nord 2 5G în premieră, înaintea lansării. Noul model „flagship killer” a fost lansat astăzi oficial. Am văzut anul trecut lansarea gamei Nord, ca produs midrange. Anul acesta, acum câteva luni, au testat și un plafon mai jos, lansând modelul ieftin Core Edition. De data asta însă revin în zona superioară, oferă performanțe de flagship la nivelul de preț al unui telefon midrange. Impresiile sunt pozitive, telefonul este foarte bun și are puțini concurenți acum.
Sumarul articolului:
Pro și contra OnePlus Nord 2 5G
Avantaje:
- performanțe maxime;
- sistem de operare rapid;
- camere foto bune;
- preț accesibil;
- sticlă și pe spate;
Dezavantaje:
- autonomia rămâne limitată;
- au renunțat la mufa de căști;
- tot nu are card microSD;
Detalii tehnice OnePlus Nord 2 5G
Ecran: 6.43 inch, AMOLED, FHD+, 409 ppi, 90Hz, Gorilla Glass
Procesor: Mediatek Dimensity 1200AI
GPU: Mali-G77 MC9
Memorie: 8/12 GB RAM
Stocare: 128 / 256 GB UFS 3.1
Camera: 50 + 8 + 2 megapixeli
Selfie: 32 megapixeli
Dimensiuni: 158,9 x 73.2 x 8.25 mm
Greutate: 189* g
Baterie: 4500 mAh + 65 W
OS: Android 11, OxygenOS 11.3
Tehnologii: WiFi 6, NFC, Bluetooth 5.1,
Preț: 1.999 / 2.449 lei
Dă nota ta înainte de a merge mai departe:
Acest review computerblog.ro a fost posibil datorită Oneplus România.
Impresii după testare
Ultimele două generații de modele flagship de la OnePlus mi-au plăcut foarte mult. Terminalele aduc hardware puternic și dotări de top. Software rapid și camere foto bune. Am văzut cum OnePlus încearcă extinderea gamei de terminale. Seria Nord a avut un succes neașteptat, au vândut milioane de exemplare, mai ales în Europa. Iar anul acesta, modelul ieftin Nord CE a cam dezamăgit, oamenii se așteptau la mai mult.
Așa că este binevenit acest OnePlus Nord 2 5G, foarte bine dotat, dar accesibil ca preț. Sunt doar două versiuni disponibile, cea de bază are 8GB de RAM și 128GB de stocare. Iar cea testată de mine are 12GB de RAM și 256 GB de stocare. Vorbim despre o stocare de mare viteză, UFS 3.1, care permite o experiență mai bună.
Terminalul combină exact ce ai vrea de la un „flagship killer”. Are ecran AMOLED cu rată de refresh 90Hz. Are procesor puternic, cu patru nuclee de putere. Are multă memorie și stocare rapidă. Camerele foto sunt speciale. Bateria este relativ mare, vine și cu tehnologia de încărcare ultra-rapidă cu 65W.
Telefonul are Gorilla Glass și pe față și pe spate. Are husă transparentă în cutie și a venit la pachet cu o serie de huse speciale realizate chiar de OnePlus. Camerele foto sunt speciale. Senzorul principal este Sony de 50 de megapixeli, care venea pe OnePlus 9. Dar acum este senzor principal, are stabilizare optică. Apoi ultra-wide de 8 megapixeli care se descurcă bine. Camera selfie este tot Sony, cea mai puternice de până acum, de 32 de megapixeli.
Dual video permite realizarea de clipuri filmate cu ambele camere. OnePlus Nord 2 va primi trei ani de actualizări software și două noi versiuni ale sistemului de operare Android.
Teste hardware și autonomie
Scorurile obținute în testele de performanță erau la început peste medie, dar mi s-au părut sub nivelul acestui procesor. Așa că mi-am adus aminte de modul de performanță (High Performance). Acesta permite rularea de jocuri și aplicații la putere maximă. Da, consumă energie mai multă, telefonul se încinge. Dar pentru o perioadă ai putere maximă. Astfel, folosind acest mod, procesorul Mediatek are rezultate comparabile cu Snapdragon 888 și peste Exynos 2100.
Dimensity 1200 este modelul flagship al companiei. Are o configurație specială cu un nucleu Cortex-A78 dus la 3.0 GHz, apoi trei nuclee similare la 2.6GHz, precum și patru nuclee economice ARM Cortex-A55 la 2.0GHz. Performanțele cresc cu 22%, iar consumul de energie se reduce cu 25% față de generațiile anterioare. Are procesor de imagine 5-core, care suportă senzori de 200 de megapixeli. Are suport HDR pentru video 4K și dyamic range este cu 40% mai largă. De asemenea, Inteligență Artificială, fiind botezat în prezentări 1200 AI.
Pe partea de grafică folosesc GPU ARM Mali-G77 MP9. Este o placă grafică integrată high-end care integrează 9 din cele 16 nuclee posibile și se bazează pe arhitectura „Valhal”. Potrivit ARM, acesta oferă îmbunătățiri ale eficienței învățării automate (+ 60%), o performanță îmbunătățită cu 30% și o eficiență îmbunătățită cu 30% comparativ cu generația anterioară (G76). Este una dintre cele mai rapide disponibile astăzi pe telefoanele Android. Acest GPU acceptă toate API-urile grafice moderne precum OpenGL ES 3.2, Vulkan 1.1 și OpenCL 2.0.
Rezultatele din teste sunt foarte bune, mai ales după activarea modului special.
Camere foto
OnePlus Nord 2 5G are un setup triplu de cameră foto pe spate, cu tehnologie AI. Include un senzor principal Sony IMX 766 de 50MP cu OIS (stabilizare optică a imaginii). Este aceeași cameră care a fost văzută ultima dată în seria premium OnePlus 9. Dar nu mai este ultrawide, acum este camera foto principală. Camera oferă cu 56% mai multă lumină pentru fotografii vii de noapte. Are o lentilă premium cu șase elemente.
Ceilalți doi senzori ai camerei includ un senzor ultrawide de 8 megapixeli și macro de 2 megapixeli. Are în display un senzor Sony IMX 616 de 32MP pentru selfie-uri.
Datorită procesorului Dimensity 1200 AI, camera are o tehnologie AI Boost și AI Color Boost pentru a spori afișajul AMOLED. AI Resolution Boost va îmbunătăți, de asemenea, rezoluția pentru aplicațiile bazate pe fotografii, cum ar fi Instagram și Snapchat.
Vedeți mai jos câteva imagini realizate cu telefonul. Sunt foarte colorate, arată perfect pentru rețele de socializare și oferă chiar și un zoom digital îmbunătățit de AI.
Protecție pentru telefon
Am avut cu toții una din acele zile. Știți despre ce vorbesc. Indiferent de ceea ce faci, nimic nu pare să funcționeze așa cum vrei. O clipă de neatenție va trimite smartphone-ul direct pe asfalt. Sau pe gresie. Se întâmplă chiar și la modelele care oferă un nivel decent de protecție împotriva zgârieturilor. În schimb o husă sau o folie rezistentă vă pot salva.
Românii sunt specialiști în revânzarea telefoanelor vechi. Asta pentru a compensa costul celui nou, care este la modă. Desigur, prețul de vânzare depinde foarte mult de forma în care este telefonul. Altfel nu veți obține suma dorită. De aceea, eu vă recomand să apelați la huse și carcase Oneplus din surse verificate.
Concluzii
OnePlus Nord 2 5G este un terminal bun, bine făcut. Are performanțe mari, de nivelul flagship, dar un preț extrem de accesibil. Face parte din noua generație de midrange cu statut de „flasghip killer”. După perioada de testare vă pot spune că am fost foarte mulțumit de acest model.
Îmbină un design deja apreciat cu dotări hardware bune, conectivitate bună, performanțe mari. Chiar și culoarea mi-a plăcut la acest telefon.
Excelent review-ul, multumesc pentru informatie!