Am testat OnePlus Nord CE 5G, cel mai nou model lansat pe 10 iunie. Am reușit să și filmez și să testez telefonul înainte de a ajunge în România oficial.



Pro și contra OnePlus Nord CE 5G

Avantaje:

  • dotări hardware bune ;
  • un preț bun;
  • experiență plăcută de utilizare;
  • cameră foto ok;

Dezavantaje:

  • autonomia putea fi mai bună;
  • mulți competitori la acest nivel de preț;

Detalii tehnice OnePlus Nord CE 5G

Ecran: 6.43 inch FHD+, AMOLED, 90Hz, HDR10
Procesor: Snapdragon 750G 5G
GPU: Adreno 619
Memorie: 6 / 8 / 12 GB RAM
Stocare: 128 / 256GB
Camera: 64 + 8 + 2 megapixeli
Selfie: 16 megapixeli
Dimensiuni: 159.2 x 73.5 x 7.9 mm
Greutate: 170 g
Baterie: 4500 mAh / 30W
OS: Android 11 / OxygenOS 11
Tehnologii: 3.5 mm jack, Bluetooth 5.1, NFC, USB Type-C 2.0
Preț: 299 / 329 / 399 euro

Dă nota ta înainte de a merge mai departe:

Acordă nota ta:
[Total: 3 Media: 5]

Acest review computerblog.ro este posibil datorită Oneplus România.

Review OnePlus Nord CE 5G

Am avut telefonul timp de aproximativ o săptămână. Am reușit de data asta să fac mai multe teste. Cifrele sunt bune, telefonul este bun, sunt doar câteva lucruri care merită subliniate în mod special. OnePlus a dorit iar să facă un model subțire și ușor, în detrimentrul bateriei. Sigur, văd zilnic oameni care spun că diverse modele sunt prea groase sau prea grele. Este de admirat dorința OnePlus de a oferi un terminal subțire. Dar pe de altă parte, există foarte mulți utilizatori care pun accent pe autonomie. Teama de a rămâne fără baterie este foarte mare, mai ales la utilizatorii tineri. Așa că pe de altă parte recomand telefoanele cu baterie mare. Poate nu arată senzațional, dar sunt practice.

OnePlus Nord CE 5G arată bine, în stilul tradițional al companiei. Am nimerit și culoarea albastră, modelul arată bine și stă plăcut în mână. Mă bucur că au decis să readucă mufa de căști 3.5 mm jack, destul de utilă pentru unii utilizatori. Totuși, este păcat că nu introduc nici la nivel midrange carduri de memorie. Pentru unii utilizatori rămân foarte utile.

Procesorul este bun, probabil cel mai accesibil CPU decent. Snapdragon 750G 5G are și nuclee de putere, dar și economice și este pe arhitectură modernă. Există acum și 780 mai puternic și atractiv. Dar este ok și 750, un pic peste Snapdragon 732. Vedeți testele mai jos.

Camera foto de 64 megapixeli, Sony, nu mai necesită prezentare. Este foarte bună și se descurcă în orice situație. Oneplus m-a convins iar că au tehnologie foto bună, procesarea este excelentă. Imaginile au culori calde și sunt vizibile detaliile în amânunt. Vedeți mai jos testul foto.

Bateria este ok, dar au ales 4500 mAh. Nu este puțin, însă ar fi fost mai bine de 5.000 mAh. Încărcarea rapidă cu doar 30W este ok, dar și aici se putea mai bine. Autonomia a ieșit decent, dar nu este un campion la acest capitol.

Pe scurt: OnePlus a pus caracteristici tehnice bune pentru a ajunge cu prețul la 300 de euro.

Teste hardware și autonomie

Am făcut cam toate testele hardware disponibile pe OnePlus Nord CE 5G. La început, înaintea lansării oficiale, nu au prea mers testele. Antutu, PCMark sau 3DMark dădeau erori. Se pare că aveau o protecție specială pentru ca terminalul să nu „scape” pe surse online. Dar acest lucru s-a întâmplat oricum. Înaintea evenimentului oficial de pe 10 iunie s-au ridicat toate restricțiile și am putut face și restul de teste.

Scorul Antutu a fost de circa 400.000 de puncte, foarte bine la acest nivel de preț. Scorul Work 3.0 a fost de circa 8000 de puncte, iar 3DMark de 1.100 de puncte. Scoruri de nivel mediu, destul de bune totuși. Până acum terminalele mid-range aveau scoruri mult mai mici, performanța era limitată. În Geekbench a avut 700 pe single-core și 1800 multi-core, cam la jumătatea clasamentului. Stocarea UFS 2.1 nu îl ajută, de-asta iese mai slab. Dacă ar fi avut măcar UFS 3.0 și nu varianta de top, cred că rupea clasamentele. Sau UFS 2.2, dar nu, are varianta mai veche 2.1.

Autonomia cu măsuri de Power Saving este de 15 ore și 30 de minute. Este ok pentru midrange. Vă asigură aproape o zi și jumătate de folosire normală. Dar tot este nevoie să ajungeți la priză în final. Este deparate de Motorola sau Nokia care ating 25-30 de ore de autonomie.

Vedeți mai jos toate testele realizate.

Camerele foto

Camera foto mi s-a părut foarte bună. Am testat multe modele cu cameră de 64 de megapixeli și nu am găsit vreunul care să stea slab. OnePlus are și un soft de procesare foarte bun, îmi plac culorile. Nu știu dacă gama Nord beneficiază de soft ajustat de Hasselblad, însă mi s-a părut că seamănă pozele cu cele realizate cu OnePlus 9. Camera ultrawide este de 8 megapixeli, iar în plus pe spate este un senzor de adâncime de câmp de 2 megapixeli. Nu are zoom optic, dar poți face zoom digital din meniu și se descurcă relativ decent. Senzorul de 64 de megapixeli are amertură f/1.8 destul de bună. Camera ultrawide are un unghi de vizualizare de 119 grade. Filmează 4K la 30 de cadre pe secundă, dar FullHD poate să facă 120fps pentru acțiune dinamică.

Pe partea frontală are o cameră selfie de 16 megapixeli care s-a descurcat foarte bine în orice situație.

Protecție pentru OnePLus

Acest model a venit cu o serie de huse incluse într-un pachet special. Are de asemenea o husă transparentă de silicon în cutia originală. Totuși, dacă vreți să păstrați telefonul ferit de probleme vă recomand să folosiți huse de protecție OnePlus, folie pe ecran și să aveți grijă de terminal.

Huse care acoperă doar spatele nu sunt tocmai recomandate. Vă recomand pe cele care acoperă și ecranul sau chiar huse rezistente la șocuri. Este mai bine să fie protejat telefonul decât să îl reparați ulterior. Husele sunt destul de ieftine și vin foarte rapid după ce ați dat comanda.

Concluzii

OnePlus Nord CE 5G acoperă un segment nou, este cam cel mai ieftin Nord. Are preț bun, dar este și bine dotat. Procesorul este bun, camera foto peste așteptări. Un design modern, compact și subțire, fără să uite de mufa de căști 3.5 mm jack. Dacă ar fi să critic ceva la el, stocarea mi se pare lentă, UFS 2.1, iar bateria aș fi preferat să fie mai mare. În rest, avem un nou competitor puternic pe segmentul midrange care este tot mai competitiv. Are însă și foarte mulți concuremți, întâi de la Poco și Xiaomi, apoi de la Samsung, Realme, Vivo și Oppo. Complicată situație și grea alegere pentru cumpărător.

Galerie foto