Prestigio MultiPad 4 Diamond 10.1 3G are toate elementele unui produs de succes. Tableta Android arată bine, are dotări hardware bune, performanță decentă și pe deasupra are un preț corect. Ecranul este bun, pentru citit, pentru browsing, jocuri sau filme, totul a fost ok. Experiența cu interfața a fost foarte ok, se mișcă repede, nu are lag și găsești ușor tot ce îți dorești.

Prestigio MultiPad 4 Diamond 10.1 3G
Prestigio MultiPad 4 Diamond 10.1 3G

Click pe poze pentru mărirea lor…

Pro și contra Prestigio Multipad 4

Mi-a plăcut foarte mult:
– design-ul și finisajele foarte bune ale tabletei, atenția la detalii;
– autonomia foarte mare oferită;
– interfața fără lag și ușor de utilizat;
– ecranul bun comparativ cu alte produse buget;
– prețul și oferta cu internet mobil;

Rămân de discutat:
– USB 2.0;
– tableta de 10,1 inch este într-un con de umbră, fiind preferate acum modelele mai mici;

ads

Voi ce părere aveți legat de tabletele de 10 inch?

Primele impresii

Impresia este excelentă de cum scoți tableta din cutie (vedeți galeria foto la final). Are inclusă husa de piele care s-a dovedit excelentă pentru a proteja produsul pe drum, în geantă sau în poșetă. Nu se mai zgârie ecranul sau metalul de pe lateral sau de pe spate, nu mai suferă dacă îți trântești geanta… Este binevenită husa aia și este un mare plus pentru produsele Prestigio.

De asemenea, ecranul m-a surprins pozitiv, fiind neașteptat de bun. Este un LCD IPS cu rezoluție 1280×800 de pixeli, pe formatul 16:10. Mi s-a părut foarte luminos și are culori excelente.

Procesorul este Mediatek MT8389, un quad-core la 1,2 GHz, Cortex A7, destul de rapid, iar acceleratorul grafic este PowerVR SGX544, unul de asemenea foarte bun. Are 1 GB de RAM și s-a mișcat totul perfect, cum spuneam. Chiar și jocurile, filmele și aplicațiile mai complexe. Am rulat și testele de performanță, nu se bate cu dispozitivele de top, care au alte dotări și alt preț, dar este un produs performant și are performanța peste multe alte terminale brand-name.

Stocarea internă este de 16GB, plus slot de carduri micro-SD, are mufă USB cu funcție OTG. Versiunea de Android adoptată este 4.2.2, foarte stabilă și fără probleme.

Tableta include pe lângă WiFi și modem 2G/3G, permite dowload de pînă la 42Mbps și upload de 11 Mbps, are un slot de SIM normal. Bateria integrată este de 6.400 mAh, mie mi s-a părut că ține destul de mult.

Finisaje excelente pentru o tableta cu pret bun...
Finisaje excelente pentru o tableta cu pret bun…

Tableta este suficient de ușoară pentru a oferi mobilitate maximă, iar la asta se adaugă și autonomia bună. Stă bine în mînă și ai senzația de produs premium dată de carcasa metalică. Nu alunecă printre degete și ai toate butoanele la îndemână.

Camera foto de pe spate este de 2 megapixeli, iar cea frontală este VGA. Tableta include tehnologie GPS, radio FM, ba chiar are și tehnologie pentru a realiza apeluri telefonice direct de pe tabletă.

Aplicații Prestigio

Ca întotdeauna la modelele sale de gadgeturi Android cei de la Prestigio oferă și aplicații proprii. Am găsit pe tabletă un Office cu acces complet, nu doar citirea documentelor, ci și editare. De asemenea, compania oferă servicii de stocare în cloud, gratuit, pînă la 200 GB. Evident nu lipsește partea de Ereader și accesul la librăria digitală dezvoltată de companie, cu sute de mii de titluri în 24 de limbi.

Tabletele Prestigio includ aplicații de securitate McAfee, dar de asemenea soluția de navigație Navitel, pe care eu am testat-o și este foarte bună cu hărți digitale foarte precise (am făcut România-Bulgaria-Serbia-Muntenegru) după hărțile Navitel și n-am avut nicio problemă. De aemenea Prestigio recomandă o serie de jocuri și aplicații business, fiecare după nevoile lui.

Concluzii

Prestigio PMP7110 MultiPad 4 Diamond 10.1 3G este vîrf de gamă în oferta companiei. Dacă și celelalte produse au fost bune, cu un preț decent, pariez că acest model nu vă va dezamăgi.
Tableta are un preț recomandat de 229 de euro pe site-ul Prestigio. Sunt curios ce oferte vom vedea în magazine…

Galerie foto