Realme GT Neo 2 este un adevărat flagship killer. Are toate elementele unui hit: ecran bun, procesor puternic și hardware bun, baterie mare cu încărcare rapidă, camere foto, soft bun. Plus un preț imbatabil. În plus, în perioada următoare îl puteți precomanda la ofertă cu ceas.

Pro și contra Realme GT Neo 2

Avantaje:

  • dotări hardware foarte bune;
  • design bun;
  • preț foarte bun;
  • camere foto bune;

Dezavantaje:

  • plastic pe spate;
  • nu are card sau mufă de căști;

Detalii tehnice Realme GT Neo 2

Ecran: 6.62 inch, AMOLED, FHD+, 120Hz, HDR10+, 1300 nits
Procesor: Snapdragon 870 5G (7 nm)
GPU: Adreno 650
Memorie: 8 / 12 GB RAM
Stocare: 128 / 256 GB UFS 3.1
Camera: 64 + 8 + 2 megapixeli
Selfie: 16 megapixeli
Dimensiuni: 162.9 x 75.8 x 9 mm
Greutate: 199.8 g
Baterie: 5000 mAh + 65W
OS: Android 11, Realme UI 2.0
Tehnologii: WiFi 6, Bluetooth 5.1, NFC, USB Type-C 2.0
Preț: 2.249 / 2.449 lei

Dă nota ta înainte de a merge mai departe:

Acordă nota ta:
[Total: 9 Media: 4.4]

Oferta de lansare

  • Realme GT Neo 2 8GB RAM/128GB stocare – 2249 lei + realme Watch 2
  • Realme GT Neo 2 8GB RAM/256GB stocare – 2449 lei + realme Watch 2 Pro

Disponibil din 6 decembrie în cantitate limitată.

Impresii după testare

Anul acesta am interacționat mai mult cu telefoanele Realme, am rămas impresionat de ele. Cred că Realme GT este printre modelele best buy la ora actuală și va fi recomandabil și următorii ani. Desigur, mi-a plăcut și Realme GT Master Edition. Noul model este și el excelent, iar brandul realme chiar a crescut puternic din punctul meu de vedere. Plus că interfața este simplă, fără modificări inutile. Nu au avut nici scandaluri că ar spiona lumea, nici că ar servi reclame prin interfață.

Realme GT Neo 2 bifează la toate capitolele. Au făcut un telefon complet, flagship killer, disponibil la preț foarte bun. Ce i s-ar putea reproșa? Păi înainte de orice spatele este din plastic. Mulți țin la aparențe, deci vor material premium, sticlă, ceramică sau metal. Niciunul nu este perfect, dar plasticul este ales strict pentru preț. Dacă folosiți huse de protecție oricum nu prea va mai conta spatele. La fel, putem nota faptul că nu are mufă de căști sau slot pentru carduri de memorie. Nu e un capăt de țară, dar cam asta este tot ce i-ai putea reproșa.

Ecranul este foarte bun. Un AMOLED, cu rată de refresh 120 Hz, dar și o luminozitate maximă de 1.300 nits. Printre cele mai bune de anul acesta. Certificat HDR10+, protejat de Corning Gorilla Glass 5. Un ecran relativ mare, de 6.62 inch, n-am prea văzut pe dimensiunea asta.

Procesorul Snapdragon 870 este foarte bun și țin să vă precizez că nu s-a încins în niciun test. Surprinzător pentru un telefon puternic. A avut și autonomie bună, iar fotografiile au ieșit excelent. Încărcarea rapidă este și ea un bonus. Cred că este cel mai accesibil telefon pentru gaming.

La acest nivel de preț nu prea sunt competitori mulți. Probabil dacă aveți bani, tot un Realme GT este mai puternic. Dar mi-a plăcut mai mult ecranul de la GT Neo 2.

Teste benchmark

A ieșit excelent în toate testele realizate. Peste 725.000 de puncte în Antutu, printre cele mai bune scoruri. Desigur, telefoanele de gaming cu Snapdragon 888+ sau 888 au reușit mai multe puncte. Dar sunt și mult mai scumpe. Scorul în Geekbench este foarte bun, 1.015 în single-core și 3.200 la multi-core. De asemenea, scoruri excelente pentru stocarea ultra-rapidă. Păcat că versiunea cu 12GB de RAM nu vine la noi, ar fi fost perfectă.

Surpriza a fost la autonomie, a scos 20 de ore și 15 minute, cu mult peste rivalii cu procesor puternic. Rămâne de văzut dacă există vreun smartphone puternic care să țină mai mult. Vedeți mai jos mai multe rezultate și informații tehnice despre modelul testat.

Camere foto

Terminalul are camera foto principală foarte bună. Te descurci cu ultra-wide, care este decentă. Camera de 2 megapixeli nu prea are mare utilitate. Pe partea frontală este o cameră ok, de 16 megapixlei. Imaginile realizate cu camera de 64 de megapixeli ies foarte bine. Are și un zoom digital care merge de la 2x, 5x până la 20x. Chiar și la maxim imaginile ies destul de bine, dacă subiectul fotografiei nu se mișcă. Pe lumină slabă este destul de bună.

Vedeți mai jos mai multe imagini realizate de test. Aș zice că sunt aproape de cele făcute cu un OnePlus și peste nivelul Xiaomi în majoritatea situațiilor. Sunt micșorate pentru a le putea urca pe blog.

Concluzii Realme GT Neo 2

Realme GT Neo 2 arată bine, este foarte bine dotat și se mișcă excelent. Este un telefon perfect pentru jocuri, fără să fie nevoie de un mare buget. Are performanțe, dar ține și bateria. Fotografiile au ieșit bine, deci sunt foarte puține lucuri care i se pot reproșa. Este disponibil la preț bun, iar în perioada de precomandă aveți și ofertele speciale de mai sus.

Galerie foto