După experiența cu Realme GT2, a venit rândul modelului Pro să ajungă la review. Este mai dotat, mai performant, mai interesant. Dar este cu siguranță mai scump decât versiunea de bază. El este mai accesibil, prin comparația cu alte modele comparabile, iar pe viitor sunt convins că va intra la reduceri în câteva luni.

Pro și contra Realme GT2 Pro

Avantaje:

  • dotări hardware de nivel flagship;
  • camere foto bune;
  • autonomie decentă;
  • ecran mult peste medie;
  • preț mai bun decât rivalii;

Dezavantaje:

  • nu are sticlă și alte materiale premium (policarbonat pe spate);
  • nu are card microSD, mufă de căști, cameră de zoom;
  • deși accesibil față de concurenți, ;

Detalii tehnice Realme GT2 Pro

Ecran: 6.7 inch, AMOLED, 3216×1440 pixeli, 120Hz, 1400 nits, Gorilla Glass Victus
Procesor: Snapdragon 8 Gen 1
GPU: Adreno 730
Memorie: 12 GB
Stocare:  256 GB UFS 3.1
Camera: 50 + 50 + 3 megapixeli microscop
Selfie: 32 megapixeli
Dimensiuni: 162.9 x 75.8 x 8.6 mm
Greutate: 194.5 gr
Baterie: 5000 mAh + 65 W
OS: Android 12, Realme UI 3.0
Tehnologii: NFC, WiFi 6, Bluetooth 5.2, USB Type-C,
Preț: (+ tabletă cadou acum!)

Dă nota ta înainte de a merge mai departe:

Acordă nota ta:
[Total: 6 Media: 4.5]

Impresii despre Realme GT2 Pro

Îmi cer scuze că nu pot scrie Realme cu “r mic” așa cum nu pot scrie Vivo cu v mic sau Oppo și Huawei cu litere mari. Știu că firmele pun accent pe “identitatea de brand” și 10 ani m-am certat cu diverse branduri de gen. Uneori, ca să scap de gura lor, scriu așa cum zic ei. Alteori scriu cum este normal în limba română.

Compania chineză este una foarte tânără, brandul s-a lansat oficial în 2018. Anul trecut a fost în top 10 vânzători de telefoane la nivel global. Cam pe locul șase. Chiar a dat lovitura cu realme GT. Pe principiul pe care a devenit un hit și Xiaomi și apoi s-a lansat și Poco. Cel mai accesibil flagship cu procesor de top. Pentru cei nepretențioși chiar era un model performant, disponibil la preț bun. Anul acesta au mers mai departe. Rămâne GT2 ca variantă accesibilă. Dar GT2 Pro este un adevărat flagship-killer.

Modelul vine cu procesorul de top Snapdragon 8 Gen 1. Are în plus un ecran mai performant (rezoluție WQHD+ și 1400 de nits). Acesta are o diagonală de 6.7 inch, cu o densitate de 509 ppi. Este mai actualizat, AMOLED LTPO2, cu un consum mai redus. Este acoperit cu o sticlă mai rezistentă, Corning Gorilla Glass Victus. Ecranul oferă 1 miliard de nuanțe de culori, are HDR10+ și o rată de refresh 120 Hz.

Mai mult, terminalul are și camera ultra-wide de 50 de megapixeli. Nu doar camera principală de 50 de megapixeli. În loc de macro au pus o cameră de 3 megapixeli „microscop”. Cică ar putea mări de 40x, dar nu sunt sigur cine ar face astfel de poze. Desigur, nici el nu are card microSD, mufă de căști sau cameră foto de zoom optic. Dar este mult mai dotat. Iar prețul său începe de la 3.499 lei. În perioada precomenzilor va fi oferită cadou .

Sunt puține modele cu acest preț care să ofere tehnologie de ultimă generație. În cazul Xiaomi mai avem de așteptat lansarea seriei 12. Deocamdată doar Motorola Edge 30 Pro are dotări comparabile și este un pic mai scump.

Singura diferență reală față de alte flagship-uri stă în materialul de pe spate. Nu este din plastic, ci un material din polimer bio, dezvoltat special, care imită senzația hârtiei. A fost lansat în premieră odată cu seria GT2. Telefonul este realizat împreună cu designerul japonez Naoto Fukusawa. Realme spune că noul material oferă aceeași integritate structurală ca și policarbonatul, economisind în același timp până la 2 kg CO2 per kilogram de greutate corporală. Telefonul este mai ușor și nu ai probleme dacă îți cade. Striațiile pe spate îl fac să stea mai comod în palmă, nu alunecă.

Teste de performanță și autonomie

Procesorul de top nu se dezminte, dar GT2 Pro nu s-a încins nemaipomenit. Are nevoie însă să îl treceți în “modul GT” pentru a atinge performanțele maxime. Altfel rămâne controlat, limitat, pentru a nu consuma bateria prea rapid. Exact ca la alți competitori. Scorurile de performanță au fost ușor sub Motorola Edge 30 Pro, atât la Antutu, cât și la Geekbench 5 varianta multi-core. Dar nu cu mult și nu cred că este extraordinar de relevant. Doar pentru gaming performant, unde fiecare milisecundă contează.

Autonomia a ieșit destul slab în mod normal. Aproximativ 13 ore și 21 de minute normal, dar am atins 18 ore și 12 minute dacă limitezi la maxim toate activitățile de pe telefon. Este greu de atins în utilizarea reală, dar vă puteți da seama că în mod normal nu folosești telefonul aprins mereu, ci el stă destul în buzunar, cu serviciile inactive. Deci în realitate cred că treci liniștit ziua de lucru.

Vedeți mai jos testele realizate, sunt de nivelul flagship.

Camere foto și selfie

Telefonul este foarte decent pe partea foto. Camera principală este de 50 de megapixeli. Are senzor de 1/1.56 inch, pixeli de 1 nanometru, focus PDAF, stabilizare optică integrată. Camera ultrawide este tot de 50 de megapixeli, are unghi larg de 150 de grade, deși distorsionează ușor. Camera de macro este numită practic microscop, are 3 megapixeli și poate mări 40x pentru a vedea fire de păr și picioare de furnică.

Știe să filmeze 8K la 24 de cadre pe secundă. Vedeta va fi desigur filmarea 4K la 60 de cadre pe secundă pentru a vedea clipurile pe ecranul mare al televizorului. Știe să filmeze Full HD 1080p la 240 de cadre pe secundă pentru un slow-motion de calitate.

Camera de selfie este de 32 de megapixeli, este bună pentru cei care fac selfie sau filmează vloguri. Vedeți mai jos imagini realizate cu telefonul, s-a descurcat foarte bine. Sunt însă micșorate și comprimate pentru a le urca pe blog.

Accesorii mobile și protecție

Realme GT2 Pro vine în pachet cu o husă de silicon moale. Are pe față o sticlă Gorilla Glass Victus. Vă recomand însă să îl protejați ceva mai bine cu huse și carcase realme. Un telefon mai scump merită în mod special protejat. Chiar dacă nu costă cât un terminal premium, nu poți spune că este chiar ieftin. Iar semnele de la zgârieturi, petele și loviturile lasă urme. E mai simplu și mai eficient să ai o folie pe ecran, o husă plăcută pe spate și ai rezolvat problema. Nici nu costă foarte mult. Terminalul are în cutie încărcător de 65W, dar puteți lua din magazin căști fără fire, încărcătoare auto și altele asemenea.

Concluzii

Realme GT2 Pro este un concurent pentru marile flagship-uri. Are dotări hardware foarte bune, este arătos, are materiale eco. Prețul este foarte atractiv, iar în perioada de precomenzi primești cadou și o tabletă de peste 1.000 de lei. Eu zic că este o afacere foarte bună. La ora asta nu prea ai competitor pentru acest model și nicio altă ofertă de nivel similar.

Galerie foto