Samsung Galaxy A36 mi-a lăsat impresii pozitive, este un telefon accesibil ca preț, dar destul de dotat. Nu vă gândiți la performanțe în jocuri video sau scoruri mari în teste, ci mai degrabă la o experiență bună de utilizare. Care se poate întinde pe mulți ani datorită suportului extins. Se descurcă bine în orice aplicație sau joc, face poze bune, are un ecran de bună calitate, iar bateria a ținut surprinzător de mult. Pe scurt, îl recomand.
Sumarul articolului:
Pro și contra Samsung Galaxy A36
Avantaje:
- design premium, sticlă rezistentă și IP67;
- șase versiuni noi de Android;
- bateria ține bine;
- camere foto bune;
- preț bun;
Dezavantaje:
- procesorul nu este cel mai performant;
- șasiul este din plastic;
Detalii tehnice Samsung Galaxy A36
Ecran: Super AMOLED, 2340×1080 pixeli, 120Hz, 1900 nits, 385 ppi, Corning Gorilla Glass Victus+
Procesor: Snapdragon 6 Gen 3 (4 nm)
GPU: Adreno 710
Memorie: 6 / 8 GB RAM
Stocare: 128 / 256 GB UFS 2.2
Camere foto: 50 + 8 + 5 megapixeli
Selfie: 12 megapixeli
Dimensiuni: 162.9 x 78.2 x 7.4 mm
Greutate: 195 gr
Baterie: 5.000 mAh + 45 W
OS: Android 15, One UI 7 + 6 actualizări
Tehnologii: Wi-Fi 6, Bluetooth 5.4, USB Type-C 2.0, IP67
Preț: 1.450 lei
Dă nota ta înainte de a merge mai departe:
Impresii după testare
Samsung Galaxy A36 este o variantă a fostului Galaxy A55 5G de anul trecut. Procesorul este schimbat, cu unul midrange, iar camera ultrawide este de 8 megapixeli în loc de 12, în rest este aproape identic. Dar spre deosebire de anul trecut s-a lansat la un nivel de preț mult mai competitiv. Aduce noul design al seriei A, cu modulul foto inspirat de camerele Galaxy Fold6.
Acum, procesorul este actualizat. Snapdragon 6 Gen 3 este produs pe 4 nanometri, este destul de performant și eficient pentru utilizarea de zi cu zi. Are patru nuclee la 2,4GHz, plus alte patru economice la 1,8 GHz, ceea ce este relativ ok. Dispune de tehnologii moderne precum Wi-Fi 6, Bluetooth 5.4, NFC, 5G și altele.
Camerele foto sunt bune. Senzorul principal de 50 de megapixeli se descurcă în orice situație. Ultrawide este decent. Ai și o cameră macro dacă te pasionează. Cea de selfie este de 12 megapixeli. Totul ok, nimic de reproșat aici.
Bateria de 5.000 mAh ține bine, mai ales cu Power Saving activat. Față de multe alte telefoane, opțiunea de menajare a bateriei adaugă 5 ore de utilizare. Dar vedeta acestui model este ecranul. Un Super AMOLED cu culori excelente, cu contrast bun, luminozitate mare. Te pierzi în ecran. Arată premium, este protejat de o variantă de Gorilla Glass și marginile negre s-au mai redus. Telefonul în general arată bine, dar nu este subțire și ușor, cum este moda anul acesta. Este compact, pătrățos, chiar destul de gros. Dar pare un model premium, e adevărat. Are sticlă rezistentă și pe spate și un rating de protecție IP67.
E ciudat să vezi la același preț și Galaxy A26, care are câteva diferențe. Procesor de generație mai veche, 5 nanometri, Exynos. Tehnologii de generație mai veche, Bluetooth 5.3, Wi-Fi ac, încărcarea mai lentă. Dar plusează cu slotul microSD, pe care A36 nu-l are. Și seamănă în multe privințe. De la competiție Edge 50 Neo, dar are baterie mică, sau un Google Pixel 7, care acum este cam depășit. Poco X7 ar fi o variantă.
Teste benchmark
Am rulat principalele teste de performanță și hardware. Galaxy A36 nu este un telefon pentru jocuri, dar se descurcă ok la nivelul săi de preț. Qualcomm Snapdragon 6 Gen 3 (SM6475-AB) este un SoC mid-range. Include patru nuclee rapide bazate pe ARM Cortex-A78 cu până la 2 GHz și patru nuclee de putere bazate pe ARM Cortex-A55 cu până la 1,8 GHz. Placa grafică integrată este Adreno 710. Modemul 5G atinge o viteză maximă de descărcare de 2,9 GB/s și acceptă mmWave. Include Bluetooth 5.4 și Wi-Fi 6. Sunt acceptate toate sistemele importante de poziționare prin satelit, cum ar fi GPS, GLONASS, Beidou sau Galileo. Qualcomm Snapdragon 6 Gen 3 este fabricat folosind tehnologia 4 nm.
Dar trebuie ținut cont și de faptul că are doar 6GB de RAM și 128GB de stocare. Adică sub principalii rivali la acest nivel de preț. Autonomia în schimb este bună, mai ales apelând la Power Saving, a depășit principalele modele concurente.
Vedeți mai jos rezultatele testelor.
Camere foto Samsung Galaxy A36
Camera foto principală, cea de 50 de megapixeli este bună, se descurcă în orice situație. Face chiar și un zoom digital de până la 10x, destul de bun. Camera ultrawide merge pentru peisaje sau clădiri, se descurcă. Are și o cameră macro pentru cine mai vrea așa ceva. Restul lumii a cam renunțat la senzorii ăștia. Are și o cameră selfie destul de decentă, cea de 12 megapixeli. Vedeți mai jos ce-am putut face cu ele.
Concluzii
Cred că marea realizare a Samsung aici este aceste oferirea unui design premium pe un model cu adevărat accesibil. Preia din liniile Galaxy S, are metal+sticlă, ecran de calitate bună, camere bune, autonomie mare. Cam tot ce vrei.
Este al doilea model din gamă și este deja comparabil cu vârful de gamă de anul trecut. Văd că Samsung se străduiește să aducă îmbunătățiri și să nu mai ridice prețurile la aceste modele. Cred că au făcut vânzări bune pe seria A și cred că este un model care merită.
Samsung Galaxy A36 este disponibil la 1.450 de lei la data publicării acestui review.