Samsung Galaxy S este un super-smartphone, iPhone killer. În ultimele două săptămâni am testat mai multe terminale smartphone, ajungând la aceeași concluzie. Merită. Noua generație de super-telefoane aduce câteva ingrediente suplimentare pentru orice utilizator: viteza de opeare, ușurința utilizării, experiența interesantă cu interfața, cu serviciile online. Este și cazul lui Galaxy S. Din toate punctele de vedere, este un smartphone excelent. Față de nivelul actual, sunt puține îmbunătățiri care mai pot fi aduse. Poate cu Android 2.2 ar fi fost și mai interesant. Dar practic, nu mai cred că este o diferență enormă.

 Update: avem Galaxy S 2

Update 2: despre pretul Galaxy S =>> 

Samsung  Galaxy S

Samsung  Galaxy S are un ecran mai mare. Ca și la televizoare, la început nu vedeam necesar un ecran foarte mare, apreciind că este un pic incomod. De fapt, nu este așa. Ecranul mare este un avantaj și pentru televizor și pentru proiector și pentru telefonul mobil. Două chestii esențiale – clipurile video și site-urile de Internet le vezi la o calitate foarte bună. Plus pozele, ba chiar contează și la documente. Galaxy S I9000 are un ecran cu diagonala de 4 inchi (10,16 cm) și rezoluție de netbook, 800×480 de pixeli. Tehnologia Super AMOLED aduce culori mai bune, luminozitate și salvează viața bateriei.

Camera foto

Samsung  Galaxy S are camera foto excelentă. Evident, printre primele funcții testate se numpără camera foto. Mi-a plăcut ideea cu zoom-ul pe obiectivul care îl vrei tu. Este genială și face pozele să fie mai performante, chiar dacă ești un amator.

Samsung Galaxy S – muți focusul cu mâna

Poți să duci pătrățelul la stânga sau la dreapta pentru a face focus. Este ușor de folosit și dă rezultate. Să vă arăt.

Galaxy S – poza normală

Nu prea e cine știe ce. Dar dacă ducem pătratul magic pe floare și îi dăm focus, iată ce iese. O fotografie adevărată.

Galaxy S – focus

Filmarea cu Samsung  Galaxy S mi s-a părut de asemenea excelentă. Filmează aproape HD (720p) iar imaginile au o claritate foarte bună. Evident, ziua. Mai sunt probleme la capitolul stabilizare. Eu nu am observat că îmi tremură mâna decât după filmare. Per-total, te ajută să surprinzi momentele care altfel ți-ar fi scăpat. La nivelul ăsta renunți la camera foto compactă și o să cauți să iei un DSLR. Sau Micro 4:3 ca să să faci alt fel de poze decât faci cu telefonul. Altfel nu se mai vede diferența.

Samsung Galaxy S – aplicații

Samsung Galaxy S are mai multe avantaje. Odată accesul la Android Market, unde găsești tot ce vrei și de multe ori pe gratis. Apoi, are acces direct la Samsung Apps, magazinul de aplicații Samsung. Dar poți practic să instalezi orice aplicație dezvoltată pentru Android.

Galaxy S – aplicații

Meniul de aplicații Samsung Galaxy S este clar realizat după iPhone. Iconițele sunt similare, iar pe telefon sunt deja o mulțime de aplicații de care ai putea avea nevoie. Mail, calendar, browser, ebook reader,  ba chiar și noua invenție, augmented reality – chestie care va deveni în timp extrem de importantă, poate mai tare ca GPS-ul. Are player de muzică și video, plus aplicațiile de conectare la Facebook, Twitter și alte conturi sociale, dar și pachet Office (Word, PPT, Excel). Plus o aplicație YouTube încorporată.

Galaxy S ebook reader

Mi-a plăcut soluția pentru cărți digitale. Chiar se vede foarte bine, nu e obositor pentru ochi. Cred că genul acesta de aplicații vor avea succes pentru o mare parte din utilizatori. Pînă la urmă citim destul de multe, o putem face în timpul liber pe telefon.

Galaxy S – ebook

Am butonat și GPS-ul, dar fără un mare succes. E pe Google Maps, deci nu vă faceți mari iluzii. Cel puțin are străzile principale. Nu am testat încă în mașină navigația oferită de Android. Promit să o fac cu prima ocazie.

Samsung Galaxy S – GPS

Găsești Samsung Galaxy S in oferta eMAG.