Sony Vaio S mi-a lăsat o impresie foarte bună, chiar dacă n-am avut foarte mult timp să mă joc cu el. Sony Vaio S este un soi de ediție mai accesibilă a teribilului Z. Are ecranul de 13,3 inchi, dimensiunea ideală pentru portabile. Dar carcasa, din aliaj de magneziu, nu este finisată tocmai pe gustul meu. Pe de altă parte, nici nu are prețul foarte mare al portabilelor premium. La 1,9 kilograme este printre puținele laptpopuri puternice și dotate cu unitate optică la greutatea asta.
Configurația testată a venit cu procesoare Core i-3 la 2,4 GHz, destul de puternice pentru multimedia, 4GB de memorie RAM DDR3, hard-disc de 500GB, dar 5.400 rpm. Acceleratorul grafic este Intel HD Graphics.

Sony Vaio S review

Sony Vaio S

Sony Vaio S, anunțat în octombrie, este o unealtă perfectă pentru angajații mobili: ușor, puternic pentru aplicații Office, Internet, procesare multimedia de nivelul mediu (modificat poze, editare de bază a clipurilor video – fără chestii prea sofisticate). Arată bine, chiar dacă lumea nu mai apreciază acum negrul, totuși, rămâne cea mai bună soluție pentru angajații din companie, dacă ții cât de cât la prestanța lor și la imaginea ta, evident. Nu este un sistem de gaming, pentru jocuri ai musai nevoie de soluții Nvidia, de procesoarele din gama de vârf și așa mai departe. Poți pune pe el un procesor Core i5 din câte am văzut, dar nu placă video. Pe de altă parte, nu este nici foarte subțire, rivalii s-au străduit să elimine spațiile goale, să facă sistemele cât mai înguste – Vaio S este relativ cât un laptop clasic. Are 3-4 centrimetri grosime, nici vorbă de Air.

Sony Vaio S review

E drept că unitatea optică poate fi, uneori, un avantaj (în general nu, pentru un sistem portabil, dar poate totuși…).

Sony Vaio S detalii

Laptopul Vaio S are și mici atuuri, pe lângă greutate și preț unde stă foarte bine. De exemplu, tastatura Vaio. Am testat vreo 15 laptopuri anul trecut și vreo trei anul acesta, niciunul nu se apropie ca tastatură (sau poate că Vaio e făcut fix pentru mine?!). Pe scurt, pot să scriu mult mai bine pe tastatura Vaio comparat cu alte laptopuri, butoanele sunt bine determinate cu exact atâta spațiu cât trebuie – nici prea mult, nici prea puțin. Pe taste nu trebuie să dai cu ciocanul, sunt sensibile la atingere, nu zbârnâie și nu se apasă de mai multe ori. Mă rog, ați prins ideea – îmi place.
Alt avantaj esențial, butonul Assist. Este pentru cei non-tehnici, pentru momentele când laptopul dă erori și te scoate din minți. E o tehnologie automată care detectează problemele și te ajută să rezolvi ceea ce se poate rezolva. Nota 10. Butonul de panică, cum zicea cineva.
Butonul Vaio deschide o galerie multimedia, poze și filmulețe, pentru vizionarea rapidă. Din păcate seria S nu are și butonul Web, pentru acces rapid la Internet (Linux customizat).

ads
Sony Vaio S review

Sony Vaio S preț

Sony Vaio S nu poate fi comparat cu alte mărci ieftine, doar ca să declarăm că am găsit ceva similar la preț mai bun. Este Vaio orice s-ar spune. Acum, japonezii au schimbat foaia, pentru a servi fiecare nișă din piață, așa că au și laptopuri accesibile. De exemplu Vaio E sau Vaio FW, ca să nu mai zic de netbook-uri. Dar Sony Vaio S are un preț de 4.339 lei la eMAg.

Ca să avem un termen de comparație – Sony Vaio Z, făcut în Japonia: 14.499 lei….

Galerie foto Sony Vaio S:

[nggallery id=134]