Sony Vaio VPC-SE, laptopul care a fost remarcat de bloggeri la Social Media Camp în decembrie (Zoso și alții), mi-a lăsat o impresie bună și este ok ca sistem portabil în afara faptului că se încinge. Prețul este relativ ok, arată bine, iar performanța a ieșit de nivel mediu.
De observat și faptul că nu mai testasem un Vaio de ceva vreme 🙂

Sony Vaio SE
Sony Vaio SE

Sony Vaio VPC-SE

Laptopul mi-a plăcut de când l-am văzut prima oară. Are un design foarte bun, metalic, subțire, fără să fie exagerat. Un design clasic foarte bun. Materialele sunt ok, deși după două săptămâni de utilizare se simte, s-au mai tocit unele și altele.
Tastatura metalică mi-a plăcut mult, chiar este foarte bună, printre cele mai bune la ora actuală. Ecranul este de nota zece, Full HD și mi-a plăcut tare mult că are unitate optică integrată. Deci, arată bine, e subțire și ușor, exact ce trebuie pentru un laptop. Procesorul este Core i5, suficient pentru multe activități, inclusiv jocuri. Vine cu 4GB de RAM și cu Windows 7 pe 64 de biți, o alegere foarte bună.

Sony Vaio VPC-SE
Sony Vaio VPC-SE

Performanțe

N-am s-o lungesc prea mult, laptopul s-a mișcat bine pe partea de Office și editare foto/video, bateria m-a ținut peste 5 ore de utilizare normală, cu Internet prin WiFi. A fost terminată de faptul că nu mergea rețeaua bine și a tot trebuit să se conecteze și reconecteze de 100 de ori. Plus că ecranul l-am ținut pe luminozitate maximă.
Nu am găsit timp de jocuri, dar având placa video AMD Radeon HD6630M cu 1GB, DDR3, 800 Mhz, se descurcă în majoritatea titlurilor cunoscute. Poți vedea filme Full HD fără alte probleme.

Nu este un sistem pentru CounterStrike, Call of Duty sau Battlefield. În benchmark-urile realizate a ieșit puțin sub medie, deși probabil se fac benchmark-uri mai ales cu sisteme puternice.

Concluzii

Sony Vaio SE arată bine, se mișcă bine, bateria rezistă ok, greutatea este de 1,9 kilograme. Prețul este de circa 4.300-4.400 de ron.
Pe scurt, este un sistem foarte echilibrat.

Video: resuming Windows

Aproape 30 de secunde 🙁

Galerie foto

[nggallery id=288]